Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

8 деценија окупације

(28-08-2021, 12:27 AM)Ђорђе Пише:  „Настава историје спроведена на ’реформисани’ начин доноси опасност да историјску свест младе генерације престане да формира школа, односно педагог-историчар, професионалац, научник. Ту свест ће формирати: улица, штампа, политика, интересне групе или међународни фактори. Осиромашује се најдиректније национална и критичка свест, а то је први корак ка добровољном сужањству. Да ли је то оно што желимо нашој деци?”

Ја сам давно ишао у школу и моју историјску свест нипошто нису формирали педагози-историчари. У основној школи ми је историју предавала нека жена која није умела ни да говори. А муж јој је био неки пандур. Онда можете мислити како је то изгледало. У средњој школи ми је предавала исто нека таква комуњарска дијабола, чији је муж био судија. Дакле, може се приметити да су ти педагози-историчари биле некакве полуписмене будале у интимним односима са судском и извршном влашћу. Морално-политички подобне наказе.
Моју историсјку свест су формирали улица и штампа. Ја сам у кафани, уз шприцер и кавурму, научио више паметних ствари него за 12 година општег школовања. А Погледе да и не спомињем. Smile И поносан сам на то.
Него да се вратимо на ову битну тему. Ми смо већ 80 година окупирани. Шта да се ради?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Црни Ђорђе је знао шта да се ради. Мање-више исто би требало урадити и данас.
Одговори

(06-09-2021, 10:11 AM)Ђорђе Пише:  Црни Ђорђе је знао шта да се ради. Мање-више исто би требало урадити и данас.

A ко то да уради? И шта треба урадити?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(06-09-2021, 09:47 AM)Vlad Alekš У основној школи ми је историју предавала нека жена која није умела ни да говори. А муж јој је био неки пандур. Онда можете мислити како је то изгледало. У средњој школи ми је предавала исто нека таква комуњарска дијабола, чији је муж био судија. Дакле, може се приметити да су ти педагози-историчари биле некакве полуписмене будале у интимним односима са судском и извршном влашћу. Морално-политички подобне наказе. Пише:  Добро ме подсјети. 
У основној школи су ми историју предавала два наставника. Оба су били предмет опште шпрдње по школи и од учесника и колега наставника. Један је чак био и настран. Виђан је да прати парове у аутомобилима, а одраслијим, развијенијих девојчицама је олако давао добре оцјене. У гимназији ми је Шиптар предавао историју. 
Одговори

(06-09-2021, 10:29 AM)Шумадинац Пише:  
(06-09-2021, 10:11 AM)Ђорђе Пише:  Црни Ђорђе је знао шта да се ради. Мање-више исто би требало урадити и данас.

Па, да попали ханове.  Ваистину!
Одговори

(06-09-2021, 06:43 PM)Бенито Пише:  

Па, да попали ханове.  Ваистину!

И да свако свога убије субашу.  Ваистину!
Одговори

Казнити "својега" за свако злодело. То је довољно.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним