Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

''Опкољени'', први играни филм у продукцији ''Погледа''

Завршено снимање играног филма ''Опкољени'':

https://www.pogledi.rs/zavrseno-snimanje...26334.html
Одговори

Заиста због овога треба бити пресрећан. Свака част Самарџићу, с нестрпљењем ишчекујемо цео филм.

PS. Види мало среди то око костимографије да униформе не буду ко са излога и мало брада Чика Пере да буде аутентичнија. Ипак ће то бити први истинити играни филм о 2. св.рату.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Моћно изгледа сцена!

Само да се филм заврши у здрављу!
Одговори

Господине Самарџићу капа доле!

[Слика: image.jpg]
Одговори

Одушевљен сам Калабићевим ликом у овом филму.Што се тиче игледа перфектно аутентичан,наравно још треба додати да Николу Калабића никада до сада нисмо видели на филму у оваквом истинитом светлу.
Одговори

Браво, сајт делује јако моћно, филм још моћније, јако добро. Све похвале. Радња је одлична. Сада су се у задње време поново активирали са својим измишљотинама, значи вероватно нам се ближи рочиште за рехабилитацију.
Одговори

Одлична камера!
Одговори

Сарајевски сајт о филму:

Podsjećamo da je samo partizanska vojska u Jugoslaviji tokom Drugog svjetskog rata bila antifašistička, a da su četnici sarađivali sa nacistima i počinili brojne zločine. Ostaje da se vidi da li će ovaj film to tako prikazati ili će služiti revidiranju historije.

https://www.klix.ba/magazin/film-tv/poce...G-CflGXJ-o
Одговори

Телеграф о филму:

https://www.telegraf.rs/pop-i-kultura/fi...xw-SpN3XlE
Одговори

Већ почели коментари типа "аматерски глумци", "види се уметна брада", итд.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Гос'н Самарџићу не обраћај пажњу на брдо похвала унапред, наше је скромно мненије да је ово ситуација "сад ил'никад" па је зато никако не ваља прокоцкати!

Ево добронамерних критика а за похвале ћемо лако, па ка'е:

1.
У надежди смо да је ово само проба па да ће ускоро овај човек да пусти ПРАВУ БРАДУ, то бар ништа не кошта а може и да се дода који прамен али ово....ова лажна брада изгледа толико аматерски да је то за плакање!

ОВАЈ ФИЛМ МОРА, АПСОЛУТНО МОРА ДА УСПЕ, па ако ти неки саветници кажу да се то не види-лажу, види се из авиона!

2.
Овај глумац-Калабић није довољно висок али то може да се поправи тако да он УВЕК буде сниман тако да изгледа виши и у тим сценама може нешто да му се подметне под ноге, то ваљда техника зна али...мора да се пази на тај детаљ!

Од старих Ивањичана сам слушао да је био грдосија од човека и да се цела кућа и прозори на другом спрату тресли кад је он ударао кундаком у врата али...ти то боље знаш зато ме чуди што није неки корпулентнији глумац пронађен.

3.
Нажалост униформе не изгледају аутентично и то се види!

Сав текстил у Краљевини, па тако и униформе, био је веома квалитетан!

Сећамо се кад смо као студент са покојним Иком Флоридом преправљали стара одела покојних нам родитеља код неког београдског шивца, то су били квалитени штофови и маса неких сита и постава унутра тако да одело не стоји на човеку као нека кинеска крпа, а то је овде случај!

То се види итекако, рецимо у три Шотрине серије женски костими су били изванредни али мушки....шнит урађен како треба али материјал...крпа која виси на човеку!

Сигурно постоји могућност да некако позајмите добре униформе, рецимо из "Краљ Петар Први", бар за сцене изблиза а у даљини могу и ове!

Униформе могу да буду и похабане и поцепане, рат је, али....штоф мора да буде дебљи, војнички!

ЗАКЉУЧАК:

Најбољи путоказ за костиме су енглески филмови за разлику од холивудских лимунада јер Холивуд је почео тек у последње време да обраћа пажњу на квалитет и аутентичност костима, а мало је познато да Амери ни дизајн аутомобила нису савладали док их конкуренција није притерала, што је кривица њихове сумануте чи-идеје да увек може да се направи "исто то али упола цене"!

Е па не може!

Ако сам ја гледајући филмове као ђак и студент, запамтио то о костимима-значи да се то види!

Ово су понављамо, добронамерне примедбе јер ако овај првенац не успе биће много разочарења међу ово мало Срба-шаке сиромаха!

Ја рек'о и Душу спас'о!

ПС

Твоја критика филма "Дара" је пун погодак, исувише светла и здравих и румених логораша за приказ тог пакла!

Ја се такође не слажем са причом многих као "ово је првенац-следећи ће бити бољи", НЕ, баш првенац мора да буде КАМЕН У ВИЛИЦЕ СВИМА, тј. урађен како треба да би се то паматило!

Такође стоји и примедба Срђе Трифковића да њемачке заставе немају шта да траже на железничкој станици неког села јер тога није било и да то само олакшава аутентични злочин НДХ!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!
Гос'н Самарџићу не обраћај пажњу на брдо похвала унапред, наше је скромно мненије да је ово ситуација "сад ил'никад" па је зато никако не ваља прокоцкати!

Ево добронамерних критика а за похвале ћемо лако, па ка'е:

1.
У надежди смо да је ово само проба па да ће ускоро овај човек да пусти ПРАВУ БРАДУ, то бар ништа не кошта а може и да се дода који прамен али ово....ова лажна брада изгледа толико аматерски да је то за плакање!

ОВАЈ ФИЛМ МОРА, АПСОЛУТНО МОРА ДА УСПЕ, па ако ти неки саветници кажу да се то не види-лажу, види се из авиона!

2.
Овај глумац-Калабић није довољно висок али то може да се поправи тако да он УВЕК буде сниман тако да изгледа виши и у тим сценама може нешто да му се подметне под ноге, то ваљда техника зна али...мора да се пази на тај детаљ!

Од старих Ивањичана сам слушао да је био грдосија од човека и да се цела кућа и прозори на другом спрату тресли кад је он ударао кундаком у врата али...ти то боље знаш зато ме чуди што није неки корпулентнији глумац пронађен.

3.
Нажалост униформе не изгледају аутентично и то се види!

Сав текстил у Краљевини, па тако и униформе, био је веома квалитетан!

Сећамо се кад смо као студент са покојним Иком Флоридом преправљали стара одела покојних нам родитеља код неког београдског шивца, то су били квалитени штофови и маса неких сита и постава унутра тако да одело не стоји на човеку као нека кинеска крпа, а то је овде случај!

То се види итекако, рецимо у три Шотрине серије женски костими су били изванредни али мушки....шнит урађен како треба али материјал...крпа која виси на човеку!

Сигурно постоји могућност да некако позајмите добре униформе, рецимо из "Краљ Петар Први", бар за сцене изблиза а у даљини могу и ове!

Униформе могу да буду и похабане и поцепане, рат је, али....штоф мора да буде дебљи, војнички!

ЗАКЉУЧАК:

Најбољи путоказ за костиме су енглески филмови за разлику од холивудских лимунада јер Холивуд је почео тек у последње време да обраћа пажњу на квалитет и аутентичност костима, а мало је познато да Амери ни дизајн аутомобила нису савладали док их конкуренција није притерала, што је кривица њихове сумануте чи-идеје да увек може да се направи "исто то али упола цене"!

Е па не може!

Ако сам ја гледајући филмове као ђак и студент, запамтио то о костимима-значи да се то види!

Ово су понављамо, добронамерне примедбе јер ако овај првенац не успе биће много разочарења међу ово мало Срба-шаке сиромаха!

Ја рек'о и Душу спас'о!

ПС

Твоја критика филма "Дара" је пун погодак, исувише светла и здравих и румених логораша за приказ тог пакла!

Ја се такође не слажем са причом многих као "ово је првенац-следећи ће бити бољи", НЕ, баш првенац мора да буде КАМЕН У ВИЛИЦЕ СВИМА, тј. урађен како треба да би се то паматило!

Такође стоји и примедба Срђе Трифковића да њемачке заставе немају шта да траже на железничкој станици неког села јер тога није било и да то само олакшава аутентични злочин НДХ!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Браду ћемо поправити.
Глумац је висок и јак, атлета, билдер, каратиста, а такође што се каже начитан човек.
У Краљу Петру су зимске униформе. Сигурно си мислио на чоју, тј. вуну... Ово су летње униформе, глумци их хвале као изузетно удобне и квалитетне. Дакле, памучне су. Чисте су јер код Калабића заиста су биле чисте. Испрљаће се како тече филм.
Одговори

Биће то како треба, само полако и без притисака (да ли ће бити како треба, шта ако буде ово или оно...). Најбоље је игнорисати све што спутава теренски рад. Фокусирати се на јединствену причу коју до сада нисмо имали прилике да видимо.
Одговори

Биће то све одлично, нема сумње кад Милослав ради.
Али за све ове који критикују те браду, те униформу, све је то јако лепо, само нисам сигуран колико су такве критике реалне. Примера ради, филм Заспанка за војнике (радња 1. св рата униформе исте, чини ми се да има можда само једна сцена веће битке у којој учествује већи број статиста) имао је буџет од 225 милиона динара, филм краљ Петар II иза кога је стајао читав државни апарат, војска давала статисте, министарства куповала улазнице, давали донације и шта све не буџет је био 2,4 милиона евра. Што се тиче те браде, јесте да не изгледа баш најбоље, али каква је брада Браниславу Лечићу који у серији Александар од Југе тумачи улогу Пашића. Дакле лепе су те позитивне критике на друштвеним мрежама и форумима, али колике су реалне шансе да се израде квалитетније униформе, оружије, без озбиљне финансијске помоћи тешко, а такву помоћ може да да само држава која то неће учинити, зато радујмо се ономе што је реално. Можда боље да се концентришемо на детаље који се могу поправити, Калабић је био горостас, људескара, кад се обраћао војницима до одзвања од Тополе до Рудника, говор глумца овде је сувише мекан, млак, онда рецимо сцена када митраљезац излази из шуме а има реденик умотан око уводника, то би требало мало поправити, и слажем се са констатацијом калабић је био људескара како је то стално беседио Миломир Сајић.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним