Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Крах пољопривреде у Србији

(18-06-2021, 10:36 AM)Шумадинац Пише:  
(18-06-2021, 10:06 AM)Mekenzi Пише:  
(18-06-2021, 07:14 AM)Шумадинац Пише:  

Опааа Шуми, свака част

Све си бољи и бољи.

Напустиће ти трулог Бошка, видим ја и прећи на праву страну.

Нисам знао да подржаваш једног од вође протеста 96/97, који је носио Милошевићеву маскоту у пругастом затворсом оделу па после био у отпору па био у ДС код Ђиниђића, па због малверзација побегао у Француску да би сад био главни човек за пољопривду и село Драгана Ђиласа.

https://www.danas.rs/ljudi/dejan-bulatovic-disident/

Синовац, знам ја да су Ђиласови пајтaши дошли туна да би се рекламирали, као на излет. Поента је сама прича овог сељака.

Даркоб је горенaк лепо рекао.... докле год будемо у републикaнско-тaјкунском друштву и уређењу крах пољопривреде ће бити све већи и нестајаће многа села. Зато је повратак монархије спас од изумирања не само пољопривреде већ и целе нације.

Да се подсетимо.... Пољопривреда и развој села су били на врхунцу 1939. и 1940. године.

Сине, Видии наша маленкост је завршила неке средње, више, високе па и мастер пољопривредне струке тамо неђе почетком две иљадитих.

Па као стручњак из ове области можемо рећи следеће:

Не мереш поредити пољопривреду пре 100 година и данас.

Данас имаш 8 милијарди људи на планети, дигитално технологију, заштиту, агротехничке мере. Данас постоји комбајн и трактор у коме укуцаш податке и он сам ради без возача. Све дигитализовано.

1939 године сељак је на волу ко мој пок.ђед (бог да му душу прости) је обрађивао свега пар ара земље.

Данас један Џон Дир ти за сат времена узоре 10 хектара лагано. Изврши жетву на 100 хектара за једно пре подне.

Данас постоје плантаже, велике парцеле које су једино профитабилне.

Мали сељак са пар хектара не мере опстати.

У питању су огромна и скупа улагања у пољопривреду које он не може истрпети.

Велики корпорације попут Делта аграра, МК комерца, Матијевића, Милана Поповића, Рође Драшковића и других имају простора за инвестирање и одржавање пољопривредне производње. Јер могу милионе да уложе од почетка од семена до финалне производње и пласмана робе на тржиште. Они имају затворен круг производње.

Мали произвођач то нема, он се јадан мучи, зато просипа млеко, баца парадајз, лубенице, коси малињаке јер нема затворен круг производње.

Туна не помаже ни Алекс Караџорџевић принц оф Сербиа.

Мали произвођачи морају се удружити, направити задруге, размишљати тржишно. Они не размишљају тржиш јер не знају да нађу тржиште па онда иде осуђивање увознички лоби бла бла бла...

Није увознички лоби крив или крупни играчи ако си ти са пола села посвађан и сваки произвођач у селу ради за себе и неће да се удружују и да заједно наступе на тржишту.
Сујета међу произвођачима је велика, зашто Мика има а Пера нема.

Тако да од мале пољопривреде леба нема, то је чист губитак.

Потрошња за храном и пијаћом водом је огромна.
Све више људи је на планети, глобално загревање је узело маха, температура од 1939 године је порасла за преко 3 целзијуса.
Глобално загрејавање итекако утиче на пољопривреду.
Ми у Србији нисмо три године имали озбиљног снега зими.

Све у свему глобализација, повећање људи на планети диктира и темпо пољопривредне производње. Мали произвођачи у таквој тржишној утакмици немају никакве шансе.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Мекензи, пусти те флоскуле.... Нисмо ми висили на грани, па не знамо за модернизацију пољопривреде, глобализацију тржишта хране, удруживање и слично...
Овде се ради о нечем потпуно другом... Ми заненарујемо у јавном дискурсу кључно питање, а то је да се код нас десила бољшевичка револуција чији је један од главних задатака био да развали српско село. И у томе су успели.
Проблем је у томе што ми и даље у свим областима, па и пољопривреди, непоколебљиво идемо "стазама револуције".
То су требали да Ти кажу у тим школама. А за резање воћа си могао да дођеш и код мене да Ти покажем. Бесплатно. Smile
Одговори

(18-06-2021, 12:54 PM)Бенито Пише:  Мекензи, пусти те флоскуле.... Нисмо ми висили на грани, па не знамо за модернизацију пољопривреде, глобализацију тржишта хране, удруживање и слично...
Овде се ради о нечем потпуно другом... Ми заненарујемо у јавном дискурсу кључно питање, а то је да се код нас десила бољшевичка револуција чији је један од главних задатака био да развали српско село. И у томе су успели.
Проблем је у томе што ми и даље у свим областима, па и пољопривреди, непоколебљиво идемо "стазама револуције".
То су требали да Ти кажу у тим школама. А за резање воћа си могао да дођеш и код мене да Ти покажем. Бесплатно. Smile

Писао само о томе тамо у оним темама о нестајању српског народа.

КПЈ и Броз су имали за циљ да униште српски корен а то је село и Србин домаћин војник на село.

Броз је правећи безбожничке градове попут Новог Београда и читавих огромних зграда у блоковима диљем Србије разбио и уништио српско село.

Српско село је мртво и ту баш неког спаса нема.

Општина Вршац има 21 село. Сва та села су мртва.

Тако је и у Шумадији околина Баточине, Раче, Лапова па доље ка Краљеву и гре према Плани.

Најтежа ситуација је у подкопаоничким селима дуж долине Јоргована па до Јариња. Ту су сва или велика већина села напуштена и ниђе никог.

Шта се дешава даље. Пошто подкопаоничка села празна у околини Јошаничке Бање, ови злотвори од комуниста ем што су растерали и раселили људе сада су све три прелепе, дивље речице изнад Бање ставили у цеви.

Знате ли ви који еколошки суицид горе према Копаонику извршен. Оно је горе хорор, шта су урадили постављајући мале мини хидро централе. Пастрмке ниђе, рибљи фонд 100%уништен шумски фонд разваљен, све оморике се суше због велике влажности земље.

Ми смо као сеоски народ, народ који је већински живео на селу и вековним огњиштима који је од стране комуниста расељен "економским градским мерама" и који су населили други народи попут Албанаца и где нам је природни прираштај ван Беогада катастрофалан где је 80% села широм Србије мртво и где немају неку економску будућност ту долазе инвеститори и за мале паре купују обрадиву земљу или Албанци који због виза ЕУ све чшће купују имања по Србији.

Ако ме нанесе пут доље ето ме. Имам ође неки дуњик и виноград па ако те пут нанесе понеси воћарске маказе па а одрадимо то.
Одговори

Ок...
Осим за виноград. То није воће. Јок
Одговори

Када се само сетим коми-циркусијаде са увозом пшенице педесетих година, да треба јести мање хлеба и сличних Титиних бечких изума... Седамдесет година касније смо на истом стадијуму, примарно пољопривредна и сточарска земља увози месне и прехрамбене производе.
Одговори

(19-06-2021, 11:15 PM)Уставобранитељ Пише:  Када се само сетим коми-циркусијаде са увозом пшенице педесетих година, да треба јести мање хлеба и сличних Титиних изума... Седамдесет година касније смо на истом стадијуму, примарно пољопривредна и сточарска земља увози месне и прехрамбене производе.

Сточарска нисмо.

Бројно стање стоке је испод сваког минимума.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Сточарска нисмо од како је Партија зајахала. До тада смо и те како били сточарска земља. Захваљујући томе су и уништена два Царства.
Одговори

(19-06-2021, 11:19 PM)Уставобранитељ Пише:  Сточарска нисмо од како је Партија зајахала. До тада смо и те како били сточарска земља. Захваљујући томе су и уништена два Царства.

Пропаст сточарства креће од 1991 увођењем санкција, тада креће убрзан пропаст сточарства, пропадање фарминга.

У земље Далеког Истока смо имали велио тржиште чувеног беби бифа.

Сада Матијевић и Мишковић и о неки велики држе сточарство Србије.

Спас сточарства је у атохоним расама.

Милош Обреновић је чувену свињу Шумадинку поклонио грофу Јожефу Арчђуку који су са мађарским расама бакоњи и салантор укрштани и тако је настала чувена раса мангулица.

Србија има страшан стари генетски потенцијал свих врста стоке од Цигаје, Шумадинке, Домаће Буше и сименталца ал шта вреди кад немамо нити један једини сточарски институт за аутохоне српске расе, већ сперму разних страних раса увозимо из Немачке и Канаде.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Како је раније најављено, пољопривредни произвођачи из Лесковца незадовољни ценама данас су испред “Лидла” и “Роде” бесплатно делили парадајз грађанима. Оно што је поражавајуће поред откупне цене парадајза од 10 динара је и то да је због бесплатног парадајза настао прави грабеж.....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним