Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Немачка америчка колонија? Смешно. Уосталом, да је само било среће да смо и ми били таква колонија, тј. да су овде дошли западни савезници а не Совјети. Где би нам био крај! Довољно је само упоредити "окупацију" Источне Немачке од стране Руса ако већ тај термин користиш, и "окупацију" Западне Немачке од стране Амера. За мене брате ту нема дилеме. Уосталом, ту дилему није ни Чича имао.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 19-06-2015, 10:54 AM од
Felix.)
Поруке: 139
Теме: 3
Придружен: May 2015
Слажем се да би ми далеко боље прошли да смо постали Америчка колонија одмах по завршетку 2.Светског рата.Крив је Стаљин и његов Савезник Тито као што си и написао.Морамо да гледамо реално на данашњу ситуацију.Ништа није другачија ситуација за нас Србе данас него што је била 1944.
Поруке: 563
Теме: 1
Углед:
98
Путинова Русија не може бити наш узор, као што то није била ни царска Русија за наше краљеве. Ситуација је заиста тешка, али пре свега нашом кривицом, а не спољног фактора. Једноставно морамо наћи сопствени пут, у складу са нашом традицијом и историјским стремљењима пре оснивања Југославије уз радикално одбацивање комунистичког наслеђа у свим његовим облицима. Али ово је стварно већ политика, извињавам се на скретању са теме, нека модератори избришу ако сматрају за сходно.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 19-06-2015, 11:19 AM од
Felix.)
Поруке: 2,302
Теме: 21
Придружен: Jan 2014
Углед:
515
(19-06-2015, 11:16 AM)Felix Пише: Путинова Русија не може бити наш узор, као што то није била ни царска Русија за наше краљеве. Ситуација је заиста тешка, али пре свега нашом кривицом, а не спољног фактора. Једноставно морамо наћи сопствени пут, у складу са нашом традицијом и историјским стремљењима пре оснивања Југославије уз радикално одбацивање комунистичког наслеђа у свим његовим облицима. Али ово је стварно већ политика, извињавам се на скретању са теме, нека модератори избришу ако сматрају за сходно.
Evo malog haikua:
Ni za Amere, ni za Ruse,
već u se i u svoje kljuse.
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 139
Теме: 6
Придружен: Aug 2013
Углед:
15
"FORGOTTEN 500" UPDATED LIST of Halyard Mission Rescued American Airmen by the Mihailovich Chetniks in WWII! / Gregory A. Freeman June 18, 2015
http://www.generalmihailovich.com/2015/0...lyard.html
Из ове наше победе, рађа се сунце слободе!
Поруке: 2,084
Углед:
109
Урађено мало боље него први списак, али и даље лоше.
Пошто сам овај корак прошао пре једно 2-3 године, знам да имају још доста да раде.
Ово је само провера списка из књиге. Проблем је што за првобитни списак немамо изворе, па неке ствари нису потврђене.
Нису приметили да су им остала нека дупла имена, за неке авијатичаре нема МАЦР, али има доступних других података. На крају су могли да додају још неке податке јер су их имали у МАЦР, само са именима је безвезе.
Осим тога, има још доста имена која нису унели. Мислим да су им на овом списку само имена евакуисана августа.
(Последња измена: 24-06-2015, 08:56 AM од
ватхра.)
Поруке: 17,022
Теме: 632
Углед:
1,882
Да, Немци су хтели да се предају Америма, а не Совјетима.
Иначе ово ''испитивање'' Јакова Јововића у ствари је било тешко мучење, од чијег последица је преминуо неколико година касније.
Поруке: 17,022
Теме: 632
Углед:
1,882
Што? Тако је било и у Крушевцу на пример.
Поруке: 4,406
Теме: 55
Углед:
652
Па то чак и писац ове књиге наводи као могућност:
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,084
Углед:
109
Пошто видим да верујете у могућност немачке предаје на Балкану, ја бих замолио да ми наведете случајеве кад су се немачке јединице предавале Англоамериканцима.
Једина већа предаја је била у Северној Африци, кад им је положај био потпуно безизлазан.
Осим тога, нити на Сицилији, ни у Италији, на Криту, у Лоријену, Бресту, на Каналским острвима, Норвешкој... нигде се нису предавале јединице ранга нити дивизије, а да су имале и најмању шансу да се извуку или да одрже положај. Нигде.
И како онда очекујете да је понуда о предаји Групе армија Е била било шта друго, осим да купе мало времена и да одахну од притиска Савезника?