Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Ватра,
Када ће знатижељна читалачка јавност коначно моћи да се упозна са Вашим првенцем, монографијом о спашавању савезничких ваздухопловаца на тлу Југославије.
Пишете књигу као да пишете сабрана дела.
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Истраживачки рад је далеко лакши од проналажење издавача који би био вољан да плати макар део тог посла.
Истраживачи у државним институцијама који дају да им се објаве књиге за џ, како би сакупили себи бодове, убише тржиште за независне истраживаче.
Али у преговорима сам, тако да бих ускоро могао да направим договор.
(Последња измена: 09-10-2021, 09:26 PM од
ватхра.)
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Мислио сам да је књига посвећена,или је бар већим делом,обухватила деловање партизана према пилотима,и њиховим акцијама.Са тим у вези помислих и да нагиње на ту страну.Отуда и опаска.Рачунам ,и знам да и даље издају књиге,сигурно и бесплатно ако им је садржај по вољи.
Е,ако није,онда се извињавам.Боже здравља прочитаћемо па објективно рећи.
Поруке: 2,490
Теме: 19
Углед:
950
Обрни-окрени, ова прича им никако не може бити по вољи.
Поруке: 1,150
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
725
Ne znam da li je ovo bilo, najv. da jeste, ali :
ćerka kapetana Nika Lalića, Stefani Lalić Adams bila je ove godine u Pranjanima.
Поруке: 4,411
Теме: 55
Углед:
654
Ватра, шта имаш о овима? Посада Либератора бр. 42-51177, принудно слетео у околини Лапова, јула 1944. године. Посаду спасили четници.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
109
За авијатичаре се зна све, имена и остало,кад су пали. Има и слика авиона у кукурузу.
Где је настала ова слика бих морао да ископам, мислим да је сликано поред цркве у неком насељу на потезу Лапово-Прањани.
Можда је писано и раније овде на теми.
Углед:
109
Овај усташки документарац је једна врло вешта манипулација и наравно фалсификат.
Кажем врло вешта не зато што за општи утисак није јасно да ту нешто не штима, већ зато што је скоро све наведено за пилоте - тачно. А суптилност фалсификата је у томе што су врло вешто избегли да помену оно што би могло да буде незгодно за њих.
Није то онај аматеризам типа да узму амерички документ где се наводи колико су евакуисали партизани и четници, па само замене места бројевима...