Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Косово за налив-перо

(08-09-2020, 12:07 AM)Милослав Самарџић Пише:  [
Поента је на другој страни. Ово нема везе са Вучићем, има са ''првом Америком''. Ово кажем због капетана, коме су исто и прва и друга Америка. Као и Чавошком нпр.
Дакле, прва, републиканска, је нешто сасвим посебно у односу на другу, демократску.
Првој Америци највећи непријатељ је друга Америка, ваљда се то сад јасно види.

Као што међу нама има доста совјетофила, тако се нађе и по неки првоамерофил. Smile
Та прича ми личи на причу о првој и другој Србији. А потом се појавила и трећа Србија. Ено га Фајгељ завукао се у своју кућицу од блата, па само штрика гаће и чарапе. Smile

(08-09-2020, 09:23 AM)Бенито Пише:  Због тог шињела Србе су у Вашингтону уместо најобразованијих дипломата представљали лажни доктор наука, двојица средњошколаца, а сам Вучић је проверавао своје знање енглеског језика тако што је сам преводио документ, уместо да је повео специјализоване преводиоце које, иначе, имамо, поготово за енглески језик...
Зато су тамо и прошли, како су прошли.

Зар је могуће да Ђурић и Чадеж још нису успели да купе дипломе неког факултета?!

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(09-09-2020, 07:21 AM)Vlad Alekš Пише:  
(04-09-2020, 11:22 PM)Mitic Пише:  Значи, више бисмо се везали за Трампа да смо одмах пребацили амбасаду. И пратили бисмо политику Краљевине Србије која је, друга по реду, потписала Балфурову декларацију 1917. Тиме бисмо наставили традицију са српском државом.

Која држава је потписала прва по реду Балфурову декларацију?

Рачунао сам Велику Британију као првог потписника, а Краљевину Србију одмах иза ње.

У сваком случају, наша држава је била међу првим потписницима. То кажу и неки Јевреји

http://elmundosefarad.wikidot.com/balfurova-deklaracija

http://joz.rs/vesti_izr/most5-17.pdf

И Бенито је стручно изанализирао споразум, до танчина.

И политички аналитичар Цвијетин Миливојевић говори исте ствари као Бенито, као да је пратио форум.
Одговори

(09-09-2020, 08:50 AM)Mitic Пише:  
(09-09-2020, 07:21 AM)Vlad Alekš Пише:  Која држава је потписала прва по реду Балфурову декларацију?
Рачунао сам Велику Британију као првог потписника, а Краљевину Србију одмах иза ње.

Колико се сећам, Балфур је био УК министар иностраних послова. То онда значи да Србију можемо водити и као првог потписника декларације коју је сачинило УК.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(09-09-2020, 09:27 AM)Vlad Alekš Пише:  
(09-09-2020, 08:50 AM)Mitic Пише:  
(09-09-2020, 07:21 AM)Vlad Alekš Пише:  Која држава је потписала прва по реду Балфурову декларацију?

Колико се сећам, Балфур је био УК министар иностраних послова. То онда значи да Србију можемо водити и као првог потписника декларације коју је сачинило УК.

Јесте, прецизније је рећи тако.

Британци су иницијатори подухвата, а Србија је прва потписала.

Досадићу што опет ово кажем, мислим да је требало да се више вежемо уз Трампа 2017. године када би пребацили амбасаду у Јерусалим. Вероватно би ценио тај потез
Одговори

(08-09-2020, 12:07 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(07-09-2020, 10:40 PM)Уставобранитељ Пише:  Због свега тога, Вучић систематски урушава политички систем, институције Републике Србије и у тренутку када шврља по артији ми, захваљујући искључиво њему, немамо владу која може најефективније да изврши контролу његових марифетлука. Парламент је нешто већа скаламерија и не може тако ефективно реаговати. Све то, наравно, под претпоставком да би та влада била од интегритета и радила с најбољом намером.
Наивно ти је мало ово. Влада је контролисала Тадића? Живковића? Ђинђића? Тита?

А шта је свим тим људима било заједничко? Tај заједнички елемент објашњава зашто се ти људи не могу контролисати, у оваквом уређењу.

Него, изгледа да је и у Бриселу пало завртање ушију бугојанчета, тако да данас у Израелу пишу како "извор из српског МСП-а тврди да Србија неће преместити амбасаду у Јерусалим ако Израел призна тзв. Косовску државу". Нека ударају по непоменику са обе стране, па ће му доћи главе или мути или Американци.
Одговори

(09-09-2020, 12:52 PM)Mitic Пише:  Досадићу што опет ово кажем, мислим да је требало да се више вежемо уз Трампа 2017. године када би пребацили амбасаду у Јерусалим. Вероватно би ценио тај потез

Досадићу што опет ово кажем, али далеко пре те 2017-е, то јест још августа 2016-е, кад су Шумадрипац и његови изашли да дочекају Бајдена у Бео'раду, (због кога Бајдена истераше Мученика Артемија са Свете Србске Земље) Велики Војвод и Радикали су ЈЕДИНИ У СРБИЈИ, поручивали бирачима србског порекла у Чемерици:

VOTE TRUMP!

Међутим!

Тада су их СВИ, СВИ, СВИ....доообро испопљували!

А?

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Екипа из америчке демократске странке ми је тотално антипатична. Наравно, ту спада и Бајден.

Али, увек бих имао лобисту и код демократа, неки добар финансијер би био добра опција Smile

А Трамп је испао добар са овим новинарима око маски: "Скините маску, колико сте удаљени", "Да, боље је кад причате гласније", хахахаха

А другом новинару: "Причате тако чисто и јасно"

https://srpskiglasnik.info/tramp-trazio-...-udaljeni/

А што се тиче селидбе амбасаде у Јерусалим, пре тога би требало признати Јерусалим као главни град Израела. Ту бисмо пратили руску спољну политику која је фантастично одиграла у том домену (тако можемо и ми)

"Поновно потврђујемо своју посвећеност принципима које су одобриле УН за палестинско-израелско насеље, који укључују статус Источног Јерусалима као главног града будуће палестинске државе. Истовремено, морамо констатовати да у овом контексту Западни Јерусалим посматрамо као главни град Израела."

https://www.mid.ru/en/foreign_policy/new...id/2717182
Одговори

.
(09-09-2020, 07:21 AM)Vlad Alekš Пише:  Да не дође до забуне. Ако је Трампова екипа ово урадила због избора, није урадила само због јеврејских гласова. Јевреји нису толико бројни да су битни њихови гласови у смислу количине. Они су јако утицајни на неки свој специфичан начин, те је на изборима битан њихов утицај а никако њихов број.

Тачно! Нису бројни ама добро су распоређени! Добар поен за Трампа, њему много важнији од свих Србија и Косове и остале бораније на планети!

Међутим!

За нас који верујемо да Трамп и Путин спасавају планету, Трампова победа у новембру има судбински карактер!

(09-09-2020, 07:21 AM)Vlad Alekš Пише:  Да ли ми је утисак варљив, али на потписивању у Вашингтону нико није носио маску. За разлику од Брисела, где сви носе маске. Да ли то значи да Трамп не верује у постојање "кинеске куге"? Или, пак, Трамп се није плашио да ће га Вучић и Хоти заразити "кинеском кугом".

Ма каква "кинеска куга", Трамп врло добро зна да је у питању чифут-америчка куга ал' ди сме сад то да каже пред изборе! Такође њему као бизмисмену пре свега, треба кривац КОЈИ МОЖЕ ДА ПЛАТИ ШТЕТУ, а то су данас једино пекинези и...Гејтс и Биг Фарма! Бумо видели расплет 4-ог новембра!

(09-09-2020, 07:21 AM)Vlad Alekš Пише:  
(07-09-2020, 09:32 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  Оно што не ваља то је што се са овим отвара могућност да амерички педери легално и масовно усвајају србску децу! То је цена коју ће Србија да плаћа за педерске гласове Трампу, а они су важни тамо, пола Чемерике су педери на овај или онај начин!

То ће у Србији морати да се исправља у крви, ал'некако узгред, да не уђе у историју као "Педерски преврат"!

Где пише за усвајање српске деце од стране америчких педера? Или читамо између редова.

Па између редова, како друкше? Четврти параграф оздо, од краја:

Цитат:Обе стране ће порадити да 69 земаља код којих је мужеложништво тј. педерисање, криминал-декриминализују исто.
.
Даклем ако је у свести 99,9 % Срба усвајање србске деце од стране две америчке "тате" који се свако мало кољу у бу*љу, чист криминал кажњив смрћу набијањем на колац, онда ваља да се ово декриминализује како унас тако и речених 69 земаља!

Уосталом чини ми се да је Ћале Брнаба већ спровео тако нешто у Скупштини!

На звонце!

Иначе једна Србкињица која ради као лекар при институцији за усвајање деце овде, причала нам је да је било скандала да ужаснуто дете побегне од "тата" који га приморавају да спава између њих! Ужас шта се догађа са том децом у "срееееееееееееђеној" земљи Канади коју Кизо здраво воле, писали му кумови, ка'е "одлично"!

табаџија

Биће крви 4-ог новембра...СВУДА!

Срећа у несрећи јесте да ОВО НИЈЕ НИКАКАВ УГОВОР ИЗМЕЂУ ДВЕ СТРАНЕ него просто "LOI" "Letter of intent"*, што значи да је тај документ скица неких намера неких двеју страна да једног дана (а можда и раније) склопе ПРАВИ, правно обавезујући уговор!

Ово је нарочито важно да се подвуче јер балави шифтар и жваљави шифтар нису потписали ИСТИ документ!

КАД ЈЕ ЧАК И ЈЕДНО СЛОВО РАЗЛИЧИТО-ОНДА ТО НИЈЕ УГОВОР ИСПОД КОГА СЕ ПОТПИСУЈУ ОБЕ СТРАНЕ!

Ја сам чак у једном моменту гледајући церемонију, помислио да је Трамп потписао и Вучићево и шифтариново писмо, ама јок...он је потписао сасвим трећу ствар, тј. честитку у свом стилу са обилатом употребом речи попут "тремендос" и вандерфул"!

Једном речи бриљантно разрађена представа од које је највише користи имао...ТРАМП!

ОЈ ДОНАЛДЕ ЛИЦЕ ТИ ЈЕ БИЈЕЛО (ово је важан детаљ!)
КРИШОМ НОСИШ ЧЕТНИЧКО ОДИЈЕЛО!

Ојсааааа!

Хармоника

-------------------------------
*LOI is a document outlining the understanding between two or more parties which understanding they intend to formalize in a legally binding agreement.

[Слика: sporazumAV2b.jpg]

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Онаква катастрофала фић фићфирић делегација и онако тешко и брутално посрамљивање председника једне земље није виђено у Белој кући.

За онакав споразум иде јака образована, правничка, дипломатска делегација..

Чадеж, Мали и Марко сва три без икакве озбиљне школе и искства водили преговоре у Белој кући и још им амери подметну другу фасциклу.

КидањеКидањеКидање

Када се сетим некада како смо имали јаку цењену и поштовану делегацију у свету.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

На страну то што сумњам да би имали довољно јаку подршку у наредном парламентарном сазиву за неке реформе на идентитетском плану (тј. санацију настале штете), ипак у очи упада колико су најснажније листе у мешовитом парламентарном систему спремне, не за компромис, већ за потпуну капитулацију у погледу својих предизборних захтева зарад формирања владајуће већине.

Други пар опанака је тај што мислим да је идеја "црногорског српства" прилично екстремизована у делу црногорског јавног мњења тако да је линија раздвајања између "монгенегринства" и "црногорског српства" танка.

У Црној Гори предстоји дуготрајна и прилично огорчена борба за очување било чека српског.
Одговори

Него нас ође нешто тишти овај драмо жвалави несрећник потписује шта му год туре под нос и што је најгоре убеђује савезнике Србије Русију и Кину да тако треба...

Е сад шта боли:

Ало Срби, ђе сте!!Јебале Вас друштвене мреже твитови и фејсбуци, где ваше пражњење против режима ту само доноси профит овима који га понижавају у Белој кући и диљем запада...

Е, моји Срби оде Косово за једну хемијску оловку а Вас ниђе сем што блејите у телефоне и ту сте много јаки ћетници и патрииЈоте.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
Video 

"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Одговори

Свака част! Ови момци к'о да прате наше писаније (или обрнуто...хе, хе!)!

Човек лепо објашњава Трампову понуду "Шенжен" нашта балави одговара "Јес, јес, Шенген, Мали Шенген"!

Тужан

Дај Боже да Трамп надбије а ми ће да објаснимо балавом разлику између "Шенжен" и "Шенген"!

табаџија

EX ORIENTE LUX!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним