Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ковид пасоши

Влад, велиш и "смрт капитализму"? Чек да види само гос'н Самарџић....  Кез

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ne znam bas koliko je RS antikomunisticka, jer otuda je Sloba dovodio batinase.

Nadjite mi pravoslavca koji je antikomunista a niej bio pod SSSR-om.
Malo, vrlo malo.

Pa Grcka pa su mnogi protiv kapoitalizam.

Jedino po Kanadi i Americi, a i Britaniji, mozete da ih nadjete, pobegli odavno.

Ovaj sto bi RS po sloboidu, najbolje u Ameriku da dodjes. Pre sam i mislio....pa Evropa bolja mozda...a sad ni puskom ne moze sd ame oteras tamo.
Одговори

Osecam da ce Australija imati veliki priliv imigranata. Креза

Momak koji ovde studira, mogu otac da mu budem i cesto pricamo. I pre neki dan on kaze da mu drug nahvalio Kanadu, kao zemlja buducnosti.....
Reko, mi nismo pricali o Kanadi? Kako to moglio da nam se omakne!? I ja mu ispircam. Onda kazem zeni kako mu neko rekao da ide u Kanadu, nahvalio je do 101 i nazad.
A ona: Koji mu je to prijatelj da oce toliko da ga s...be.
Reko nije takav, nego nije ziveo u Kanadi, samo iz prica.

Inace momak se isto misli da ode u severnu Evropu, p akako je tamo....
Reko sta znam....niti sam cuo neke price niti sam ziveo, ali racunaj kao Kanada, mozda porezi i veci/
Reko slusaj, za tebe je najbolje da ili budes u AMerici posle faksa ili da se vratis u Srbiju(i sam kaze da rade preko interneta neki i uzimaju veliek pare u Srbiji).
Nemoj reko da se zezas sa ovim ostalim zemljama, niti ces da imas pare niti zivot.

I reko sam mu ko ostaje u Kanadi. Reko, pod 1: Oni sto vole da se druze samo sa nasima. I pod 2 oni koji imaju neku hronicnu bolest.
On crce od smeha.
To se vidjaju jednom nedeljno kod nekog, kao da nikad nisu otisli iz Srbije, zaustavljeno u vremenu i prostoru, samo vece pare. I svi su prilicno opcinjeni SFRJ, inace prvo sto vidis kad dodjes u kanadu, ne da mirise na SFRJ, nego je to NEVEROVATNO. I to svi oni kazu.
Одговори

France....Inspektor Kluzo...njih su Britanci najbolje opisali.

Među merama predloženim u predlogu zakona je i uvođenje takozvanih ‘vakcinalnih propusnica’, koje bi zamenile postojeće ‘zdravstvene propusnice’ koje ljudi moraju predočiti da bi mogli posećivati ​​kafiće, barove i restorane, kao i bioskope. , muzeje i međuregionalni javni prevoz.

Prema sadašnjim pravilima, osobe koje su se oporavile od Covida u poslednjih šest meseci ili su vakcinisane imaju pravo na zdravstvenu propusnicu. Postoji još jedan put koji je još uviek otvoren pod ovim sistemom: negativan PCR ili test na antigen daje pristup zdravstvenoj propusnici koja vredi 24 sata.

Međutim, propusnica za vakcinu bi bila drugačija; kao što naziv govori, ovaj pasoš znači da samo oni sa vakcinom će moći da se slobodno kreću dok PCR test ili bilo koji drugi test više neće vredeti.

Pravila bi se primenjivala na sve starije od 12 godina, osim na one sa medicinskim izuzecima.

Nacrt zakona naišao je na kritiku u Narodnoj skupštini i krajnje desnih i krajnje levih stranaka, koje su zakon osudile kao napad na lične slobode Francuza.

Ulje na vatru dolio je komentar predsednika Emmanuela Macrona za francuske novine u utorak, gde je svoju strategiju definisao kao ” ubijanje u pojam ” nevakcinisanih. Makron je rekao da je samo ” mala manjina ” još uvek neposlušna, dodajući da će njegova vlada vršiti veći pritisak da ograniči društveni život tih ljudi, u pokušaju da ih natera da prihvate vakcinaciju.

Pa izvolte, dobrodosli.

Bienvenu.
Одговори

Prosvetar slabo pucao iz pusakah i strelah..... Al to u Kvabeku...oni prate Francusku....

NEVAKCINISANIM KANAĐANIMA BIĆE ZABRANJENO KUPOVINA PIĆA I MARIHUANE

Dokaz o vakcinaciji je već potreban u Kvibeku na nebitnim mestima kao što su restorani, pozorišta, barovi i kazina. Prema novom pravilu, nevakcinisani stanovnici i dalje će moći pristupiti prodavnicama koje prodaju pivo i vino, ali će im u suštini biti zabranjeno da legalno kupuju žestoka pića.

Ovo je pre svega strasan udarac na Srbe(zbog pica).

U Kanadi dolazim ja da kupim pivo(tamo tad bilo alkohol samo u specijalnim prodavnicama), mora godiste, sve kako dolikuje.
E sad mora i ausvajs.
Одговори

(06-01-2022, 10:34 AM)Бенито Пише:  Колико се сећам, за време рата су забранили комунизам. Мислим да никада та одлука није повучена. 
За разлику од Републике Српске, у Србији комунизам цвета.

Сви босански комунисти су се доселили у Београд и Војводину.
Одговори

(06-01-2022, 10:07 AM)Vlad Alekš Пише:  ... И оно што је сада у овим лудим временима најбитније - немају "нацистичко-фашистичко-комунистичке ковид пасоше"... 

Није то што ми нећемо ковид пасоше, него што јадни не знамо и не можемо да их пустимо у функцију. Компликована је то процедура за нас. 
Што се тиче дискусије комунизам (титоизам) - капитализам, гдје је јачи комунизам у Србији или РС? Тешка тема. Опрез, није све као што изглада.
Одговори

Moguce da je generalno, ako racunamo RS od pre 1. svetskog rata, manji komunisti RS.

Razlog je jednostavan, bili pod Austrougarskom. Smile

Princip mi lici na socijalistu, ali pitanje koliko je imao podrske u tom smeru sto se naroda tice, mozda samo da se otarase Austrougarske.
A imamo ovamo Dimitrija Tucovica, sto bi se reklo socijalista nicim izazvan, mozda opet ne u narodu bas nesto....ali generalno Austrougarska mi vuce da su sigurno pre 1. svetskog rata bili manjii komunisti.

Posle 1. rata, sta znam....ako kazemo da sve islo linearno(manje vise) onda ostaju opet manji komunisti. Ali imamo Rudo, pa Jajce, nekako sto se to sve nije desilo u Srbiji nego tamo.

Uostalom, po prici mog dede koji bio u zarobljenistvi u Nemackoj, pa gazda Nemac koji ratovao u Bosni mu rekao: Sedi tu, tu ti dobro, tamo se ne zna odakle se puca. Bas su se tukli po Bosni, sad ko....partizani ili cetnici, Rudo, Jajce, Sutjeska, Neretva, Kozara,....jeste da to nije bilo onako kako pricaju partizani, ali to su bili komunisti. Nista tako nesto u Srbiji, bar ne te ucestalosti i intenziteta od strane partizana.

Ima jos nesto. U RS verovatno nisu osecali kralja kao ovi u Srbiji, ipak....bili dugo pod Austrougraskom, posle naisao kralj....jest da su Srbi, ali nije 100%. Tako da je i logicno da budu blizi nekom koji je nov, od recimo onih u Srbiji. A novi su partizani. Plus imamo JUGOSLAVIJA, to je sigurno jace odzvanjalo u RS, nego u Srbiji, mi smo imali drzavu...sto bi se toliko radovali Jugoslaviji.

Otprilike u 2. svetskom ratu: Kad se pozove za Jugoslaviju, vise skacu ovi u RS, a kad se kaze za kralja, vise skacu u Srbiji.
Ko pozivao za kralja a ko za Jugoslaviju, zna se.
RS trebala Jugoslaviju, ovi u Srbiji ne, manje.
Zato i nije bilo Sutjeske, Neretve,,....ma kakvi oni bili u Bosni, nije ih bilo u Srbiji. Nisu imali komunisti na sta da se pozovu, bas nista, osim Uzicke Republike.
Jedino sto streljali Nemci...., to je sto partizani pobiju nekog iz zasede, posle ovi streljaju raju, veliko umece.
Одговори

(06-01-2022, 05:53 PM)пек. Пише:  
(06-01-2022, 10:34 AM)Бенито Пише:  Колико се сећам, за време рата су забранили комунизам. Мислим да никада та одлука није повучена. 

Сви босански комунисти су се доселили у Београд и Војводину.

Не би било страшно да су се доселили обични комунисти. Доселили су се првокласни партизани, удбаши и косовци. И не би било страшно да су се доселили само из Босне. Београд је пун Титових Словенаца и Хрвата.
Да ли је истина или трач да је на челу српског КОС-а син од Станета Доланца?
Знам, знам, то је тајна служба, па самим тим то нико ни не зна... Smile

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Не знам да ли имају рецидиве комунизма или су све те глупости послали на ђубриште историје.
Али добро знам да још нису ушли у НАТО. Барем формално, на папиру.

Одговори

(06-01-2022, 09:59 PM)luka.luke Пише:  
(06-01-2022, 10:07 AM)Vlad Alekš Пише:  ... И оно што је сада у овим лудим временима најбитније - немају "нацистичко-фашистичко-комунистичке ковид пасоше"... 

Није то што ми нећемо ковид пасоше, него што јадни не знамо и не можемо да их пустимо у функцију. Компликована је то процедура за нас. 

Ако си незадовољан ситуацијом у Босни у вези са короном, имам за тебе један крајње пријатељски савет. Емигрирај у Аустралију. Тамо имају баш лепе ковид логоре. Обезбедиће ти све неопходно за живот - смештај, храну, пиће, маске, вакцине... Бићеш сам у ћелији и имаћеш доста слободног времена. Моћи ћеш да ставиш прст на чело и да по васцели дан размишљаш где си се зајебао у анализи ситуације.

Одговори

Нисам уопште незадовољан, чак ми одговара. Хоћу да ти (вам) кажем да наша власт није против западних Ковид мјера, него нема инструменте провођења. Није то став.
Одговори

(11-01-2022, 04:48 PM)luka.luke Пише:  Нисам уопште незадовољан, чак ми одговара. Хоћу да ти (вам) кажем да наша власт није против западних Ковид мјера, него нема инструменте провођења. Није то став.

Слабо пратим ситуацију у Босни. Шта је радио адвокат Мирнес Ајановић, наш брат муслиманске вјероисповести?
И оно најбитније - не постоји више подела на Запад и Исток. Земљина кугла је глобално село. Још седамдесетих година Маршал Маклуан је рекао оном власнику кабловске телевизије како је почео да прави глобално село.
Ковид мере нису производ Запада. Ковид се наводно прво појавио у Кини, па су, следствено томе, они први почели са "ковид мерама".

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним