Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.75 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Документарни филм ''Војвода Ђујић''

Само нек су успешни и гледани филмови. То важи за ове већ снимљене и будуће филмове
Одговори

Где су данас четничке заставе?
Одговори

(02-06-2020, 07:15 PM)ОРЈУНА Пише:  Где су данас четничке заставе?
У емиграцији.
Одговори

(02-06-2020, 08:25 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(02-06-2020, 07:15 PM)ОРЈУНА Пише:  Где су данас четничке заставе?
У емиграцији.

Баш ниједне нема у земљи, мислим оригиналне?
Одговори

Само да јавим утиске, након одгледаног филма. Мислим да је овим филмом Милослав Самарџић доказао да је један од најбољих светских познавалаца историје Другог светског рата. Филм јединствен начин приказује дешавања на Динари, има доста до сада необјављених фотографија, али и података, мени рецимо није било познато да су се Тито и Ђујић, након рата у САД срели баш очи у очи. Знао сам да је организовао протесте приликом Титове посете, али мени барем ове фотографије нису до сада биле познате. Препоручујем свима ако још неко није поручио филм, јер то се једноставно не пропушта. Надам се да ћемо ускоро дочекати и филм о Калабићу, мени је он лично омљени лик, надам се да ће ускоро и наставак поступка за рехабилитацију. Свако добро.
Одговори

Да ли још неко има проблем са радом ДВД-а? Сви остали филмови и серије "Погледа" ми раде беспрекорно, само овај филм нон-стоп кочи и сецка, немогуће је гледати.
Одговори

(24-06-2020, 03:18 PM)Горски штаб 52 Пише:  Да ли још неко има проблем са радом ДВД-а? Сви остали филмови и серије "Погледа" ми раде беспрекорно, само овај филм нон-стоп кочи и сецка, немогуће је гледати.

Јави се на мејл, заменићемо.
Одговори

Да ли је ДЧД носила заставе краљевине Југославије, тј. заставе са шаховницом? Занимљиво питање, у шта ја лично јако сумњам.

Став Срба у крајевима у којима је настала ДЧД, тј. Тромеђа Лике, Босне и Далмације, према Југославији био је крајње негативан. Такав је био почетком рата у Априлу, улазак Талијана је дочекала пјесма Срба: "Збогом Југославијо није ми те жао,
Збогом Југославијо нијеси радила право.
Сви Хрвати били чиновници а сви Срби прости радници."

Од повлачења Талијана из Книна и Сјеверне Далмације 1924. године, Београд је намицао и власт и све у руке Хрвата. Талијани док су ту били намицали су власт у руке Срба (као што је било и у АУ). О овоме имамо и књигу издану 1940. године СЕВЕРНА ДАЛМАЦИЈА - НЕКАД И САД. Заборвио сам ко су писци, ако се добро сјећам један је прота Простран. Књига говори о јадном стању локални Срба и колико се пропало од 1924. колико су Срби уназађени а Хрвати напредовали.

О крајње негативном ставу о Југославији и братству-јединству са Хрватима Срба Лике, Далмације и Босанске Крајине пише и Младен Жујовић.

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Користили су све заставе, српску, југословенску, четничку.
Одговори

Како да не користе југословенску заставу када су били део Југословенске војске? Та шаховница није била иста као усташка. Југославија коју ми мрзимо је дело кнеза Павла.
Одговори

Dokumentarni film "Vojvoda Đujić" je prikazan na kanalu Film klub u utorak 15.12. Izuzetno dobro je urađen ! Svaka čast ! Tek sada vidimo koliko je civila stradalo zbog pogrešnih postupaka komunista u tom ratu. Mislim da se ovde nedovoljno pisalo o proboju Đujićevih snaga iz okruženja na kraju rata. Ako neko može nešto više o tome. Još jednom, svaka čast !
Одговори

Филм је феноменалан. Поготово зато што знамо да је изузетно тешко покрити текст са историјским фотографијама и филмовима.
Мислим да би нарочито Срби из Далмације, било где да живе у свету, МОРАЛИ да виде овај филм.
Одговори

Хвала момци, служим народу!Баја
Драго ми је да се гледа филм клуб.
Одговори

Да ли је урађен и ДВД и како се може поручити?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним