(15-09-2019, 07:43 PM)Бенито Пише: Али,
[i][i][i]Американци нису отишли, већ дошли у Прањане. Тамо је њихов војни џез оркестар ( иначе, изванредни музичари) одржао један концерт у дворишту школе. Ту је био организован и пикник за мештане и све госте у типично америчком стилу, слично како наши емигранти праве пикнике на велике верске православне празнике. Американци су, као по обичају, били отворени за сваку врсту дијалога, чак и непријатног. Срби за, као по обичају, за сваку врсту шале, па и спрдње, и на свој, а нарочито на амерички рачун.
Скуп се завршио тако што су се сви Американци љубазно поздравили са свима који су то хтели. Неки од присутних Срба само су их отпоздравили са "Досвидања!".[/i][/i][/i]
Морам признати да се САД по овом догађају нису обрукале ,чак шта више,мислим да желе да подигну обележавање ове мисије на још већи ниво.АЛИ имају велики проблем ,знају расположење народа али такође и расположење српске власти и политичке елите ,два дијаметрално супротна и неспојива мишљења.Имао сам прилику да сарђујем са војницима УСА и војницима националне гарде Охајо задњих 7 година.Сваки пут сам им спомињао везу Српског народа и државе са њиховом државом кроз историју,и обавезно показивао текст о Дражином одликовању од стране њиховог предсеника Трумана и текст о мисији Халијард.Њихови коментари су били увек исти ,бравоо,капа доле ,велико поштовање,да ли је могуће итд.А онда им кажем да у Србији и данас владају комунисти који недозвољавају да се сазна ни гробно место покојног Драже,тек ту следи шок код обичних америчких војника и питање да ли је то могуће,па како ,зашто ,итд.А онда на крају када им се све објасни ,у тајности да нечују њихови надређени кажу следеће,требате да се решите тога ,то је недопустиво,ако вам треба помоћ зовите итд.
ПС; На последњој вежби Платинасти вук 2019 на којој сам учествовао дословце ми је речено од стране једног америчког официра из националне гарде Охајо,ВИ СРБИ ИМАТЕ СВЕ ШТО ТРЕБА ЈЕДАН НАРОД ДА ИМА,ЈЕДИНО НЕСМЕ ТЕ
ДА ТРПИТЕ ТЕ КОМУНИСТЕ КОЈИ ВАС ПРЕДСТАВЉАЈУ,ТО ЗЛО МИ АМЕРИКАНЦИ НЕ ЖЕЛИМО НИ ДА ВИДИМО НИ ДА ЧУЈЕМО ,А АКО И МОРАМО ДА ПРИЧАМО СА ЊИМА ТО ЈЕ САМО ЗАТО ШТО МОЖЕМО ДА СЕ ПОНАШАМО ПРЕМА ЊИМА КАО ПРЕМА ОБИЧНОЈ ГАМАДИ:

У суштини они врло добро знају са ким имају посла на челу Србије већ од1945.год.и док је овде идеологија комуниста водећа они неће мењати однос ни политику према Србији.Један од начина да дрндају живце комунистима на власти је и да их натерају да дођу у Прањане и да их саслушају шта има да кажу а да им се у исто време смеју док их слушају.То се могло и видети у Прањанима ове године где се амбасадор Скот и г.Капело смеју

Вучићу и могу слободно рећи уживају.