Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

Да ли се неко од вас вакцинисао?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ја никад нисам био код доктора и не мислим да идем.
Одговори

(29-01-2021, 05:34 PM)Mekenzi Пише:  Да ли се неко од вас вакцинисао?

Оћеш ти овом мРНК?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Наравно или Руском. То сам штиклирао.

Једна ствар. Вучићу свака част за набавку вакцина.

Од вечерас први у Европи по становнику и трећи у целом свету.

Србија ће сутра имати пола милиона вакцинисаних.

Неке државе нису добиле ни бочицу вакцине нити знају када ће им почети вакцинација примеер БиХ и ЦГ.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

То си полетио ко и за сваким г. западним.

Јеси ли свјестан да је свака РНК нестабилна?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Мој сарадник из Чачка био у ковид болиници 10 дана, отпуштен ономад, данас навратио.
Каже добио температуру, па јаку прехладу. Сви налази у реду, али сумњају на упалу плућа. Нешто мало се види на левој страни, можда јесте упала плућа, можда није. А позитиван на корону.
Упуте га у болницу, кад, нема места. Све пуно, сва одељења, колико је видео, су ''ковид одељења''. Лекари и сестре избезумљени од умора.
Онда излази једна сестра, у ходник, каже му да је један баш умро, и да сад има места за њега. Улази у препуну собу, преминулог износе у црној врећи, мењају чаршав и он леже.
У кревету десно, тежак хронични алкохоличар, делиријум, урла непрекидно, везан је, смирују га ваљда седативима. На кревету лево, жена од 150 кг, тежак астматичар, кашље иузетно јако и дању и ноћу. И около доста болесних, од разних болести, а свима је заједничко - позитивни на корону.
Он сваки дан даје крв, урин и мере му ниво кисеоника у крви. Све је увек било у реду.
Није могао да спава од урлања и буке, а био је под психозом да има опаку болест (ковид).
Осећао се сломљено док му нису променили терапију - или је пак прехлада прошла - ко зна. Углавном, после десет дана, када је тест био негативан, отпуштен је.

П.С.
И сваког дана су му плућа снимали рендгеном.
Одговори

(31-01-2021, 12:19 AM)Милослав Самарџић Пише:  Мој сарадник из Чачка био у ковид болиници 10 дана, отпуштен ономад, данас навратио.
Каже добио температуру, па јаку прехладу. Сви налази у реду, али сумњају на упалу плућа. Нешто мало се види на левој страни, можда јесте упала плућа, можда није. А позитиван на корону.
Упуте га у болницу, кад, нема места. Све пуно, сва одељења, колико је видео, су ''ковид одељења''. Лекари и сестре избезумљени од умора.
Онда излази једна сестра, у ходник, каже му да је један баш умро, и да сад има места за њега. Улази у препуну собу, преминулог износе у црној врећи, мењају чаршав и он леже.
У кревету десно, тежак хронични алкохоличар, делиријум, урла непрекидно, везан је, смирују га ваљда седативима. На кревету лево, жена од 150 кг, тежак астматичар, кашље иузетно јако и дању и ноћу. И около доста болесних, од разних болести, а свима је заједничко - позитивни на корону.
Он сваки дан даје крв, урин и мере му ниво кисеоника у крви. Све је увек било у реду.
Није могао да спава од урлања и буке, а био је под психозом да има опаку болест (ковид).
Осећао се сломљено док му нису променили терапију - или је пак прехлада прошла - ко зна. Углавном, после десет дана, када је тест био негативан, отпуштен је.

П.С.
И сваког дана су му плућа снимали рендгеном.

Некад је рендген био поуздан, односно, радиолог је знао да направи снимак а лекар (пулмолог) да га растолкује.
Данас имају скенере и дигиталне рендгене али нешто не штима... кажу: "рендген зна да превари, па чак и скенер"!?! Чему онда све те новотарије ако "варају"? Биће да немамо више лекара, да је остало само оно што брзопотезно заврши "медецинску школу" која није призната у иностранству.
Ширење масовног страха и панике учинило је своје... свака прехлада, упала и кијавица одмах се дијагностикује као "ковид" тестом који је прилично непоуздан.
Како год, знам да су некад АТД диспанзери били врло поуздани и да је спашено хиљаде и хиљаде живота од "јефтике" - туберкулозе, са много скромнијим средствима. Ал опет, тада су лекари држали до Хипократове заклетве што данас није случај.
Одговори

Цитат:Милослав Самарџић

Снимају се свако трећег дана.

Ово није прехлада.

Прехлада не ради интраваскуларну коагулацију, нити сатурација пада испод 90.

Трансамидазе су ми горе него када ми је Стара имала хепатитис Ц.

Три пута отишле горе.

Која прехлада напада јетру?

Ни једног тренутка се нисам плашио да ћу рикнути, било би глупо поред оних сестрица... Хахахаха...

Прије него сам легао читав дан сам возио по Београду. У болници за Плућне и туберкулозу испиздили хоће да ме хитно пребаце у болницу.

Одвезао се до куће и јаран ме пребацио.

Нисам био ни у каквој психози.

За алкохоличаре је истина да падају у делиријуме. Не смију им давати љекове за смирење јер утичу на дисање. Њих су одвајали у посебне собе и по старински их фиксирају чаршафима и завојима. Без седатива.

Од петнаест у соби била су тројица шећераша и један са тежом болести.

Остали су били у пуној снази.

Видиш грмаља како пада испод 80 килограма за десет дана.

Ово је по мени вирус из лабораторије.

Да,
Када сам дошао била су два кревета слободна. Изаберем онај са погледом на сестрице. Каже докторка: "Одлично на том још нико није умро!"

Одговори

Нисам некада веровао да ћу икада цитирати Бориса Тадића, али пошто је једини од политичара поставио кључно питање на које нико није одговорио, да поновим:
По статистици је у 2020. години у Србији умрло око 10 хиљада људи више него што у просеку годишње умре у Србији. Званично је од ковид 19 у Србији у прошлој години умрло око 3600 људи.
Од чега је умрло још скоро 7000 људи?
Одговори

(31-01-2021, 11:48 AM)Бенито Пише:  Нисам некада веровао да ћу икада цитирати Бориса Тадића, али пошто је једини од политичара поставио кључно питање на које нико није одговорио, да поновим:
По статистици је у 2020. години у Србији умрло око 10 хиљада људи више него што у просеку годишње умре у Србији. Званично је од ковид 19 у Србији у прошлој години умрло око 3600 људи.

Да, то је легитимно питање. Али, осим ковида, постоје многе озбиљне болести од којих људи пате, али су се они негде изгубили у статистици.

Ево, да цитирам једног примаријуса

Prema podacima RFZO prošle godine na listi čekanja za zdravstvene intervencije poput srčanih zalizaka, veštačkih zglobova, bilo je 70.000 pacijenata, a sada ih ima oko 50.000. Dr Zdravković se pita šta je sa tih 20.000 ljudi, gde su nestali....

- Koliko njih je preminulo, jer su to ljudi u godinama. A drugi razlog je to što ne možete da stavite ljude na listu ako ih ne pregledate. Gomila njih ima srčane tegobe i mnogi bi dospeli na listi za baj-pas, ali ne mogu ni da idu da se pregledaju jer su kardiolozi uglavnom angažovani na lečenju kovid pacijenata. Takva je situacija ovde u Požarevcu, a verovatno i u ostalim delovima Srbije. A gde je tih 20.000 ljudi od prošle godine, da li su preminuli ili se nešto drugo desilo, treba pitati "Batut".

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekon...kovic.html

Лепо пита човек: Где је тих 20.000 људи?

Напомена: Вест је из децембра 2020. године
Одговори

(31-01-2021, 09:50 AM)херцеговац Пише:  
Цитат:Милослав Самарџић

Снимају се свако трећег дана.

Ово није прехлада.

Прехлада не ради интраваскуларну коагулацију, нити сатурација пада испод 90.

Трансамидазе су ми горе него када ми је Стара имала хепатитис Ц.

Три пута отишле горе.

Која прехлада напада јетру?

Ни једног тренутка се нисам плашио да ћу рикнути, било би глупо поред оних сестрица... Хахахаха...

Прије него сам легао читав дан сам возио по Београду. У болници за Плућне и туберкулозу испиздили хоће да ме хитно пребаце у болницу.

Одвезао се до куће и јаран ме пребацио.

Нисам био ни у каквој психози.

За алкохоличаре је истина да падају у делиријуме. Не смију им давати љекове за смирење јер утичу на дисање. Њих су одвајали у посебне собе и по старински их фиксирају чаршафима и завојима. Без седатива.

Од петнаест у соби била су тројица шећераша и један са тежом болести.

Остали су били у пуној снази.

Видиш грмаља како пада испод 80 килограма за десет дана.

Ово је по мени вирус из лабораторије.

Да,
Када сам дошао била су два кревета слободна. Изаберем онај са погледом на сестрице. Каже докторка: "Одлично на том још нико није умро!"

Њега су снимали на рендген 10 пута за 10 дана. Њему јесте била прехлада. А теби ко зна шта је било. Било би добро да одеш на неку приватну клинику, на систематски. А то за психозу, знаш кад ћу да ти поверујем...
Одговори

(31-01-2021, 11:48 AM)Бенито Пише:  Нисам некада веровао да ћу икада цитирати Бориса Тадића, али пошто је једини од политичара поставио кључно питање на које нико није одговорио, да поновим:

Што си цитирао њега, када сам ја то први написао.Баја
Оних 3.600 умрло је са ковидом а не од њега - каже наш главни патолог, који је радио обдукције, пре него што су забрањене - а ових 7.000 због немогућности лечења јер је 2/3 болница претоврено у ковид амбуланте.
Одговори

(31-01-2021, 11:56 AM)Mitic Пише:  

Да, то је легитимно питање. Али, осим ковида, постоје многе озбиљне болести од којих људи пате, али су се они негде изгубили у статистици.

Ево, да цитирам једног примаријуса

Prema podacima RFZO prošle godine na listi čekanja za zdravstvene intervencije poput srčanih zalizaka, veštačkih zglobova, bilo je 70.000 pacijenata, a sada ih ima oko 50.000. Dr Zdravković se pita šta je sa tih 20.000 ljudi, gde su nestali....

- Koliko njih je preminulo, jer su to ljudi u godinama. A drugi razlog je to što ne možete da stavite ljude na listu ako ih ne pregledate. Gomila njih ima srčane tegobe i mnogi bi dospeli na listi za baj-pas, ali ne mogu ni da idu da se pregledaju jer su kardiolozi uglavnom angažovani na lečenju kovid pacijenata. Takva je situacija ovde u Požarevcu, a verovatno i u ostalim delovima Srbije. A gde je tih 20.000 ljudi od prošle godine, da li su preminuli ili se nešto drugo desilo, treba pitati "Batut".

https://direktno.rs/vesti/drustvo-i-ekon...kovic.html

Лепо пита човек: Где је тих 20.000 људи?

Напомена: Вест је из децембра 2020. године
Чудно је што више доктора не реагује овако.
Одговори

И још да додам нешто око коронавируса, на сајту Америчке асоцијације за плућа, постоји одредница КОРОНАВИРУС, а под симптомима стоји следеће:

Симптоми коронавируса

Симптоми коронавирусне болести варирају у зависности од одређеног вируса. Пре последње две деценије, четири коронавируса за која је било познато да утичу на људе били су благи у симптомима које су изазивали. То је укључивало респираторне симптоме попут цурења из носа, главобоље, кашља, упале грла, грознице и умора. Ако инфекција пређе у нешто озбиљније, то може проузроковати упалу плућа, бронхитис, отказивање органа, па чак и смрт. Вероватније је да ће се то догодити код деце, старијих особа и људи са ослабљеним имунолошким системом.

https://www.lung.org/lung-health-disease...oronavirus

Надаље како читамо, описују се озбиљни коронавируси и инфекције попут САРС-а и МЕРС-а.

Смртност од МЕРС-а је била 30%.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 13 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним