Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

''Опкољени'', први играни филм у продукцији ''Погледа''
#15

(03-06-2021, 07:21 AM)Шумадинац Пише:  Већ почели коментари типа "аматерски глумци", "види се уметна брада", итд.

Будали смета и ципела која не жуља. Да је питаш зашто - неће знати да одговори.
Одговори
#16

(03-06-2021, 02:39 PM)Kaludjer Пише:  Можда боље да се концентришемо на детаље који се могу поправити, Калабић је био горостас, људескара, кад се обраћао војницима до одзвања од Тополе до Рудника, говор глумца овде је сувише мекан, млак, онда рецимо сцена када митраљезац излази из шуме а има реденик умотан око уводника, то би требало мало поправити, и слажем се са констатацијом калабић је био људескара како је то стално беседио Миломир Сајић.
Људескара је Борко Брајовић, можда није било прилике да се то види у ових 4,5 минута, али видеће се.
Е сад то ''одзвања'' 100 км около, има ту доста митова и легенди. На пример, Драгиша Васић је описао Калабића као скрушеног и депресевног, пред силним проблемима... Углавном мислим да треба да прича нормално, а кад је борба... дакле према ситуацији.
Реденик треба да буде умотан. Имамо оружаре, они су тако наместили. Глумац је иначе, по инерцији, пусти да се вуче по шуми, јер није служио војску. Видим да има доста примедби око тог реденика - некако много мисле да треба да се вуче по шуми. Дакле - не, овако треба, а ако дође ситуација да пуца, руком трзне и пребаци реденик, ако је виђен, а полако га пребаци другом руком, ако није виђен.
Одговори
#17

Невероватно да је великом броју људи исти утисак око величине.
Милославе, шта мислиш да откријемо габарите Николе Калабића и Борка Брајовића? Smile
Одговори
#18

Трејлер обећава.
Одговори
#19

Бошњаци у трансу.
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/poce.../210602173
Одговори
#20

(02-06-2021, 11:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Podsjećamo da je samo partizanska vojska u Jugoslaviji tokom Drugog svjetskog rata bila antifašistička, a da su četnici sarađivali sa nacistima i počinili brojne zločine.

Е јебига, како смо могли сви да заборавимо то. Ништа онда Милославе, батаљуј све.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори
#21

(03-06-2021, 09:15 PM)Николај Пише:  
(02-06-2021, 11:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Podsjećamo da je samo partizanska vojska u Jugoslaviji tokom Drugog svjetskog rata bila antifašistička, a da su četnici sarađivali sa nacistima i počinili brojne zločine.

Е јебига, како смо могли сви да заборавимо то. Ништа онда Милославе, батаљуј све.
У Босни ће бити највише негативних реакција на филм.
Хрвати ће, вероватно, игнорисати филм.
Одговори
#22

(03-06-2021, 08:26 PM)Антитоталитаран Пише:  Бошњаци у трансу.
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/poce.../210602173

Нисам видео да сте ово већ поставили. Коментари на Кликсу су најбољи показатељ лудила бошњачке нације.
Одговори
#23

Г-дине Милославе, немам речи које бих могао да одаберем за похвалу овог пројекта.
Свака част и само напред.
Било каква помоћ ако треба ту сам.
О овоме смо само сањали и маштали.
Одговори
#24

Јако сам срећан због овог филма, верујем да ће то бити пун погодак, ако буде тако добро као и документарни филм који сам гледао бар три пута биће супер. Слажем се са предходном констатацијом, неко је лепо написао колико су били буџети неких других филмова, колико је реално да се такав филм направи без озбиљније помоћи, зато радујмо се ономе што је реално. Било би супер када би могло да се присуствује снимању. Живели и свако добро.
ПС. знате ли хоће ли бити нека биоскопска пројекција документарног филма у Новом Саду.
Одговори
#25

Милославу би било најпаметније, пошто ради са релативно скромним средствима, да се одвоји мало од друштвених мрежа и народа и усредсреди се на филм. Играни дугометражни филм је и данас велика тајна. Нико не зна рецепт доброг, а нарочито великог филма.
Какав црни народ да присуствује и слични циркуси.
Дао му је Бог и његова упорност да има шансу да сними дугометражни играни филм који ће једног од најважнијих припадника ЈВ приказати у истинском светлу. Ту шансу треба искористити максимално, а за славу и народ имаће времена када се све заврши.
Одговори
#26

(06-06-2021, 02:04 PM)Бенито Пише:  Милославу би....

100% тачно. Овом народу, који је подложан пропаганди истина и докази мало значе, ма колико и како били документовани. Зато би играни филмови који пропагирају "нашу ствар" сигурно имали ефекта.
Можемо се ми убити од доказивања да сарајевски Валтер није истјерао Швабе из Сарајева, филм је учинио своје, чак и код оних који не вјерују у причу.
Одговори
#27

Без бриге, сутра су нове пробе, радимо све по пе-есу.
Друштвене мреже ми не сметају, нек пишу људи, што да не. Нпр. не би се нико од нас сетио да су официрски упртачи били с десна у лево... Комунисти то окренули, и ми по инерцији ставили тако на пробном снимању.
Одговори
#28

Ја ћу прво да изразим одушевљење што се уопште снима играни филм на ову тему, а да није пропаганда. Критике можда могу да помогну, а можда и не. У сваком случају, све и да овај филм потписује сам Копола, а да улоге тумаче Де Ниро и Паћино, они који не желе да отворе очи би рекли како је Де Ниру младеж превише наглашен, а Паћино нема висину да би глумио гардисту. Ваљда смо сви на овом форуму свесни да ће црвени, зелени и црни овај филм пљувати како год да буде урађен. Наравно да је моја жеља да ово буде врхунско остварење али свестан сам свих ограничавајућих околности у којима се филм ради.
Морам да се осврнем и на серију Саве Мрмка "Последњи Чин", коју видим, многи пљују као никакву. Што се тиче истинитости саме радње у серији, апсолутно се слажем да, сем неколико имена, нема ништа што се може навести као тачно. Што се пак тиче саме гледљивости, мени лично је то једна од најбоље урађених серија код нас. Не улазим у хонораре глумаца, али у целој серији постоји једна једина "скупа сцена", на самом почетку, неколико експлозија и коња. Дијалози, музика, амбијент... све је урађено врхунски, гледаоцу држи пажњу све време. То је барем моје скромно мишљење.
Како год, Милославе желим Вам сву срећу са овим пројектом и ако Бог да, да их буде још.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним