Поруке: 14,435
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,490
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,033
Врло ми је занимљив ово прање руку и окретање дланова. Да ли ово она показује да ће ислам надвладати распалу западну културу или кокетира само са исламом... Или је ово само једна општа зајебанција са свим владајућим појмовима у данашњем свету. Бога питај, а поврх свега много су ми се ови другосрбијанци напалили на овај перформанс, па ми дође и сумњиво да још неко није умешао прсте да баш оваква песма представља Србију на Песми Евровизије и то баш у тренутку сукоба Запада и Истока, што видимо тренутно у Украјини.
Углед:
875
Е сад паз' овог учесника Беовизије како се гради....
Ову сподобу би прво свезао синџиром и наопачке ставио негде да виси. Па би га камџијом добро ишибао. Таквима треба трајно забранити да се баве музиком, јер целу нацију отроваше.
Докле год у јавној сфери постоји медијска ружичаста тровачница ми ћемо као народ све дубље и дубље срљати у пропаст. Права промена система ће бити само онда када истовремено са Овим и његовима буде нестала и медијска ружичаста тровачница. У супротном "џаба сте кречили".
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 14,490
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,033
Ово је политичка прича. Сподоба, како Ти називаш Лукаса, је експонент режима. А режим врло добро схвата да је естетика коју нуди Констракта доминантна у односу на ону коју даје Лукас. Зато се плаше да се то не пренесе и на изборе.
Међутим, што је још горе, могуће је да је сам режим помогао Констракти да победи у овом избору, јер је тај недефинисан израз Констракте заправо оно што нуди режим, односно "европске вредности" које су доминантне у односу на све друге културне концепте. Дакле, режим гура европски конструкт надајући се да ако већ губи неке гласове, њих треба да добије "проевропска" опозиција, коју "представља* Констракта, иако можда та уметница уопште не жели такву врсту промоције.
О томе се овде ради. Пошто је песма занимљива, односно далеко је занимљивија од конкуренције, аутоматски су се појавили "фанови" који су спремни да до краја бране Констракту, јер тиме бране сопствени културни идентитет, а са њим и политички став.
Ово уопште није безазлена акција и доста ће утицати на јавно мњење и број гласова на изборима. Велики ветар у леђа "проевропској опозицији" која, по прорачуну режима, лакше може да се договори са Овај око даљег пута Србије и начина како да се изврши примопредаја власти.
У том контексту треба гледати победу Констракте.
Углед:
875
(09-03-2022, 01:04 PM)Бенито Пише: Ово је политичка прича. Сподоба, како Ти називаш Лукаса, је експонент режима. А режим врло добро схвата да је естетика коју нуди Констракта доминантна у односу на ону коју даје Лукас. Зато се плаше да се то не пренесе и на изборе.
Међутим, што је још горе, могуће је да је сам режим помогао Констракти да победи у овом избору, јер је тај недефинисан израз Констракте заправо оно што нуди режим, односно "европске вредности" које су доминантне у односу на све друге културне концепте. Дакле, режим гура европски конструкт надајући се да ако већ губи неке гласове, њих треба да добије "проевропска" опозиција, коју "представља* Констракта, иако можда та уметница уопште не жели такву врсту промоције.
О томе се овде ради. Пошто је песма занимљива, односно далеко је занимљивија од конкуренције, аутоматски су се појавили "фанови" који су спремни да до краја бране Констракту, јер тиме бране сопствени културни идентитет, а са њим и политички став.
Ово уопште није безазлена акција и доста ће утицати на јавно мњење и број гласова на изборима. Велики ветар у леђа "проевропској опозицији" која, по прорачуну режима, лакше може да се договори са Овај око даљег пута Србије и начина како да се изврши примопредаја власти.
У том контексту треба гледати победу Констракте.
Управо...
Д М
Углед:
875
(11-03-2022, 05:37 PM)пек. Пише: https://pametnik.rs/clanci/ne-sudi-o-knjizi-po-koricama
Одличан текст. Браво Пек!
Д М
Поруке: 1,170
Теме: 7
Придружен: Feb 2019
Углед:
250
Како то да ти се свиђа Шаргићев текст?
Поруке: 1,098
Теме: 11
Придружен: May 2021
Углед:
245
Из моје перспективе све је ово мало чудно. Не кажем да је лоше, нисам стручњак.
Углед:
875
Патријарх Порфирије објаснио како је разумео Констрактину песму „In corpore sano“
https://rs.sputniknews.com/20220313/patr...73174.html
Д М
Углед:
875
Д М
Поруке: 353
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
174
Да ли је добра песма? Не, не свиђа ми се и лоша је.
Извођач? Занимљиво, необично, нешто ново, нешто другачије.Има фантастичан глас али као што сма написао песма лоша.
Али генерално Евровизија је престала да постоји одавно, ово је политичка пропаганда од фестивала
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић