Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КОМУНИЗАМ (ЗНАЧИ НЕГАТИВНО)-КАПИТАЛИЗАМ (ЗНАЧИ ПОЗИТИВНО)
#1


Пази овако:

НАМИ НИЈЕ НИ НА КРАЈ ПАМЕТИ ДА БРАНИМО НЕКИ КОМУНИЗАМ НИТИ ДА, У ОВОМ КОНТЕКСТУ, НАПАДАМО НЕКИ КАПИТАЛИЗАМ!

Међутим!

Дигла се повика овуден на Србе из изгнанства, бива ми не схватамо како Србија пати под КОМУНИЗМОМ (са предзнаком негативно) за разлику од земаља ђе се ми налазимо то јест у КАПИТАЛИЗМУ (значи позитивно)!

Ми напомињемо да нам је намера само и једино да ишћерамо на видело неки нормалан "вокабулар", појмовник, значи ШТА ЈЕ ШТА, а не да се свађамо са било ким овуден!

Из тог разлога бисмо замолили да лик са надимком Шумадрипац (за кога смо ми већ годинама ЉОТАЧ, СЛУГА ВЕРМАХТА, КРЏАЛИЈА итд...) заобилази ову тему у широком луку и....биће све у најбољем реду!

Ово напомињемо јер видимо горе да је Бенито обрисао поруку Кости "због вређања другог форумаша"...па бре људи кад би се ово примењивало на Шумадрипца био би скоро цео форум избрисан моментално!

Међутим!

Јок! Тај још носи и чин подполковника ође! Кидање

Тагата је наша поголама!

Даклем кратак превод за оне који не говор Бејзик Инглиш, језик којим се говори у Канади:

ПОЛИЦИЈА ЈЕ КАЗНИЛА ПАСТОРА НЕКЕ ЦРКВЕ "АЛИЛУЈА БРАДЕРС" У КАНАДИ (МОГУЋА КАЗНА ВИШЕ 'ИЉАДЕ-ЦРНИ МИЛОРАДЕ, ПА И КАЗНА ЗАТВОРА) ЈЕРБО СЕ ПАСТОР УСУДИО ДА ДРЖИ СЛУЖБУ НА ПЛАТФОРМИ ИСПРЕД ЦРКВЕ А СВИ ВЕРНИЦИ БИЛИ У ПАРКИРАНИМ КОЛИМА СА ЗАТВОРЕНИМ ПРОЗОРИМА!

Међутим!

У ИСТО ВРЕМЕ СВЕ РАДЊЕ ПРЕКО ПУТА ОТВОРЕНЕ, ПА И КЛИНИКА ЗА АБОРТИРАЊЕ!

Даклем, да не бисмо кварили тему "мејнстриму" овог форума, ми би да ођекаре појаснимо нешта што се не уклапа у "мејнстрим", илити догму "бораца из прошлога рата", бива у Србији комунизам (значи негативно) а на Гњилежном Западу капитализам (значи позитивно)!

Значи нек се тамо износи све што не ваља у Србији а ми ћемо ође све што не ваља у Канади и Чемерици, а позивамо и Косту и Луку и остале из изгнанства да се придруже, па ћемо тако ваљда установити КОЈИ ЈЕ ТО СИСТЕМ УСТВАРИ У СРБИЈИ А КОЈИ НА ГЊИЛЕЖНОМ ЗАПАДУ!

Ми дакле ође представљамо ствари "ни по бабу ни по стричевима" но како јесте, а то је:

У Србији, по нами, није никакав "комунизам" но само ЛОША копија Гњилежног Запада, то јест нека врста јужноамеричке банана-Републике а без банана, ђе пар фамилија држе све испреплетано и крвним и другим везама!

У Канади није никакав "капитализам" како то србска наива замишља, то и није нека Држава него територија коју су банкстери оставили са стране да не буде део Чемерике еда би могли да раде своје "транге-франге"!

Сорош-олош је милијарде зарадио само на разлици у вредности долареса тамо-вамо, па ви видите!

У Чемерици није никакав "капитализам" као то србска наива замишља, него легло и вучја јама изворног комуно-сатанизма који се под Клинтоновима размахао и показао своје право, ТРОЦКИСТИЧКО, лице изворног Новог Светског Поретка који је својевремено у Русији прогласио СВЕТСКУ РЕВОЛУЦИЈУ и борбу за исту до последњег Руса, па кад је Брка то растурио ти исти глобалисти данас предлажу борбу за исте циљеве до последњег Американца!

Међутим!

Тек ако Бата Доналд успе да овоме стане ногом на гркљан моћи ћемо да причамо о ономе како је некад било, а данашњу ситуацију је најбоље описао Др. Срђа Трифковић, иначе кољега Гос'н Самарџића из чикашке 'Слободе', па ка'е:

Цитат:ДАНАШЊИ ЗАПАД И ЗАПАД НАШЕ МЛАДОСТИ ЛИЧЕ ЈЕДАН НА ДРУГИ КАО ШТО ВАМПИР ЛИЧИ НА ЖИВОГ ЧОВЕКА!

Паметном доста!

.
Погледајмо коментаре:

jerome hempe
jerome hempe
1 day ago
Canadian Communist Party leaders are even bolder than Democratic Socialists in America!

N J
1 day ago
Good one
The CCP china and it's CCP Canadian division.

jerome hempe
1 day ago
We are realizing a very similar circumstance in the US. We, like you, have been sold out for quite some tims. Let's not forget our Aussie and UK patriots either.

Sub for Trump 2020
1 day ago
Don't call them "democratic socialist" they are just socialist


Wink Dinkerson
1 day ago
This has happened a few times state side.
Blows me away how the minions can't put 2 + 2 together.
If it's happening here, guaranteed it's already happened in other western countries.
Canada was one of the last countries to have this nonsense aggressively
ramped up.

Rhonda Godwin
14 hours ago
@jerome hempe I don't forget them.. I follw AM Waters, Tommy Robinson, Avi Yemeni and many more. Most of all I pray for Donald Trump and all his loved ones often. I do not, in diametric opposition to current Christian theology, pray for our prime minister, knowing what Jeremiah, who, unlike Paul admitted he sometimes spoke 'as a man' told us as the mouthpiece of our Maker, "Pray not for these people. They are so evil."

jerome hempe
13 hours ago
@Rhonda Godwin How wonderful of you to stay informed. Pray not for the oppressors but for the oppressed and their liberators. God bless the Trump family, our western culture, you and yours.

Don Rutter
4 hours ago (edited)
There is no such thing as democratic socialism. You can have one or the other, but not both in the same sentence if the terms are applied correctly without propaganda intended.


КАЗНИЛИ ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ НАХРАНИО ГЛАДНЕ БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ!

Ево шта се ВАИСТИНУ ДОГАЂА у Канади, код Вучићевог менталног и политичког двојника Трудоа:

(15-04-2020, 02:57 PM)Бенито Пише:  СПЦ, која је желела да буде максимално предусретљива, и тражила је од власти минималан уступак- да власти укину кретање само у недељу на Васкрс, од 5 до 10х, ујутру. Одговор је био бруталан, у складу са Манифестом Компартије, НЕ МОЖЕ.

(15-04-2020, 03:34 PM)Mekenzi Пише:  Нема прославе васкрса...Ето шта дочекасмо...

Ово што је урадио Вучић спада у најгору могућу србомрзачку комунистичку одлуку.

Као такав јеретик, кога саветује јеврејин и хрватица и остали комунисти попут Неше слине и удбе да ни под разно не сме бити свете васкршње литургије и да људи треба да остану кући да се моле богу испред телевизора...

Литургија без народа је као кућа без домаћина.

ОВО ЈЕ БРАЋО СТРАШАН ЈЕРЕС, БОГОХУЉЕЊЕ, СРБОМРЗЉЕ И КОМУНИЗАМ У НАЈСТРАШНИЈЕМ ОБЛИКУ.

(15-04-2020, 12:10 AM)Mekenzi Пише:  ...на западу баке и деке скијају, џогирају, тренирају и вежвају, активни су.

Пошто видимо да СВИ, СВИ, СВИ... и даље рабе исту мантру 'вамо комунизам (значи негативно) а на Гњилежном Зпааду капитализам (значи позитивно), еве да и ми допринесемо како се у Канади, која је по многима ођекаре, а нарочито по Кизи, "среееееееееееееееђена земља", како се дакле у Канади власти капиталистичке (значи позитивне), односе према "верским слободама", Цркви и Васкрсу!

Еве дакле писма Руске Православне Цркве својим парохијанима, па каже:

Цитат:Дорогие наши прихожане!

Нынешние обстоятельства вновь заставляют нас обратиться к вам со словами, которые нам так трудно произнести.

Мы понимаем и разделяем ваши чувства: хотя бы только подойти к намоленным стенам нашего храма. На этот раз мы обязаны постараться и найти как можно более убедительные выражения, чтобы просить вас не собираться рядом с нашим собором. Мы не имеем права никого впустить в здание, и никакие исключения здесь недопустимы.

Любое послабление может вызвать недовольство и подозрения со стороны тех, кто проживает рядом с нашим собором. Нас станут обвинять в нарушении установленных городскими властями правил карантина. И в результате полиция полностью лишит нас права на служение в храме даже в нынешнем, урезанном виде (не более двух человек).

Пусть же каждый из вас задаст самому себе вопрос: «Готов ли я оказаться причиной полного закрытия нашего храма и лишения всех нас Пасхальных богослужений?». Уверены, что ваш ответ будет кратким: «Нет!».

Спаси вас Господь!
Соборное священство
.
Our Dear parishioners!

Once again recent circumstances compel us to write that which is so difficult for us. We understand and share your feelings regarding being as close to the church as possible. We must this time use more forceful language to ask that you do not congregate around the church premises. We cannot let anybody into the building and will not make any sort of exceptions.

This may cause dissatisfaction and suspicion of those who live next to our cathedral, and we could be accused of violating the quarantine rules established by the city authorities. As a result, the police could deprive us of the right to worship in the church, even in the current setup (no more than two people).

Ask yourself the question, “do I wish to be the cause of our church being closed off depriving Paschal services for all”. We are most sure that your answer will be no.

Many thanks
Cathedral clergy.

За оне који слабије стоје са Руским (У надежди смо да Кизо убрзано учи исти, уверио се ваљда да ће Цар Путин баш на његово имање да удари кад уљегне!), ево кратког перевода:

Цитат:Драги наши парохијани!

Садашње околности нас поново присиљавају да вам се обратимо речима које нам је тако тешко изговорити.

Разумемо и делимо ваша осећања: "ако би могли бар само да се приближимо молитвеним зидовима нашег Храма?".

Међутим, овог пута дужни смо да покушамо да нађемо најубедљивије изразе како бисмо вас замолили да се НЕ окупљате поред наше Катедрале. Ми немамо право да икоме дозволимо да уђе у зграду и овде нису дозвољени изузеци.

Сваки изузетак и попуштање може изазвати незадовољство и сумњу код оних који живе поред наше Катедрале. Бићемо оптужени за кршење правила карантина које су увеле градске власти.

(Да појаснимо: Ова пандемија изазвала је праву пандемију цинкарења полицији од стране дисциплинованих Канађана углавном англо саксонског, читај: њемчурског, швапског, генетског и културолошког наслеђа, тако да су власти морале јавно да апелују на грађанство да комшија не цинкари комшију ако види да је пред његовом кућом паркирано пар кола, ка'е полиција не мож'да постизава толика цинкарења, да прикоче мало! Прим. ПРОСВЕТАР)

Као резултат тога, полиција ће нам у потпуности одузети право служења у цркви, чак и у њеном садашњем, скраћеном облику (не више од две особе).

Поставите дакле себи питање: „Јесам ли спреман да будем разлог потпуног затварања нашег Храма и, као последицу, ускраћивање свима нама Васкршње службе?“ Сигурни смо да ће ваш одговор бити кратак: „Не!“.

Бог вас Благословио!
Катедрално Свештенство

Да појаснимо:

АКО СЕ ВЕРНИ УСУДЕ ДА СЕ ОКУПЕ ЧАК И НАПОЉУ, У БЛИЗИНИ ЗИДОВА ЦРКВЕ, И АКО НЕКО ОД СУСЕДА ОЦИНКАРИ ТАКВО ОКУПЉАЊЕ ПОЛИЦИЈИ, ТО МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО ЗАБРАНЕ ЛИТУРГИЈЕ ЧАК И ПРЕКО ИНТЕРНЕТА!

Толико дакле о "верским слободама" у капитализму (значи позитивно) а нарочито у Канади иначе "срееееееееееееееђеној земљи"!

Узгред, ова Црква о којој је реч, већ је једном горела до темеља 90-их, како, зашто...зна се одприлике као и о пожару Србске Цркве у Џујорку!

ПРЕМА ТОМЕ КОМУНО-САТАНИЗАМ И ДЕМОНО-КРАТИЈА ЈЕСУ ДВЕ ВАРИЈАНТЕ ИСТОГ ЗЛА, ДВА ПУТА КА ИСТОМ

М А Т Е Р И Ј А Л И С Т И Ч К О М

БЕЗДАНУ, А МАНТРА О ЉУЦКИПРАВА ПРОТИВ ТОТАЛИТАРИЗМА ИТД, ЈЕСТЕ САМО ИЗЛИЗАНА ПЛОЧА БОРАЦА ИЗ ПРОШЛОГА РАТА, А ЗА КОЈУ МАНТРУ МОЖ'ДА СЕ ЕВЕНТУАЛНО ДОБИЈЕ ЈОШ ПОНЕКА СТАРА МЕДАЉА СА САТАНИСТИЧКОМ ПЕТОКРАКОМ ЗВЕЗДОМ ОКРЕНУТОМ НАОПАКО!


Међутим!

Млади на Гњилежном Западу данас желе СТАБИЛНУ ДРЖАВУ и ЈАКОГ ПРЕДСЕДНИКА јер доста им је несигурности, ратова и разних орангутана, шимпанза, бабуна, мандрила и....макака мајмуна у Европи и Чемерици који нападају и силују жене на улици, тако да је баба Меркл била принуђена да разним орангутанима, шимпанзама, бабунима, мандрилима и...макака мајмунима, дели бесплатне брошуре како да сексуално опште са белим девојкама без силовања и батина!

То значи да би Цар Путин 'ладно добио изборе и у Чемерици само да изговара боље енглески и оно "Бљубери хил"!

Разлике у примањима сигурно има у корист Гњилежног (још увек) али у Русији човек, нарочито Србин, може 'ладно да пошаље дете у пекару да купи хлеб а на пекари стоји фирма азбуковицом ђе лепо пише ХЛЕБ!

[Слика: Domashnij-hleb.png]

Отче наш, Иже јеси на небесјех,
да свјатитсја имја Твоје,
да придет царствије Твоје,
да будет воља Твоја, јако на небеси и на земљи.

Хлеб наш насушчниј дажд нам дњес;
и остави нам долги нашја,
јако же и ми остављајем должником нашим;
и не введи нас во искушеније,
но избави нас от лукаваго.

Амин!

Међутим!

Ођекаре стално иста песма 'Стаљинизам...пост-стаљинизам'....ово је само понављање к'о шваба тра-ла-ла одавно превазиђене пропаганде момака из прошлога рата и миленијума!

Међутим!

Позната је чињеница да је од свог доласка и Васкрса Свете Русије Цар Путин подигао 25,000 Православних Цркви, и словима ДВАЕС'ИПЕТ ХИЉАДА, а са Патријархом Кирилом је у ПРАВОСЛАВНОЈ СИМФОНИЈИ ТРЕЋЕГ РИМА (а четвртог неће бити!), што свет није видео од пада Свете Русије под јудео-бољшевичку секту финансирану баш од стране Гњилежног Запада, и пропасти Царства Ромејскога!

Путин је одавно и једном и више пута јавно осудио непочинства јудео-бољшевика, па и она у време БОНАПАРТИСТИЧКЕ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈЕ под Брком!

Дакле Путин није обожавалац Стаљина али поштује чињеницу да један део остарелих Руса одаје истом дужно признање за БОНАПАРТИСТИЧКУ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈУ коју је Стаљин спровео крвавим али успешним методама, ЕЛИМИНИШУЋИ ТАКО ЈУДЕО-БОЉШЕВИЧКИ ГЛОБАЛИЗАМ, ТО ЈЕСТ ТРОЦКИЗАМ који је био каштига Божија Руском народу због маловерја и прихватања масонске "просветитељске" идеологије са Гњилежног Запада!

Узгред...ДОНАЛД ТРАМП ЈЕ НА ИСТОМ ПОСЛУ ПОКУШАВАЈУЋИ ДА СЛОМИ ЛИБЕРАЛ-ДЕМОНОКРАТСКИ НЕО-ТРОЦКИЗАМ И ГЛОБАЛИЗАМ, ну нажалост не располаже истим полугама власти као својевремено Стаљин!

ЂЕНЕРАЛЕ СИМОВИЋУ....?!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#2

.
Није вредно улазити дубоко и у суптилне детаље, већ ћемо, као висококвалификовани сељак, просто написати.....

Комунизам и сви његови разни облици су лоши, а од капитализма боље уређење нема.

Лако је у Канади са колико-толико уређеном државом и са пуним џеповима долареса. Докле се год иде и живи на капиталистичком Западу (као и сам Љотке) а не на комуњарском Истоку свака негативна конотација о капитализму је излишна.

Ну, нами није јасно зашто Љотке булазни и оправдава највећег убицу и непријатеља православних - Брку Џукацвилија? Одговор се назире.....

Хрватски и домаћи Нацисти, тј. Усташе и Љотићевци имају веома много сличности са комунистима, било Брозових било Стаљинових. Сличности нећемо наводити, јер је свима овуден познато. Само ћемо једну поменути- веровање у јудео-масонску заверу.
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#3

Просвето, имао си горе тему сличне садржине, коју је поставио Самарџић. Нема потребе да дуплирамо теме које имају блиске садржаје. Можете наставити и овде, али за убудуће, нема потребе да нагомилавамо теме...
Одговори
#4

(30-04-2020, 09:05 AM)Бенито Пише:  Просвето, имао си горе тему сличне садржине, коју је поставио Самарџић. Нема потребе да дуплирамо теме које имају блиске садржаје. Можете наставити и овде, али за убудуће, нема потребе да нагомилавамо теме...

Пааа...тема Гос'н Самарџића јесте слична ама само утолико што се помиње капитализам (значи позитивно) и комунизам (значи негативно), ама нами је баш у ДЕФИНИЦИЈИ тијех појмова главни проблем!

Наиме постављајући тему Гос'н Самарџић се пита "Када ће Србија обновити капитализам?" тврдећи и прејудицирајући да је у данашњој Србији (или у ономе што је од Србије тамо остало) на власти неки комунизам (значи негативно)!

Међутим!

ЗНАЈУЋИ ДОБРО ШТА ЈЕ УСТВАРИ КОМУНО-САТАНИЗАМ, да не давимо сад описујући ту патолошку СЕКТУ, то јест псеудо-религију, која је имала и дан-дањи има своје ВЕРНИКЕ, неке квази-зилоте, који су за циљеве те секте спремни и да погину, ми тврдимо следеће:

У данашњој Србији (или у ономе што је од Србије тамо остало) није на власти никакав "комунизам" но само ЛОША копија Гњилежног Запада, то јест НАЈЦРЊА ВАРИЈАНТА КАПИТАЛИЗМА (употребићемо тај назив за слободну тржишну привреду иако сматрамо да је исти компромитован од стране "оца" комуно-сатанизма, Кисела Леви-Мордекаја) то јест у Србији влада нека врста јужноамеричке банана-републике а без банана, ђе пар фамилија држе СВЕ, СВЕ, СВЕ... испреплетано и крвним и кумовским и буразерским и другим везама!

Даклем нијесам чит'о но ПРОШ'О ПО ЛАТИНСКОЈ АМЕРИЦИ, БИО, ВИД'О!

Друго, Гос'н Самарџић изјављује да НЕ РАЗУМЕ о чему ми ође диванимо, па чак тврди да то НИКО на форуму не разуме, па зато не бисмо да Гос'н Самарџићу кваримо тему и угођај, нарочито што ће се одма'јаве керови као Шумадрипац и Кизо тврдећи дa ми немамо шта да тражимо на овом форуму уколико СВЕ, СВЕ, СВЕ....изјаве Гос'н Самарџића не пропратимо са "standing ovation"

[Слика: giphy.gif]

Даклем, ситуацију на форуму видјевши, а то је да има бар 10 тема о балавом шифтарину Вучићу и других 10 о корона-вирусу, ми смо скромног мишљења да могу да постоје две теме које обрађују ситуацију у Србији а и у свету јер:

МИ ТВРДИМО ДА ЈЕ СУКОБ ИЗМЕЂУ ТЗВ. КОМУНИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ТЕМА ЗА "БОРЦЕ ИЗ ПРОШЛОГА РАТА" КОЈИ СУ СЕБЕ ЗАКЉУЧАЛИ НЕЂЕ У 41-ОЈ, НО ДА СЕ САД У СВЕТУ БОРБА ВОДИ ИЗМЕЂУ:

ГЛОБАЛИЗМА, ТЈ. НЕО-ТРОЦКИЗМА

и

СУВЕРЕНИЗМА, ТЈ. ДРЖАВЕ-НАЦИЈЕ

тако да туна нема места угуравању свих догађаја у савременом свету, па и у Србији, у неке унапред припремљене фијоке у оном КВАЗИ-ИДЕОЛОШКОМ "фајлинг кабинету" који смо описали, тј. у појави која се у свету зове:

PIGEONHOLING

Што ће рећи убацивање сваког садржаја у већ унапред припремљене рупе за голубове у голубарнику*!
--------------------------
*Можда би ДИЛЕЈА Сандуловић као голубар, могао да каже коју више о томе!

ЗАКЉУЧАК:

Нијесмо антипротивни да се ове две теме споје у једну ну ипак...мненија смо да би ситуација била чистија ако се ми ограничимо на све што не ваља на Гњилежном, можда би то био и путоказ за "будушча нека поколења" еда би се избегле "праћке и стреле" оба МАТЕРИЈАЛИСТИЧКА система на путу ка уској стази СВЕТОСАВСКЕ ОБНОВЕ СРБСКЕ НАЦИЈЕ НА УСИЉЕНОМ МАРШУ СРБСКОГ НАРОДА КРОЗ ИСТОРИЈУ!

ПС

На крају, умољавамо још једаред моделаторе да нам скину Шумадрипца с'к....., јербо лик пстаје неуротичан и неурозан па мож'и да рикне на форуму а ми не би да га носимо на Души!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#5

http://borbazaveru.info/content/view/12728/1/
Одговори
#6

Ти ниси при чистој памети..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#7

(01-05-2020, 09:27 PM)Mekenzi Пише:  Ти ниси при чистој памети..

НЕТАЧНО!

НАПРОТИВ!


Ми смо мненија да су

К Е Р О В И

разних структура који га ПРИМАЈУ од Гњилежног Запада, сада и ође у КРИВАКУ, док смо МИ, преостали Срби-шака сиромаха, у согласју и у ПРАВУ, јер се слажемо са приступом и мненијем Србског Господина Срђе Трифковића, иначе кољеге нашег Гос'н Самарџића из чикашке "Слободе", који Србски Господин Срђа вели и каже:


Паметном доста а КЕРОВИМА Гњилежног Запада...никад доста!

Јок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#8

.
Само да напоменемо србској наиви да су Цркве Православне на Гњилежном Западу генерално, а у, по Кизи "среееееееееееееђеној земљи" Кнадаи посебно*, и даље закатанчене, па каже:

Цитат:СОБОР ОСТАЁТСЯ ЗАКРЫТЫМ ИЗ-ЗА РАСПОРЯЖЕНИЯ ВЛАСТЕЙ.
Дорогие братья и сестры о Христе! Благодаря вашим многочисленным подпискам, наш канал на YouTube получил удобный адрес: www.youtube.com/c/stnicholasmontreal

LA CATHÉDRALE RESTE FERMÉE EN RAISON DES DIRECTIVES DES AUTORITÉS.
Cher(e)s frères et sœurs dans le Christ ! Grâce à vos nombreuses inscriptions, notre chaîne YouTube a maintenant obtenu une adresse facile à mémoriser: www.youtube.com/c/stnicholasmontreal

THE CATHEDRAL REMAINS CLOSED UNTIL WE GET AUTHORIZATION FROM THE AUTHORITIES.
Dear brothers and sisters in Christ! Thanks to your numerous subscriptions, our YouTube channel has obtained an easy-to-remember address: www.youtube.com/c/stnicholasmontreal
--------------------------------
* Да подсетимо србску наиву да се Цркве прогањају на Гњилежном Западу као у време титоизма у СФР Шугославији, тако да је ДАНАС сукоб између тзв. КОМУНИЗМА (значи негативно) и тзв. КАПИТАЛИЗМА (значи позитивно) тема за "БОРЦЕ ИЗ ПРОШЛОГА РАТА" и века, КОЈИ СУ СЕБЕ ЗАКЉУЧАЛИ НЕЂЕ У 41-ОЈ, НО ДА СЕ САД У СВЕТУ БОРБА ВОДИ ИЗМЕЂУ ГЛОБАЛИЗМА, ТЈ. НЕО-ТРОЦКИЗМА и СУВЕРЕНИЗМА, ТЈ. ДРЖАВЕ-НАЦИЈЕ.

Паметном доста!

(01-05-2020, 09:27 PM)Mekenzi Пише:  Ти ниси при чистој памети..

Ах да, праштај Кизо зумал'да заборавимо, срећан ти празник који су сви твоји дођоши а сад Велико-војвођанери, ужа и шира родбина, комшије, пријатељи и СВИ, СВИ, СВИ....самоуправљачи толике године славили, па сад кад дођу на Четнички форум добијају праве нападе амнезије као да никад није ни било оних раздраганих сусрета пионира малених са трбатим србождером, као да се и дан-дањи у хору не пева "ал'се некад добро јело баШ", као да никад није кољективное пиждрило за Јосипом Брозом кад је липс'о, горко, неутешно...а сад кад се оде кући из овога форума и за Јосипом Фрањом, све призивајући Војводину-репубљик....

Ну шта'ш....

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#9

Апропо ове Твоје теорије да у 21 веку постоје само две идеологије: суверенизам и глобализам, да додам нешто: вероватно је то тачно... Међутим, не треба заборавити ни неке друге појаве које имају снагу параидеологије, као на пример конзумеризам. А има их још...
Међутим, има специфичности локалног карактера, у зависности од историје неких држава и културе одређених народа. Управо зато та Твоја теорија и није баш најтачнија. Узми за пример Србију- Овај је вероватно први у свету своју државу јасно и прецизно ставио на једну страну. Када је узвикнуо:" Живела Кина!", Овај је практично узвикнуо:" Живео глобализам!"
Међутим, јуче је његов коалициони партнер, Ивица Дачић, председник СПС, практично стао на страну суверенизма, критикујући ЕУ, УН и обавезну вакцинацију. То је класична игра српских комуниста који одавно имају таленат да мењају боје као камелеон, како би задржали своје повлашћене позиције у српском друштву.
Другим речима, да парафразирам озлоглашеног Крлежу:" Тамо Ђидо, овамо Дидо!"
Ко год овлада у свету-Србијом ће владати титоисти.
Одговори
#10

(02-05-2020, 06:21 PM)Бенито Пише:  Апропо ове Твоје теорије да у 21 веку постоје само две идеологије: суверенизам и глобализам, да додам нешто: вероватно је то тачно... Међутим, не треба заборавити ни неке друге појаве које имају снагу параидеологије, као на пример конзумеризам. А има их још...
Међутим, има специфичности локалног карактера, у зависности од историје неких држава и културе одређених народа. Управо зато та Твоја теорија и није баш најтачнија. Узми за пример Србију- Овај је вероватно први у свету своју државу јасно и прецизно ставио на једну страну. Када је узвикнуо:" Живела Кина!", Овај је практично узвикнуо:" Живео глобализам!"
Међутим, јуче је његов коалициони партнер, Ивица Дачић, председник СПС, практично стао на страну суверенизма, критикујући ЕУ, УН и обавезну вакцинацију. То је класична игра српских комуниста који одавно имају таленат да мењају боје као камелеон, како би задржали своје повлашћене позиције у српском друштву.
Другим речима, да парафразирам озлоглашеног Крлежу:" Тамо Ђидо, овамо Дидо!"
Ко год овлада у свету-Србијом ће владати титоисти.

Ово апсолутно потписујемо, то јест узе ми реч из уста јер таман хоћах да поставим клип са Дарком Трифуновићем код Чмарића ђе Дарко на сва уста хвали Кину и по обичају, дрвље и камење на Русију!

Пошто је Дарко сто посто сива еминенција балавог шифтарина, ово може да значи само једно:

БАЛАВИ ЈЕ ЈОПЕТ УШ'О У ПОГРЕШАН ВОЗ КАО ОНО ОНДА КАД ЈЕ ДОБИО ТАПШАЊЕ ПО ЛЕЂИМА ОД СТРАНЕ ДАНАС ОПТУЖЕНОГ ЗА ИЗДАЈУ КЛИНТОНА!

БАЛАВИ ЋЕ СРБИЈУ ЖИВУ САР'АНИТИ УКОЛИКО ВОЈСКА НЕ ИНТЕРВЕНИШЕ ХИТНО, КАКВЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ, КАКВИ БАКРАЧИ!


Ашто се тиче Дачића та "љукава љисица" је препреденија од балавог, опет ће се измигољи к'о оно онда са коферчетом!

Даклем да не давимо сад описујући патолошку СЕКТУ звану КОМУНИЗАМ, псеудо-религију која је имала и дан-дањи има своје ВЕРНИКЕ који су за циљеве те секте спремни и да погину, ми у том контексту не видимо Дачића јер не видимо да би та препредена лопурда гинула за било коју идеју!

То јест ми и даље тврдимо да у данашњој Србији (или у ономе што је од Србије тамо остало) није на власти никакав "комунизам" но само ЛОША копија Гњилежног Запада, то јест НАЈЦРЊА ВАРИЈАНТА КАПИТАЛИЗМА то јест у Србији влада нека врста јужноамеричке банана-републике а без банана, ђе пар фамилија држе СВЕ, СВЕ, СВЕ... испреплетано и крвним и кумовским и буразерским и другим везама!

Даклем нијесам чит'о но ПРОШ'О ПО ЛАТИНСКОЈ АМЕРИЦИ, БИО, ВИД'О У ДУГЕ ЦЕВИ ГЛЕД'О, А ПРСТ НА ОБАРАЧУ ДРЖИ УПЛАЖЕНИ ДЕЧАК....да не давимо сад ал'ако устреба причаћемо!

Јок

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#11

У праву си да Србија неодољиво подсећа на јужноамеричке државе, нарочито из периода владавине нарко картела. Али, заборављаш једну ситницу- тај експеримент је почео са Јосипом Брозом и одатле се пелцер пребацивао на разне меридијане: Јужна Америка, Ирак, Либија, Мароко, Египат, Сирија.... А све су то биле социјалистичке државе, са лажним парламентима, једном партијом и једним вођом...
Другим речима, није важно која врста комунизма је у питању. Сваки од тих, а и других комунистичких и социјалистичких вођа је своју владавину називао по свом имену и проглашавао је за специјалну идеологију. То, наравно, није било тачно, јер су то само варијације на тему.
Основна болест је иста- људи без икаквог занимања, потпуно посвећени искључиво останку на власти (не политици, него власти). Такве су све комуњаре на свету које су успеле да се задрже у "државној структури". Чим су скинути са државне грбаче, они су ископнели.
Зашто се то није догодило у Србији, кривци су они који су дошли на власт после 5.октобра 2000. Да су скинули црвене са државне сисе, ми се данас не би ни сећали неког Дачића. Овако он може да "води политику", шетајући се од Вашингтона, преко Брисела, па Москве, до Пекинга, и чак Пјонгјанга... У зависности ко је тада јачи.
Српски народ од те политике нема ничег доброг, већ само штету. Та политика служи само вечитим владарима српске политике и културе да држе узде свих државних установа.
Одговори
#12


САМОХРАНА МАЈКА ОДВЕЛА ДЕТЕ У ПАРК НА ВАЗДУХ И У КРАТКУ ШЕТЊУ И....ЗБОГ ТОГА БИЛА УХАПШЕНА, СТАВЉЕНЕ ЈОЈ ЛИСИЦЕ ПРЕД ДЕТЕТОМ.... ЛИСИЦЕ УЗ КОМПЛЕТАН ПРЕТРЕС ТЕЛА И ЦЕГЕРА И УЗ КАЗНУ ОД 800 ДОЛАРЕСА!

Г Д Е ?!

СРБИЈА? ЦРНА ГОРА? ТЗВ. "ХРВАТСКА"?, РУСИЈА?, ТЗВ. "УКРАЈИНА"?

ДА НИЈЕ У КИНИ, У СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ?

АХ, ДА....НА КУБИ?

ЈОК МОРЕ!!!

ТО СЕ ДОГОДИЛО И СВАКОДНЕВНО СЕ ДОГАЂА У,ПО КИЗИ, "СРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЂЕНОЈ ЗЕМЉИ" КАНАДИ ЂЕ ВЛАДА КАПИТАЛИЗАМ (ЗНАЧИ ПОЗИТИВНО ПО ГОС'Н САМАРЏИЋУ)!!!


Пилот

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#13

Шта ће јој ваздух?

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори
#14

Ђе нестаде просветар??

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним