(11-11-2021, 04:02 PM)Милослав Самарџић Пише: Епидемија левичара
Широм света, мере против короне довеле су до помора хроничних болесника. Само у Србији преминуло је 30.000 особа више него за исто време пре ”епидемије”.
Чињеница да су амерички десничари (републиканци) прогласили крај епидемије, на пример у Тексасу, док су с друге стране амерички левичари (демократе), увели ковид пропуснице тамо где они владају, на пример у Њујорку, говори управо о суштини пандемије. Нити су у Тексасу нестале вирусне инфекције, нити их у Њујорку има више него пре 10 или 15 година, већ је разлика у политичкој одлуци: да ли ће грађани бити слободни, или ће живети по шемама које им наметну тоталитарци?
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/epidemija-levicara-26432.html
По овом питању не слажемо се и то потпуно!
И не желим да прокоментаришем Ваш чланак, који схватам као политичким памфлетом, који, чини ми се, нема научне везе са болешћу.
А шта то значи "епидемија левичара"? Да ми као ја и Шумадинац, који верујемо у мере против Ковида, то да ли смо левичари?
Вирус не зна за десницу или левицу. Он хара и западне и источне земље, и земље Нато-чланице и оне које су ван њега, па и демократске и диктаторске земље најчешће су мање-више донеле сличне мере.
Ви сте либералан и зато Ви мислите на појам "десничарства" који имају англосаксонци и протестанти, који се залажу за што више слободе, што мање правила и Државе.
Ја имам латински појам десничарства, не залажем се толико попут вас за слободу, него за одговорност и дужност, за закон и ред и за (у доброј мери) јаку државну власт.
То је то, зато и се не слажемо.