Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Како је британска војска 1. јуна 1945. убила 700 руских емиграната

Британци су прекинули огромну литургију, на којој је било 12.000 људи, и почели да пуцају у козаке који су направили живи обруч око народа који се управо у том тренутку причешћивао. Убијали су их бајонетима и газили тенковима. Народ није престајао да пева црквене песме (“Свјати мученици” и друге) док су их Британци тукли и убацивали у камионе
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/kako-je-britanska...26589.html
Одговори

Није џаба Дража највише мрзео Енглезе после њихове издаје. Мислим да нам је Црвена Армија кудикамо мање зла учинила од Енглеза.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(17-12-2021, 06:43 PM)Шумадинац Пише:  Није џаба Дража највише мрзео Енглезе после њихове издаје. Мислим да нам је Црвена Армија кудикамо мање зла учинила од Енглеза.

Е баш га претера.
Одговори

(17-12-2021, 07:24 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-12-2021, 06:43 PM)Шумадинац Пише:  Није џаба Дража највише мрзео Енглезе после њихове издаје. Мислим да нам је Црвена Армија кудикамо мање зла учинила од Енглеза.

Е баш га претера.

Требало би упоредити укупан број оних који су страдали од Црвене Армије и укупан број оних који су страдали од савезничког бомбардовања, тј. Енглеза. на територији старе Југославије.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(17-12-2021, 07:49 PM)Шумадинац Пише:  

Е баш га претера.

Требало би упоредити укупан број оних који су страдали од Црвене Армије и укупан број оних који су страдали од савезничког бомбардовања, тј. Енглеза. на територији старе Југославије.
Од Црвене армије и због Црвене армије, неупоредиво више, плус планови СССР-а да се одвоји Космет итд.
Одговори

(17-12-2021, 08:02 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(17-12-2021, 07:49 PM)Шумадинац Пише:  

Е баш га претера.

Од Црвене армије и због Црвене армије, неупоредиво више, плус планови СССР-а да се одвоји Космет итд.

Постоје ли конкретни подаци и документи о томе, да је наших људи више страдало од Црвене Армије него од западних савезника? Па да упоредимо.

Д М
Одговори

Ne znam sto se ljutite na Engleze, oni samo prosledili SSSR-u ono sto on hteo. Sad sto ih 700 ubijeno, pa Englezi bas hteli da ucine SSSR-u, a onaj tamo ih dokrajcio. Znaci, oces to? Nema problema, evo da ti pomognem. Da neces da ti ja cuvam tvoj narod?

To vam je kao kad nasa setsra nije bila zadovoljna sto joj dajemo kes na ruke bez poreza, pa trazila povecanje plate da moze da uzme veci kredit.
Nema problema, evo. Oces ja da te ucim da ne mora tako i da moze bolje? Pa necu, ti ces jos da se naljutis na mene ako ja necu da ti udovoljim.

Znaci, izvolte, svi srecni. Osim pobijenih naravno.

Covek je vrlo retko svestan da za masu stvari sto mu se desavaju j euglavnom on kriv.

Evo. Jel bombardovali Ameri? Jesu. To niej posteno, nije po zakonu....nista nije kako treba. Ali koreni sezu od 1918. i Jugoslavije, pa preko komuinizma....
Jesu Ameri lopurde, ali da ti nisi hteo komunizam, da nisi legao na rudu, pa i danas zelis komunizam, ....pa bre.....je... li ga sta da ti kazem...iskalli ste, eve vi ga.

A Evo Nestorovic mnogo cdeni Staljina, dans bas cuo i batalio slusanje.

https://youtu.be/eGmEzZBAl9k?t=3476

Evo u Politici:

Јa сам за комунизам – бескласно друштво (politika.rs)

Evo komentara sa nevidjenom podrskom...sa 260 za. Nadjite mi bilo ciji komentar na Politic ili sire sa ovolikom podrskom?

Земунац[font=arial, sans-serif]пре 2 сата[/font]

И ја сам за комунизам, али то је чиста утопија. Да би се остварио морало би се наћи неко средство, лек или начин да се човек излечи од егоизма и то оног који га нагони да скупља што веће богатство које ни он ни његови наследници неће успети потрошити, а у исто време немати емпатије за друге. Иначе онима, који су прескочили те часове у школи, ни у једној земљи (па ни у Кини) није био комунизам, већ социјализам у разним облицима: државни, самоуправни или овај кинески са мешавином капитализма.
Одговори | Препоручујем 

I onda Amerika kriva? Pa ona kriva, al kriv si i ti.

A UOPSTE NISTE SVESNI sta zelite:

Chinese workers forced to go on punishment crawl on streets | DW News - YouTube

Znaci budale u fundamentu. Smile
P aposle lose stvari mi se desavaju....pa kad si budala i radis glupe stvari kako ocekujes da ti se desava nesto lepo(bio kriv ili ne)?

Poenta je u sledecem: "Да би се остварио морало би се наћи неко средство, лек или начин да се човек излечи од егоизма и то оног који га нагони да скупља што веће богатство које ни он ни његови наследници неће успети потрошити, а у исто време немати емпатије за друге"""

Svako neka skuplja koliko oce, ni veverica ne skup;lja za drugu vevericu, nego za sebe. Ako je tebi dosta vrlo malo, sto kukas na onoga sto ima milion puta vise i malo mu? Oces da tebi da?? Bitno da si ti zadovoljan. I sad uopste n evidim problem. Jel ja sad ovde treba d akukam sto Tramp ima zgade i milione, sto onaj ima avione i kamione? Jok brate, njemu tako dobro, meni ovako.
Одговори

Nama je religija komunistickog tipa, da se ne lazemo. 100%.  Katolici i jesu i nisu, cupaju ih iz komunisticke filozofije nekako, al mi 100%. Skromnost, zrtva, patnja, tolerancija, svi smo braca, svi smo isti, od boga.... E pa kod komunista sve to isto, osim sto nismo braca, nego drugovi i sto nismo od boga nego od evolucije. Jo razlike.

Nijedna religija nema tako komunisticku filozofiju u sebi kao hriscanstvo, posebno pravoslavni.

Pazi: Dusa, duh, srce, osecanja, daj poslednje sto imas, svakom pomogni, sazali se....budi skorman, materijalno je nebitno, ne tezi materijalnom vec duhovnom....

Pa to su pravoslavci.

Ili iskusenje. Sta je ekvivalent u komunizmu? Pa ne predati se materijanim zadovoljstvima, parama, hedonistickom zivotu. Bas isto sto zahteva i crkveno iskusenje.

I da mi neko da jednu filozofiju iz hriscanstva koja pobija neku komunisticku filozofiju. Nemam ideju.

Znaci leba tu nema.....

Da se bar toga drze, al manje se drze te svoej filozofije nego sto se katolici drze svoje. Znaci kompletno rasulo.
Одговори

Била је некада расправа о том догађају на форуму, мада не сећам се која је била тема.
Да не буде недоумице, није реч о граду Линц, то јест о другом по величини граду у Аустрији,
него о планинском месту Лиенц, између Тирола и Корушке.
Постоји уметничка слика о томе од Корољкова, Сергеја Григоријевича, по наслову "Издаја Козака у Лиенцу",
можете да је гледате овде:
 https://www.alamy.it/il-tradimento-dei-c...98921.html

Чини ми се да је било онако како пише у чланку: неки Козаци су буквално згажени од британског тенка, неки су извршили самоубиство, многи су пали у воде Драве, пошто се срушио мост кроз којег су Британци гурали.
Старци у сузама и остали цивили су затим гурани у жељезничке вагоне кундацима пушки.
Одговори

Ако се добро сећам да је ово његова изјава и са чиме се по питању Николе Пашића могу сложити, а то је да је изјавио

Ми децу не треба да учимо да мрзе Енглезе, него треба да их учимо да их презиру!!

ПС. Ово сма прочитао у једној књизи да је он изјавио.АКо није исправите ме.Али свакако чија год изјава да јесте је нешто што би требало примењивати

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним