Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Руски филмови и серије

Један о православљу.
http://www.imdb.com/title/tt0851577/?ref_=fn_al_tt_5

https://www.youtube.com/watch?v=d7xAA_dr-0U

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

[Слика: dvadtsat-vosem-panfilovtsev-2016.jpg]

Одговори

(17-01-2017, 10:22 PM)ЈВуО-КГ Пише:  [Слика: dvadtsat-vosem-panfilovtsev-2016.jpg]

Ко хоће да се смеје сат и по нека одгледа овај филм Кез

Руси никада неће престати да снимају ове глупости изгледа.
Одговори

(18-01-2017, 02:57 PM)Павле Пише:  Ко хоће да се смеје сат и по нека одгледа овај филм Кез

Руси никада неће престати да снимају ове глупости изгледа.

Шта је толико смешно ?
Одговори

Како шта?
Па докле ће више да снимају "партизанске" филмове? Ни ми то више не радимо.

Ако се некоме гледа овај јако напет и неизвестан филм нека не чита даље јер следе неки јако занимљиви детаљи, што би млади данас рекли, спојлери Кез

Једна чета на 4 дивизије. Добро, ајде, сви знамо колико су комунисти били храбри. Они се не плаше ничега. Сви обучени као Тито у најмању руку. Севају капути, чинови, манекени. И највише од свега ме одушевљава код тих филмова ментална заосталост Вермахта. Фронтални напад, директно у цеви. Тенкови иду први, пешадија за њима раштркана. Сви се вуку, моле за зрно. Тенкови иду 1км/ч, пешадија још спорије. Сваких два мин сви полегају. Један противоклопни топ терорише сат времена целу дивизију. Наравно, не дај Боже да се Немци сете да пошаљу неку пешадију да неутралише тај топ. Не, само га тенкови неуспешно рокају. Бацају коктеле на тенкове као Коби Брајант. Ни један да омаши. И наравно, нико у целој тој армији да се сети да заштити леви бок. Јер то је глупо скроз, кад нападаш увек оставиш бокове празне да комунисти поставе два човека са застарелим митраљезом да покоси целу дивизију, и то два пута на фору их ухвати. Наравно, митраљез испаљује 2000 зрна без престанка. Не трза, цев се не греје и сваки погађа швабу као наводећи пројектил. Са десног бока рока топ, разара тенкове, али наравно...ко још размишља о боковима?
И на крају, наравно, ту је борбени морал. На јако високом нивоу, остало их је 20 али они не одустају. Не. Бајонете на готовс, чекамо. А у реалности, били су јако слабо опремљени, слабо наоружани и заробљавали су их Немци у групама од 100 000 а не да неће њих 20 да се предају. Најгоре је што узимају комунистичку пропаганду за сценарије, па као да им то није доста још га филују до бесвести.
Филм је у најмању руку смешан.
Одговори

(19-01-2017, 02:06 PM)Павле Пише:  Како шта?
Па докле ће више да снимају "партизанске" филмове? Ни ми то више не радимо.

Снимаће их док су живи . А они на то не гледају као ми. Руси негују традиције совјетске војске и даље колико год се то некоме не свиђало па ни мени самом. Ваљда си некад гледао војну параду у Москви па међу публиком си могао да видиш петокрака колико хоћеш. И није никакав проблем у Русима проблем је у нашем народу који Русе види онако како би он волео да они буду а не онаквима какви они заиста јесу па се тако јављају и овакве недоумице типа докле ће више ово докле ће више оно...

Павле пријатељу , ако си за један филм из доба царске Русије онда бих ти препоручио овај .Заправо савремен филм који описује период царске Русије. И то онај кад је пала монархија.

[Слика: Admiral.jpg]

Одговори

Нема то никакве везе. Не причамо овде о односу Руса и Срба. Него су они једноставно такви, а то је погрешно. Сви се мање-више труде да се отргну тих стереотипа. Само њихов филм о Другом рату мора вечито да буде на исту фору. Њих је мање, Немци су затуцани, они су неустрашиво храбри и на крају фашизам пропада. Када је реч о филму, глупи су. Свестан сам да се Руси нису ослободили комунизма, имају право на то. Али ваљда више треба да скапирају да су сажвакали тему.

Адмирал је добар филм. Тачније то је серија од 10 епизода, после сажета у филм али нисам успео никако да нађем те епизоде.

Није лош овај.
Одговори

Gde ima da skine prevod srpski za Admirala nalazim samo engleski
Одговори

http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.as...zik=srpski
Одговори

"Када је реч о филму, глупи су." - вели Павле.

Па зар поред Андреја Тарковског? Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(17-08-2015, 07:48 PM)Павле Пише:  Одгледао сам "Сунчаницу/Сунчани удар" Михаилкова. У њему глуми Биковић. По мени, три сата ничега. Буквално. На крају филма једна једина сцена баш јака због које вреди и одгледати филм али мене је успавао малтене. Филм прати један од крвавијих периода Руске историје, Комунисти преблаго приказани све до само краја кад откривају своје право лице. Сем тога, филм нула.

Разочарење. И то од Никите Михалкова. Уствари, филм "Сунчаница" је снимљен да покаже домаћој и страној јавности колико Крим значи Русији.

Не могу да верујем да је истиросјка истина да су и официри и војници Беле Армије поверовали да ће их бољшевици укрцати на брод и безбедно напустити "родину". Једини који у то није поверовао је сам командант Беле Армије генерал Врангел и успео да побегне из црвеног пакла на Запад али по његовој жељи сахрањен је у Београду. Нак му Бог да рајско насеље.
Одговори

RTV1 subotom i nedeljom od 20:00

Grandiozni projekat TV kanala Rusija otvara jednu od najuzbudljivijih stranica istorije. Posle pada Vizantije, deca Tome Paleologa, rođenog brata poslednjeg vizantijskog cara, našla su se u Rimu, pod pokroviteljstvom pape. U nameri da potčini rusku pravoslavnu crkvu svom uticaju, papa šalje Sofiju u daleku Moskoviju, velikom knezu Ivanu III za ženu.

Rusija je već dva veka plaćala danak Zlatnoj hordi. Ivan III je ujedinio ruske zemlje i konačno se suprotstavio Hordi. Brak sa naslednicom vizantijske dinastije trebalo je da ojača vlast velikog kneza. Međutim, protiv strankinje su bojari, mitropolit i Ivanova majka. U početku Sofija samo želi da osvoji srce svoga muža, ali ubrzo u Moskvi nalazi novu domovinu, ljubav i nadu u rađenje novog pravoslavnog carstva. Sofija Paleolog ušla je u istoriju kao velika moskovska kneginja i baba prvog ruskog cara, Ivana Groznog, ali poreklo vodi ne samo od Paleologa, nego i od Nemanjića. Sofijin otac Toma najmlađe je od desetoro dece Jelene Dragaš, kćeri Konstantina Dragaša Dejanovića, unuka Stefana Dečanskog. Ivan III Rjurikovič veliki moskovski knez prozvan je Veliki još za života. Ujednio je veliki broj kneževina u jedinstvenu državu i oslobodio se vlasti Mongola. U njegovo doba se javila ideja o misiji Ruskog carstva kao zaštitnika pravoslavlja, u kome će Moskva biti Treći Rim.

http://www.rtv.rs/sr_lat/sofija ( video )
Одговори

У једном гостовању на "Балкан инфоу" гос. Самарџић је поприлично оцрнио Сергеја Ајзенштајна. Интересује ме шта мисли о Тарковском?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним