Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
#15

@zstoja
Није ми на крај памети било да тражим друга мишљења, јер сам имао поверење у мишљење тог доктора. Управо и због чињенице да је повреда стара. Други би вероватно 'ладно препоручио операцију, без иаквих примедби (претпостављам). И претпостављам да би ме учинило инвалидом, после операције. Гледао сам недавно, на ТВ Наука РТС. Човек на ВМА окићен титулама (иначе, пуковник по чину) и пред крај емисије прича згоде како је спасао човека, тиме што га је учинио инвалидом – одсекли му руку и то је достигнуће медицине. И наравно, убедиће човека да су га спасили...убедиће га и сва „стручна“ јавност.

Терапије су им чудо. Често ти њихови лекови направе више штете него користи, јер их преписују за све и свашта. Имао сам невоље са том својом докторком (на контролама после изласка из болнице). Расправа је била око количине медикамента за притисак. Пио сам половине таблете (Нифелат од 30 милиграма). Она почне да зановета како она не признаје то „четвртање“ и „полутање“. На крају се испоставило да сам ја у праву, јер ми је цела таблета прејака доза. После је то прихватала као нормално. Са некима мораш да се „бијеш“ да би схватили (односно да се се сети проблема које су имали док сам лежао у болници, па је било „ дижи мост, спуштај мост“... и зевају у „телевизор“ изнад моје главе).

Невоље настају јер свуда и увек траже „неки“ микроорганизам, а нарочито вирусе. Када то нема, падају у несвест јер за друге разлоге не знају. А најчешће су други разлози. Ако им споменеш промају, падну у несвест, а онда када дођу к себи, хистеришу...јер, као медицина не признаје промају. Или одвале неку „терапију“ (што Ђорђе рече која је свакако и отров), па ако не иде дају неку другу (други отров). Зашто тај отров не делује, не разматрају.  И не разматрају штете које је нанео организму. Многи ништа друго и не знају, него да нажврљају рецепт.

Наравно, најчешће примењујем нешто што је деценијама проверено и не наноси штету. Те њихове „лекове“ који не лече, избегавам (изузев овог за притисак и Кафетина када имам грип...то је једино што пијем када ме грип савлада...само што то нису лекови јер не лече ништа). И наравно враћање топлоте коју је организам изгубио (тако ја то називам). И помаже без грешке.
Одговори
#16

(28-12-2021, 03:18 PM)Авакс Пише:  
(28-12-2021, 09:00 AM)Vlad Alekš Пише:  Постоји један афоризам Душка Радовића у вези са образовањем.
"Основно образовање код нас је обавезно и бесплатно. За децу је обавезно, а за наставнике је бесплатно."
Генијалност афоризма је у томе што у две реченице може да објасни ситуацију много боље него гомила научних радова.
Да ли може сличан афоризам да се састави за наш здравствени систем. Може, али више нема Душка Радовића, то морамо сами.

Елем, из угла пацијента, моја искуства су, најблаже речено, очајна.
Оперисао сам менискус на Бањици. Морао сам да частим ортопеда-хирурга једном ковертом. Не бих да му спомињем име, али он је неколико година након операције био члан градског већа Београда за питања здравства. Говорио је на телевизији против корупције у здравству. Шта рећи а не заплакати?


Тог доктора памтим само по исправном лекарском приступу (мислим, да по опису одговара „лицу“ о којем говоримо).
Да ли тај човек има говорну ману? Ако изговара котрљајуће "рррррррр" као што то чине Французи, онда је то тај човек. Smile

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#17

Sad Kragujevcani imaju gde da se mole pre odlaska kod doktora.Da li je ovo istina?


[Слика: img-1-1651154211244.jpg]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#18

Има мало људи који о медицини код нас и у свету знају много, много има људи који знају јако мало о медицини, било пацијент било лекар. Понеки новинар у раној пензији... можда.
.
Комунисти су код нас довели такво стање, иначе не би дао краљ и слободна црква да се избацује крст и попови из места где су најпотребнији. Црвени су следбеници свог вође - Маркса - уживаоца опијума - који се цинично подсмевао Цркви и верницима: "религија је опијум - за народ". Опијум је и тада био - скуп. Шта су комунисти, онда понудили народу - за утеху? Баш праву дрогу. И то за мале паре, или џаба (на рецепт). Опијум свих врста. Новокаин, кофеин, тродон, бенседин, и сл... то је лажна утеха сотонине медицине.
.
Како се дошло до данашње медицине? ("нека вама медицина ваша, и са њоме дрога што се нуди" Змај Б.)?
Све је јасно из два симбола.
1. Симбол змије и планете земље и пастирског штапа на амблему СЗО.  То симболизује победу сотоне на Земљи. (змија се успузава над пастирски штап)
2. Цела медицина се заклиње Ескулаповом следбенику (демон-идол змије) - Хипократу. Тиме се, уствари, цела медицина, преко адвоката - Хипократа, и слуге демона Ескулапа -  уствари - заклиње на верност самом оцу погибије и лажи - Сотони.

кад то узмемо у обзир читајући знаке и симболе, јасно је ко је проузроковао ову "лажну болест - корону" и нелажну болест од које се умире а не лечи се. То је заиста круна полувековног "тријумфа зла" у медицини и медицинској пракси код нас и у свету.

Што се нису закњињали, нпр. Светим Бесребреницима - Светом Козми и Светом Дамјану? Светом Луки? И они су лечили. И више људи излечили. Не. Никако светима. Након 2.св.рата се из свих болница избацују и крстови и иконе, а уместо часних сестара се ангажују ђавоље сестре, сотонине слушкиње, заклете на верност - ђаволу.

Ако ни у шок собама, ни у Хитној помоћи нигде нема ни крста, ни попа за последњу исповест? Коме онда те - ђаволове слуге - шаљу те људе??

А од половине 20 века па на овамо, сотонине слуге у белим мантилима - раде на болестима (биолошко оружје за масовно уништење) и самим тим - обољевају људе, а не лече их. Рак се неадекватно лечи, и, заиста, тиме ова сотонска медицина - организовао убија људе - сваки дан. Организовањем абортуса, медицина такође убија људе - сваки дан. О томе се слабо прича. Многи лекари су имали "приговор савести" и изашли су из такве организације. Против многих спорних и контраверзних пракси су, а поготову против свеобољевача - вакцина. Вакцина је као "финансијска" инјекција за финансијске проблеме здравства као индустријске гране. Фармације такође. Нема веза са медицинском науком. Медицинска наука је (док ју је било) доказала неефикасност вакцине, и њену потпуну неефективност.

Што се тиче лекарских пракси, не би у Србију долазили врхунски спортисти на лечења код старих баба, да те - старе бабе нису код нас одвајкада брзо лечиле и опорављале људе - некад и беснило лечиле. У Земуну београдском је био за доба СФРЈ неки Божа што је намештао сваку кост, а никад динар није узео човеку. Од комунистичког народа је добио надимак: "Божа мајмун" (мајмун... јер је могао да се обогати, а није 'тео). Свако место има по неког природно обдреног за видање (видара). 

Моје занимање за "народну медицину" је проникло онога дана, када ме је као тинејџера оболелог од "вируса вирусног запаљења плућа" којег преноси слепи миш. (40% смртност) излечио доктор на инфективној клиници у Београду - "народном медицином". Тад сам први пут и чуо тај израз. Не из уста неког шарлантана, него самог доктора који се са смрћу среће сваки дан. Ни тада наука за ту болест није имала ни решење, ни вакцину, то ми је још онда признао, и то је био разлого овог "покушаја" (и успеха). Ми смо у кући мислили да имам туберкулозу (пљује се крв - ко ништа) па је била комична сцена. Једва су нас убедили на "плућној" клиници да то није туберкулоза (после вађења крви) него нас послаше у "зграду поред". Ми седимо породично код докгора. Он почео као данашњи ТеВе. Узбуђен. Говори о дугој борби, малим шансама, и сл... а ми слушамо, не знамо о чему прича. Какве мале шансе за туберкулозу се зна да јак пеницилин - и - решено. А он сво време.. медицина нема решење па медицина неме решење... у један мах моја мајка, што се пропатила са мном бдећи дан и ноћ, упита га: "докторе, реците ви мени, да ли мој син има туберкулозу?", а доктор ће нешто као "па НЕМА већ вам то све време говорим, ово је опасније". Мајка одхукне: "Ух, добро је, докторе, само кад није туберкулоза".

Шта је народна медицина? Јака 'рана, шербет и кречна вода. Ми то тада нисмо знали. То је наш народ вековима користио кад неко добије неки облик "грудобоље".

Одонда идем и прикупљам на све стране шта може да се сазна о "народној" медицини. Има и народне ортопедије (костоломци разни), и апотеке (травари), и начин употребе хране и воде.

Проблеми са стомаком се отклањају ако се мало пости, и ако се ујутро одмах попије чаша млаке воде. Па 15 минута - ништа да вода испере тело изнутра. редовно пијење воде у току дана (гутљај по гутљај, никако нагло) решава проблеме са притиском. (око 2 литра - на дан, да човек не би добио тачкице на јетри или цисте)

Песак и каменчићи у бубрегу: 
- Краставац дневно, а кад дође сезона лубеница - колико год се може
Песак и каменчићи у жучној кеси:
- цитруси помешани са мало уља, ујутро после воде. Има и процедура за теже случајеве, и они се решавају - без ножа (лапароскопије)

Крајници: 
- не ваде се него се масирају палцем о виличну кост да истисну гној. Кад се ослободе тако вишка гноја, стање им се нормализује.

Синуси (нос):
- код Сомбора има место Липар. Тамо има алтернативаца које је један деда томе научио. Пустити косу за "операцију". (чупне се прамен на одређеном месту на глави, и након легања да се заспи, ставити један или два пешкира преко јастука, сав гној изађе на нос током спавања). За време санкција тај деда је наплаћивао 10 марака за то (тако су ми рекли они што су то код њега завршили). Данас има доста људи тамо што то раде и знају. Пренето им је.

Чмичак:
- врело кувано јаје умотати у крпу, па тако држати на чмичку 15-20минута 2-3 дневно, неколико дана, док оток не спадне.

Проблеми се пробавним трактом, од ждрела до шуљева: (Хелико, и сл..)
- три листа "дебеле коке" (биљка), након јутарње воде сажвакати, па сат времена ни не јести ни не пити ништа. После може све. Тако радити свако јутро 20-40дана.
(шуљеве који су и за операцију - решава - трајно)
Слаби крвни судови: 
- редовно уношење какао напитка, или просто млевеног какаоа додатог негде у јело или пиће. По кашика на дан.

Уравнотежење крвног притиска (горњи снижава, доњи повисује)
- Чај од глога (не пити у исто време са кафом или белим луком)

Проблеми са очима
- гледање у светли део неба, неколико пута у току дана, голим оком без наочара. не у само Сунце, него у сами јарки део неба око Сунца. Коригује диоптрију и за случајеве које медицина оптисује као неизлечиве

Равни табани:
- Њих изазива неправилно држање тела. Потребно је исправити то преко корекције држања три зглоба:
1. Кука (извити на напред, увлачењем задњице и померањем предњице ка напред, колико год можеш, а да није непристојно)
2. Колена (увртање предњег дела колена ка унутра)
3. Скочни зглоб и коске табана (гажење бридом стопала, грабљење стопалом земље, као шаком, табани морају бити паралелни у правцу кретања)

Дугим временом равних табана се и кичма криви, и мишић који подиже стопало атрофира (онај који као шака граби земљу). Потребно је негде пронаћи и уложак метални за обућу да помогне стопалу да се одржи на вишој позицији, једно пар месеци.

Ако знаш неког травара лично, не чекај да неко други научи тај благословени занат. Изучи ти, па ти неће требати "ђаволи у белим мантилима". (тако данашње медицинаре зову амерички индијанци)

Е, да... против упала у стомаку... где год можете стављајте кима (у супе чорбе... у шта год...). Бибер у умереним дозама подстиче рад бубрега, а ким делује против-упално (за упале у цревима и крвним судовима).

Има тога још, нисам овде ни 2% набројао. Ко зна нешто (само проверено, да зна 100% поуздано) нек објави. 

Стање медицине ће бити све горе и горе, и зато... једини начин је ово.
Одговори
#19

...и... ако неког занима зашто онакав СЗО амблем?

СЗО ће (већ 100 година пакују одређена медицинска решења да би то омогућили) понудити могућност да човек у овом животу - не буде морао да умре.

Већ сада медицина може да
1. Направи друго уво
2. Направи други једњак

Ово су информације пре више од 10 година.

Одонда се ништа не објављује.

2019 је у Јапану је ухапшен медицински доктор јер је направио "ГМО човека". (франкенштајна).

У исто време у Јапану има феномен johatsu ("Испарење"). Око 100.000 људи годишње само "испари". Без опроштајне поруке, без мотива, без трага.

Шта мислите да ли се ГМО индустрија било чега, па и кукурза обичног може од државе сакрити?

Ко набавља "репроматеријал" за ГМО индустрију Човека? Да ли то зна или не зна јапанска влада? Како је могуће да је онда само један човек осуђен? Јел он крив међу правима или прав међу кривима?

Од Индонезије до Јапана је "меки законски" терен за такве експерименте. Зато су тамо оне најцрње "ђаволове слуге у белим мантилима". Сви наши криминалци иду тамо не лечење, баш због тога. Упуцан, неупуцан. Промена физичког изгледа. Шта коме треба.

Ко се превари па пристане да му "Та медицина", Ескулапова а не Лукина омогући да не мора да умре. Пожелеће да је мртав, као што је речено у Откровењу. За оне који нису читали Откровење, нек се сете мука новорегрутованих вампира. кад хоће да умру, али више - то не могу.

Има страшнијих ствари од смрти. И страшнијих места од самртнога одра. И страшнијег времена од смртног часа.

Јао оном ко буде од смрти бежао па упао у раље сатанске. Молиће смрт да му дође, а ова ће га заобилазити.
Одговори
#20

Одговори
#21

Cрђан Жунић!


Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#22

Deda Milovan koji je lečio Čedu Jovanovića: "Srce je htelo da otkaže, narodna medicina je spas"

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy...id=2189652
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним