Поруке: 14,438
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
(10-07-2022, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише: (10-07-2022, 05:48 AM)пек. Пише: http://borbazaveru.info/content/view/16230/1/
Ови су баш задрти. Кад је први пут почело масовно да се иде у цркве и манастире, негде око 1990. године, неки које сам водио, а било им дакле сефте, дословце су се плашили монаха и монахиња. А после су постајали екстремни ''верници''. Кладим се да су ови од тих.
Један од најпознатијих новопечених, ''палио'' се баш на ''Цепелине''.
Управо! Свака ти је ка у Његоша. "Борба за веру" је антицрквени портал кога финансирају стране службе у сарадњи са новом Удбом.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 9,121
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
(10-07-2022, 10:54 PM)Шумадинац Пише: (10-07-2022, 12:40 PM)Милослав Самарџић Пише: (10-07-2022, 05:48 AM)пек. Пише: http://borbazaveru.info/content/view/16230/1/
Ови су баш задрти. Кад је први пут почело масовно да се иде у цркве и манастире, негде око 1990. године, неки које сам водио, а било им дакле сефте, дословце су се плашили монаха и монахиња. А после су постајали екстремни ''верници''. Кладим се да су ови од тих.
Један од најпознатијих новопечених, ''палио'' се баш на ''Цепелине''.
Управо! Свака ти је ка у Његоша. "Борба за веру" је антицрквени портал кога финансирају стране службе у сарадњи са новом Удбом.
Да ли је црквени или антицрквени разбили су Порфирејеву плеј листу у делиће.
Свака им ко у његша за Порфиријеве песме.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Замисли само да Врховни рабин Израела напише књигу "Берлин и ја се волимо јавно".
Углед:
875
(11-07-2022, 10:12 AM)Бенито Пише: Замисли само да Врховни рабин Израела напише књигу "Берлин и ја се волимо јавно".
Не може се замислити, јер је хришћанство далеко супериорније од јудаизма.
,,И ако љубите оне који вас љубе, каква вам је хвала? Јер и грјешници љубе оне који њих љубе. И ако чините добро онима који вама чине добра, каква вам је хвала? Јер и грјешници чине тако. И ако дајете у зајам онима од којих се надате да ћете добити, каква вам је хвала? Јер и грјешници грјешницима дају у зајам да добију опет онолико. Него љубите непријатеље своје, и чините добро, и дајите у зајам не надајући се ничему; и плата ће вам бити велика, и бићете синови Свевишњега, јер је он благ и према незахвалнима и злима“ (Лк 6,32-35).
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
3,044
Добро, ако Ти је тако лакше:
Замисли патријарха Кирила да напише књигу:
"Берлин и ја се волимо јавно".
Па, можеш тако и њега да подучаваш мало Јеванђељима.
Углед:
875
(11-07-2022, 12:44 PM)Бенито Пише: Добро, ако Ти је тако лакше:
Нема потребе свештена лица, а нарочито неког патријарха да подучавам Јеванђељем, а још горе, не дај Боже да браним цркву од њих. Нити имам потрбе да улазим у то који град или места од њих лично воле. То је посао оних који се нису ослободили од вируса комунизма.
Д М
Углед:
875
(11-07-2022, 04:17 PM)Бенито Пише: (11-07-2022, 01:58 PM)Шумадинац Пише: (11-07-2022, 12:44 PM)Бенито Пише: Добро, ако Ти је тако лакше:
Нема потребе свештена лица, а нарочито неког патријарха да подучавам Јеванђељем, а још горе, не дај Боже да браним цркву од њих. Нити имам потрбе да улазим у то који град или места од њих лично воле. То је посао оних који се нису ослободили од вируса комунизма.
Благо мени...
А што се пецаш када те нико ништа није питао. После не можеш да изађеш ко пиле из кучина.
Него, нами ође није јасно ако у Загребу живе и Срби који су тамо и рођени, што би ми онда мрзели тај град ако га ти тамо Срби воле као своје родно место где су рођени, крштени, ишли на литурђије, причешћивали се и волели ближње?
Д М
(Последња измена: 11-07-2022, 05:22 PM од
Шумадинац.)
Углед:
3,044
Нисам ни рекао, ни написао, ни помишљао да Загреб треба мрзети. Између мржње и нападне, и "јавне" љубави према некоме, велика је разлика.
Да подсетим оне који су то заборавили - Загреб је био главни град "државе" која организовала и спровела геноцид над Србима које је могла да дохвати, а да је могла даље, спровела би исти геноцид где год би могла.
Данашњи Загреб, у кога је патријарх Српски "јавно" заљубљен је главни град државе коју су установе саме ЕУ, којој Хрватска и припада, означиле као државу која у недопустивом обиму баштини националсоцијалистичке идеје којима је била склона и у Другом светском рату.
Да је то нека денацификована Хрватска, онда би Србин требао да нађе неког разумевања за такву "јавну" љубав српског патријарха према Загребу. Овако, може само остати без коментара.
Што би се десило и у мом случају, јер је књига одавно доступна и нисам је коментарисао, док сам Патријарх Српски није тиме почео да се хвали и ту своју "јавну" љубав продубљује преневши је и на своју листу омиљених песама.
(Последња измена: 11-07-2022, 06:21 PM од
Бенито.)
Углед:
373
(11-07-2022, 05:19 PM)Шумадинац Пише: (11-07-2022, 04:17 PM)Бенито Пише: (11-07-2022, 01:58 PM)Шумадинац Пише: (11-07-2022, 12:44 PM)Бенито Пише: Добро, ако Ти је тако лакше:
Благо мени...
А што се пецаш када те нико ништа није питао. После не можеш да изађеш ко пиле из кучина.
Него, нами ође није јасно ако у Загребу живе и Срби који су тамо и рођени, што би ми онда мрзели тај град ако га ти тамо Срби воле као своје родно место где су рођени, крштени, ишли на литурђије, причешћивали се и волели ближње? 
Ал ти лупаш...
Који Срби живе у Zagrebu?
Нађи ми иједног Србина, становника Zagreba који се изјашњава као Србин а да нијесу Пуповац и Милошевић.
Песмом Zagreb i ja се волимо...
Порфирије је хтео нешто друго да нам каже, погоди шта??
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Углед:
875
(11-07-2022, 06:20 PM)Бенито Пише: Нисам ни рекао, ни написао, ни помишљао да Загреб треба мрзети. Између мржње и нападне, и "јавне" љубави према некоме, велика је разлика.
Да подсетим оне који су то заборавили - Загреб је био главни град "државе" која организовала и спровела геноцид над Србима које је могла да дохвати, а да је могла даље, спровела би исти геноцид где год би могла.
Данашњи Загреб, у кога је патријарх Српски "јавно" заљубљен је главни град државе коју су установе саме ЕУ, којој Хрватска и припада, означиле као државу која у недопустивом обиму баштини националсоцијалистичке идеје којима је била склона и у Другом светском рату.
Да је то нека денацификована Хрватска, онда би Србин требао да нађе неког разумевања за такву "јавну" љубав српског патријарха према Загребу. Овако, може само остати без коментара.
Што би се десило и у мом случају, јер је књига одавно доступна и нисам је коментарисао, док сам Патријарх Српски није тиме почео да се хвали и ту своју "јавну" љубав продубљује преневши је и на своју листу омиљених песама.
Ако Срби који живе тамо могу да живе тамо и да воле тај град, јер је и њихов, онда може и он да га воли као епископ који тамо води верне ка Христу.
Али теби то не вреди ништа, јер си заборавио оно: "господња је земља и све што је на њој, а ми смо господњи и све је наше."
По теби би сви Срби требало да се одселе отуда а затим да ми бацимо тамо нуклеарну бомбу.
Д М
Углед:
373
(11-07-2022, 09:06 PM)Шумадинац Пише: (11-07-2022, 06:20 PM)Бенито Пише: Нисам ни рекао, ни написао, ни помишљао да Загреб треба мрзети. Између мржње и нападне, и "јавне" љубави према некоме, велика је разлика.
Ако Срби који живе тамо могу да живе тамо и да воле тај град, јер је и њихов, онда може и он да га воли као епископ који тамо води верне ка Христу.
Али теби то не вреди ништа, јер си заборавио оно: "господња је земља и све што је на њој, а ми смо господњи и све је наше."
По теби би сви Срби требало да се одселе отуда а затим да ми бацимо тамо нуклеарну бомбу. :
Набави ову књигу Стаклени Тенкови од пук. Тачића.
Пошто читаш само новине не мораш свих 600 страна прочитај првих 50 где је хронолошки описано етничко чишћење 90-их сваког zagrebackog Србина. Како су их усташе ко јевреје 1941 обележили и водили у логоре.
Када ту књигу прочиташ (Имали смо је ми прво издање 95-те али се загубиа неђе) србине онда имај м*да да пустиш песму Zagreb и ја се волимо.
Србине, запамти Срба грађана обичних у Zagrebu нема. Замисли да неко иде у Zagreb на посао, факултет, школу...
Има Срба који су на службовању у Загребу. Попут Порфирија или оног твог земљака несрећника из Биљановца који нам је и неки даљи зет који игра за Динамо Комнен Андрић. Ту је амбасада Србије, њено особоље, војни аташе и српско нациоалнно веће и српско друштво "просвета".
Срби у Zagrebu су једино службеници.
Грађана Срба нема. Они су протерани. Сваки граанин Zagreba који би се јавно изјаснио као Србин морао би истог момента да напусти град.
ПРОСВЕТАР.
Углед:
875
Није луд патријарх, зна шта прича. Надам се да је сада барем мало јасније!
Д М
(Последња измена: 12-07-2022, 07:09 PM од
Шумадинац.)
Углед:
373
(12-07-2022, 06:44 AM)Mekenzi Пише: (11-07-2022, 09:06 PM)Шумадинац Пише: (11-07-2022, 06:20 PM)Бенито Пише: Нисам ни рекао, ни написао, ни помишљао да Загреб треба мрзети. Између мржње и нападне, и "јавне" љубави према некоме, велика је разлика.
По теби би сви Срби требало да се одселе отуда а затим да ми бацимо тамо нуклеарну бомбу. :
Набави ову књигу Стаклени Тенкови од пук. Тачића.
![[Слика: Screenshot-2022-07-11-21-24-25-506-com-a...chrome.jpg]](https://i.ibb.co/r3KWVSS/Screenshot-2022-07-11-21-24-25-506-com-android-chrome.jpg)
Пошто читаш само новине не мораш свих 600 страна прочитај првих 50 где је хронолошки описано етничко чишћење 90-их сваког zagrebackog Србина. Како су их усташе ко јевреје 1941 обележили и водили у логоре.
Када ту књигу прочиташ (Имали смо је ми прво издање 95-те али се загубиа неђе) србине онда имај м*да да пустиш песму Zagreb и ја се волимо.
Србине, запамти Срба грађана обичних у Zagrebu нема. Замисли да неко иде у Zagreb на посао, факултет, школу...
Има Срба који су на службовању у Загребу. Попут Порфирија или оног твог земљака несрећника из Биљановца који нам је и неки даљи зет који игра за Динамо Комнен Андрић. Ту је амбасада Србије, њено особоље, војни аташе и српско нациоалнно веће и српско друштво "просвета".
Срби у Zagrebu су једино службеници.
Грађана Срба нема. Они су протерани. Сваки граанин Zagreba који би се јавно изјаснио као Србин морао би истог момента да напусти град.
(12-07-2022, 05:20 PM)Шумадинац Пише: ![[Слика: 13501932-290176201324810-7820782416414208067-n.jpg]](https://i.postimg.cc/nc2Gp1Lj/13501932-290176201324810-7820782416414208067-n.jpg)
Није луд патријарх, зна шта прича. Надам се да је сада барем мало јасније! 
Kaко је теби добро у животу
Дај Бошка, ено им'о коференцију испред скупштине.
Држ'о неки говор о забрани педера на 100 година.
Касниш са дељењем видеа
ПРОСВЕТАР.