Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Враћање Монархије у Србију
#29


Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#30

ДАЧИЋ: КАРАЂОРЂЕВИЋИ КРИВИ ЗА СРПСКУ ТРАГЕДИЈУ У 20. ВЕКУ! Скојевац


- Српски бајонети нису сметали Хрватима и Словенцима 1918. Да нису дошли дотле, можда би још они били у Аустрији, да није било српских бајонета. Такође, 1915. министар спољних послова Велике Британије Едуард Греј је у име савезника послао писмо Николи Пашићу и тражио од Србије да уступи Бугарску и пола Македоније да би Бугарска ушла у рат на страни савезника, а не на страни сила Осовине, а за узврат пише да се Србији даје БиХ и излаз на море. Пашић је са гнушањем одбио тај предлог зато што ми хоћемо да ослободимо нашу браћу Хрвате и Словенце. Ето колико смо глупи – навео је Ивица Дачић.

Подсећа и да је Вилсон 1918. године у својих 14 тачака, у једној од њих о Србији и изласку на море, где се каже да Аустроугарска не треба да се распадне већ да Хрватска и Словенија остану да живе код њих, а све остало да буде Србија и Црна Гора и ми смо све то одбили.

– Хрвати су појурили код Пашића да се жале на тај предлог против стварања Југославије, пошто су хтели Југославију да би спасли Хрватску и Словенију од останка у Аустроугарској. Па како им тада не засметаше српски бајонети и што је неко из моје Житорађе гинуо у Марибору или Загребу да се ослободе од Аустроугарске, што се сами нису ослобађали. И нацисте су дочекали цвећем за разлику од Београда. А сада говоре о великосрпској агресији – рекао је Дачић.

Дачић наводи да не жели да руши односе Хрватске и Србије, али да не може да истрпи такве некоректности – да се говори о великосрпској агресији.

– Треба питати и Карађорђевиће и српску политику из 1918. године. Уместо стварања Србије за коју су сами савезници нудили да буде три или четири пута већа, ми смо одбили због Македоније, Хрватске и Словеније. А, шта је са српским интересима и онда на крају крив им је Милошевић и Тито, могуће, али да видимо ко је прво зашта крив и 100 година после 1918. Срби су изгубили све зашта су ратовали – јасан је он.

Дачић наглашава да је највећа лаж која постоји о великосрпској агресији. Он је подсетио да Срби живе у Хрватској вековима, исто као у БиХ, Црној Гори, Косову и Македонији.

– По последњем попису из 1991. око 580.000 Срба је било у Хрватској, у Загребу око 50.000. Данас по попису има око 180.000 Срба и о каквој они великосрпској агресији говоре када су протерани Срби. У Сарајеву је живело 150.000 Срба, а Приштини 40.000, а колико их сада има – каже Дачић.

Дачић је нагласио да када неки народ врши етничко чишћење онда тог другог народа има мање, а овде је било управо супротно.

Он је истакао да је НДХ 1941. била до Земуна, Новог Сада и Шапца и обухватала целу БиХ и ако је било ко вршио неку агресију то су радили они под тим слоганом „За дом спремни“.

– Крајње је време да се престане са разним оправдањима за злочине који су почињени, ако је неко починио над Хрватима треба да одговара, али шта ћемо за злочине над Србима да ли ће неко да одговара – пита Дачић.
Танјуг

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#31

Јосип Амброзије је липс'о давно а са њиме и НЕСВРСТАНОСТ и МИРОЉУБИВА КОЕГЗИСТЕНЦИЈА!

Ко још увак раби ту идеологију СФР Шугославије и мрца Јосиповог, тај не схвата да се ВИШЕ НЕ МОЖЕ СЕДЕТИ НА ДВЕ СТОЛИЦЕ, НАРОЧИТО АКО СЕ ИСТЕ НАЛАЗЕ У ДВЕ РАЗЛИЧИТЕ СОБЕ!

Према томе-дабоме:

КО НИЈЕ ЗА РУСИЈУ И ОДКБ-ТАЈ ЈЕ ЗА НАТО!

јербо

ТРЕЋЕГ НЕМА!

Долази време кад ће Њемци и Руси да седну, да констатују да се слажу у томе да се узајамно мрзе, и...поделе Балкан и Јадрански залив...БЕЗ УЧЕШЋА ЧЕМЕРИКЕ И БАНКСТЕРА СА ВОЛ СТРИТА (који ће ускоро морати да се побрину о свом јаду и сопственој кожи кад устане тамо ВЕОМА НАОРУЖАНА кука и мотика!)

Живи били па видели, а већ је и почело!

И тачка!

http://tinyurl.com/k6r4sz5

Нами није циљ да Србија постане Руска Губернија!

То је јопет наслеђени менталитет из титовске СФР Шугославије, да увек неко треба о нами да брине ОЗГО!

НЕ!


Ми смо за СОЈЕДИЊЕНО ВОЈНО-КРАЈИШКО КРАЉЕВСТВО СРБСКО У ПЕРСОНАЛНОЈ УНИЈИ СА РУСКОМ ФЕДЕРАЦИЈОМ!

СРБИЈА БИ ТАКО ПОСТАЛА ВИСОКО МИЛИТАРИЗОВАНА ДРЖАВА СА СТРОГО ВОЈНИМ СИСТЕМОМ ЗАСНОВАНИМ НА БЕСПРЕКОРНО ОРГАНИЗОВАНОЈ ХИЈЕРАРХИЈИ КОЈА БИ БИЛА У

С И М Б И О З И

СА РУСИЈОМ У СВАКОМ ПОГЛЕДУ!

ТО ЈЕ СИСТЕМ РАЗЛИЧИТ ОД НЕКЕ УДАЉЕНЕ ГУБЕРНИЈЕ О КОЈОЈ БИ ЦЕНТРАЛНА ВЛАСТ У РУСИЈИ ТРЕБАЛО ДА БРИНЕ!

НАМИ ЈЕ ЦИЉ ДА РУСИ (А НАРОЧИТО РУСКИЊЕ) ДОЂУ АЛИ ДА НЕ ОДУ, ШТО СА УДАЉЕНОМ ГУБЕРНИЈОМ НИКАД НИЈЕ СИГУРНО!

У данашњих Новосрба се [b]УПОРНО
игњорише да је КАЛИЊИНГРАДСКА ОБЛАСТ тоже физички одвојена од Русије и да је окружена НАТО државицама!

Калинингра́дская о́бласть је руска

Е К С К Л А В А

на обали југоисточног Балтика између Пољске и Литваније и има површину од 15.100 квадратних километара и 955.281 становника, скоро као Црњегора поносито стење (од глагола „стењати”). Област је позната по плажама и бањама које су репутацију стекле пре више од 100 година.

Од распада СССР-а 1991, Калињинградска област је физички изолована од остатка Русије.

Међутим!

Од друге половине 1990-их Русија је прогласила Калинњинградску област за специјалну економску зону што је допринело наглом економском расту!

Калинњинградска област је једна од најмилитаризованијих области Руске Федерације јербо је ође седиште руске Балтичке флоте, а туна су и две ваздухопловне (Черњаховск, Донскоје) и једна ваздухопловоно-поморска база (Калињинград-Чкаловск).

У области се производе вагони, тешке машине, бродови и аутомобили (Џенерал Моторс, BMW, KIA, YUEJIN). Важне су још прехрамбена индустрија и рибарство.

БАШ ОВАКО МИ ВИДИМО И СРБИЈУ И НАРАВНО ЦРЊЕГОРУ, КОЈУ ЋЕ ДА РАСЕЛИМО К'О БРАЋА РУСИ ШТО СУ ИШЋЕРАЛИ ЊЕМЦЕ ИЗ КАЛИЊИНГРАДСКЕ ОБЛАСТИ, АМА МИ ЋЕМО ТО БЕЗБОЛНО, ПОДЕЛИШ ИМ ДИРЕКТОРСКА МЕСТА НЕЂЕ ПО СИБИРИМА И ГОТОВА ПРИЧА!

СРБИЈА

М О Р А

ДА ПОСТАНЕ ВИСОКО МИЛИТАРИЗОВАНА ДРЖАВА, КРАЉЕВИНА НА ЧИЈЕМ ЧЕЛУ БИ БИО КРАЉ-ВОЈНИК, КАО И СВИ СРБСКИ КРАЉЕВИ-ВОЈНИЦИ ОД КАРАНОВИЋ И НЕМАЊИЋА ПА СВЕ ДО БЛАЖЕНОПОЧИВШЕГ ВИТЕШКОГ КРАЉА УЈЕДИНИТЕЉА!

НА СРБСКОМ МОРУ, НЕЂЕ ИЗМЕЂУ ХЕРЦЕГ-НОВОГ И БАРА, БИЋЕ РУСКА ВОЈНА ЛУКА ЗА РАТНЕ БРОДОВЕ И ПОДМОРНИЦЕ, НОВИ СЕВАСТОПОЉ!

ЗАПАМТИ СРБИНЕ!

ШАХМАТНА ИГРА У СВЕТУ СЕ ИГРА ТАКО ДА ИЛИ ЋЕ РУСКИ БРОДОВИ БИТИ У БОКИ КОТОРСКОЈ ИЛИ ЋЕ АМЕРИЧКИ БИТИ У СЕВАСТОПОЉУ!

ТРЕЋЕГ ЈЕДНОСТАВНОИ НЕ-МА!

ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!


Паметном доста!

НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА!

НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!

МЫ СЕРБЫ, СЪ НАМИ БОГЪ !

ЯКО СЪ НАМИ БОГЪ !


Здарова Юнкера!

Поздравляю вас с первым шагам,
на пути добрым старорусского офицерства!

УРА! УРА! УРА!
МИ ЧЕКАМО ЦАРА!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#32

УДРЖЕЊЕ КРАЉЕВИНА СРБИЈА
Под покровитељством ЊКВ Престолонаследника Александра

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


Поштовани монархисти,
Удружење Краљевина Србија као нестраначка и надстраначка организација не учествује у изборној трци која ових дана почиње у нашој земљи. Свима који на било који начин учествују у њој желимо пунo среће и успеха.
Удружење Краљевина Србија је основано како би на један позитиван, демократски али ванстраначки начин представљало и приближило идеју уставне парламентарне монархије грађанима Републике Србије.
Сваки искрени монархистa зна да Србија има Kраља. То питање се међу монархистима без обзира којој организацији припадали не може постављати. Сви знамо да је то ЊКВ Престолонаследник Александар Карађорђевић.
Свако друго мишљење које можемо чути и које износе разни актери на политичкој сцени је погрешно и штетно и неће допринети обнови уставне парлaментарне монархије у нашој земљи. За овим наглашавамо да монархисти не користе чланове Краљевске породице у дневнополитичке сврхе, не уређују наследни ред и не гласају за будућег Престолонаследника. Односи у Краљевском дому су јасно регулисани Породичним правилником за чланове Краљевког дома из 1930. године који је и даље на снази.
Подсећамо вас да бити монархиста првенствено значи бити одан Круни као симболу српског јединства, традиције и вековног континуитета српске државности од самог њеног настанка па до данас.
Дужност сваког од нас је да поштује и уважава Старешину Краљевског Дома, ЊКВ Престолонаследника Александра Карађорђевића, који је неспорни ауторитет и за чланове Краљевске породице и њихов укупан статус у Краљевском дому а који произилази из његове личне воље. Он је извор легитимитета свих чланова породице. Без Старешине не постоји ни Краљевски дом, нити њени чланови могу имати привилегију ранга и титуле сами по себи.
Само ако се будемо понашали у складу са овим општим принципима можемо очекивати скору обнову Уставне пармалентарне монархије у Србији.

Живео Kраљ Александар II Kарађорђевић,
Живела Kраљевина Србија!У Краљеву, 20.02.2022. године
Председник Удружења
Саша Шушић с.р.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#33

Зна ли се шта је Владимиром Петровићем овде се представљао као Ројалист?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним