06-09-2021, 09:47 AM
(28-08-2021, 12:27 AM)Ђорђе Пише: „Настава историје спроведена на ’реформисани’ начин доноси опасност да историјску свест младе генерације престане да формира школа, односно педагог-историчар, професионалац, научник. Ту свест ће формирати: улица, штампа, политика, интересне групе или међународни фактори. Осиромашује се најдиректније национална и критичка свест, а то је први корак ка добровољном сужањству. Да ли је то оно што желимо нашој деци?”
Ја сам давно ишао у школу и моју историјску свест нипошто нису формирали педагози-историчари. У основној школи ми је историју предавала нека жена која није умела ни да говори. А муж јој је био неки пандур. Онда можете мислити како је то изгледало. У средњој школи ми је предавала исто нека таква комуњарска дијабола, чији је муж био судија. Дакле, може се приметити да су ти педагози-историчари биле некакве полуписмене будале у интимним односима са судском и извршном влашћу. Морално-политички подобне наказе.
Моју историсјку свест су формирали улица и штампа. Ја сам у кафани, уз шприцер и кавурму, научио више паметних ствари него за 12 година општег школовања. А Погледе да и не спомињем.

Него да се вратимо на ову битну тему. Ми смо већ 80 година окупирани. Шта да се ради?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!