Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Протоколи Сионских Мудраца

(04-05-2022, 06:09 PM)Авакс Пише:  
(04-05-2022, 05:54 PM)Шумадинац Пише:  
(04-05-2022, 11:17 AM)Милослав Самарџић Пише:  Момци, овај форум је против антисемитизма, немојте то више. Ни у ком облику, Жидови итд

Авакса и нарочито Змаја Баћушку треба санкционисати због отворене љотићевштине, тј. перфидног антисемитизма и сличних завереничких болештина.

Отвореног антисемитизма?

„Дакле, супротстављање трендовима циониста и њихових организација сматра се антисемитом?“

https://www.truetorahjews.org/world-jewish-congress-lie

Авакс (и остали ако има још неко да дода)... немојте да кваримо. Ако је јатаку (СМ) наша прича - прегласна, да се мало утишамо. Ево, ја се први утишао - скроз. И гост је гост, али и дост' је дост'. Рекли смо шта мислимо. Искомуницирали смо, али да не претерујемо и не кваримо гостопримство, и бацамо човека у ко зна какве све проблеме. 

Пустимо такве ствари онима којима то - боље лежи.

Ја се за своје уверење и изнето мишљење нећу ником извињавати, нити тражим да се за тако нешто неко други мени извини. Могу кориговати и уверење и мишљење ако ме неко у слободној расправи - преубеди, тј. докаже ми да ми уверења која сам изнео - нису на месту. Људи греше, људи се коригују временом. Ко не греши и ко се не коригује, тај је - мртав. А ко избегава расправу, јер има "нека своја научена или стечена предубеђења", то је онда нешто друго о чему не бих даље детаљисао.

Сви знамо шта су предубеђења, и да то није нешто што је плод "интелектуалног процеса".
Одговори

Према појединцима који коментаришу испаде да су сви виђенији људи почевши од Томе Вучића Перишића,Живојина Мишића,Сретена Стојковића,Стојана Новаковића,Ђорђа Вајферта,Виктора Новака,Петра Шрепловића, Николаја Велимировића, Иве Андрића, Густава Крклеца који су били чланови масонских Ложау чинили више зла и створили толику мржњу према слободним људима него што су то учинили нацисти и комунизам заједно. Било би лепо пре него се нешто напише о некој теми прво се више информисати и проучити па тек онда дати свој суд.А не овако рек`о ми онај човек, причају људи да је тако,најлакше је оптуживати друге да су криви за наше недаће. Искрено када неко тако криви друге искуство ме је научило да човек на тај начин скида одговорност са себе

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

(09-05-2022, 12:13 PM)sagus Пише:  Према појединцима који коментаришу испаде да су сви виђенији људи почевши од Томе Вучића Перишића,Живојина Мишића,Сретена Стојковића,Стојана Новаковића,Ђорђа Вајферта,Новака Новака,Петра Шрепловића, Николаја Велимировића, Иве Андрића, Густава Крклеца који су били чланови масонских Ложау чинили више зла и створили толику мржњу према слободним људима него што су то учинили нацисти и комунизам заједно. Било би лепо пре него се нешто напише о некој теми прво се више информисати и проучити па тек онда дати свој суд.А не овако рек`о ми онај човек, причају људи да је тако,најлакше је оптуживати друге да су криви за наше недаће. Искрено када неко тако криви друге искуство ме је научило да човек на тај начин скида одговорност са себе

Војвода Мишић био масон?
Одговори

Да. Обзиром да ме ова тематика занимала једно време и читајући и једну и другу страну ( масонску и антимасонску ) Војвода Живојин Мишић је био члан масонске ложе Побратим из Београда у коју је примљен 29. децембра 1908. године.Чак се на његовом гробу налазе и неки масонски симболи.Ово је објашњено у књизи Масонски симболи у Београду Зорана Љ.Николића. У истој ложи су били и Иво Андрић и Густав Крклец који су били кумови. Али обојица су били избачени јер је Андрић прекршио и масонско и кумовско ( био је љубавник Крклецове супруге ). Додуше она је касније постала Андрићева супруга

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

ПС. Направио сам лапсус.Није Новак Новак ( он је познати редитељ и сценариста), него његов отац Виктор Новак, историчар и професор Београдског универзитета

Одговори

(09-05-2022, 12:13 PM)sagus Пише:  Према појединцима који коментаришу испаде да су сви виђенији људи почевши од Томе Вучића Перишића,Живојина Мишића,Сретена Стојковића,Стојана Новаковића,Ђорђа Вајферта,Виктора Новака,Петра Шрепловића, Николаја Велимировића, Иве Андрића, Густава Крклеца који су били чланови масонских Ложау чинили више зла и створили толику мржњу према слободним људима него што су то учинили нацисти и комунизам заједно. Било би лепо пре него се нешто напише о некој теми прво се више информисати и проучити па тек онда дати свој суд.А не овако рек`о ми онај човек, причају људи да је тако,најлакше је оптуживати друге да су криви за наше недаће. Искрено када неко тако криви друге искуство ме је научило да човек на тај начин скида одговорност са себе
И Св. Владика Николај био масон?

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Да Владика Николај је био масон. Обзиром да ти је у потпису Његошева изјава и сам Његош је такође био масон. Његово дело Луча Микрокозма је комплетно масонско дело и посвећено је масонерији. Вук Караџић није био масон али је био свакако упознат и у контакту са њима. Зато кажем многа позната имена из српске историје су били масони и ако су они направили толико зла онда лепо да ми спакујемо ствари и да буде разлаз. За сва ова наведена имена постоје докази. Било је на РТС емисија 33 одговора ( мислим да постоје снимци на јутјубу) где се појављују нека имена за која не би рекли да су били масони. Драгиша Васић је такође био предратни масон

Одговори

(09-05-2022, 05:41 PM)sagus Пише:  Да Владика Николај је био масон. Обзиром да ти је у потпису Његошева изјава и сам Његош је такође био масон. Његово дело Луча Микрокозма је комплетно масонско дело и посвећено је масонерији. Вук Караџић није био масон али је био свакако упознат и у контакту са њима. Зато кажем многа позната имена из српске историје су били масони и ако су они направили толико зла онда лепо да ми спакујемо ствари и да буде разлаз. За сва ова наведена имена постоје докази. Било је на РТС емисија 33 одговора ( мислим да постоје снимци на јутјубу) где се појављују нека имена за која не би рекли да су били масони. Драгиша Васић је такође био предратни масон
Мислим да ту има претеривања. Мислим да се у масоне убацују и оне који су имали некакав контакт са њима. Примера ради, ја познајем пар масона, чак сам и добар пријатељ са некима од њих ал ми не пада на памет да се мешам у њихове послове, или да постанем њхив члан.
Одговори

Слажем се са тим да се поједине личности убацују у масонске редове, али већина оних које помињу су заиста били чланови неких масонских Ложа. То да познајеш неке је интересантно обзиром да колико сам о томе читао не воле баш да се откривају и да се зна за њих.

Одговори

(09-05-2022, 06:44 PM)sagus Пише:  Слажем се са тим да се поједине личности убацују у масонске редове, али већина оних које помињу су заиста били чланови неких масонских Ложа. То да познајеш неке је интересантно обзиром да колико сам о томе читао не воле баш да се откривају и да се зна за њих.

Па, ми племићи... Баја
Шалу по страни, у праву си да не воле да се откривају. Прилично су конспиративни у том смислу, рецимо причамо често о историји, монархија итд. и иако су ми ставили до знања да су чланови, никад не улазе дубље у то. Имају своје просторије у центру града са јасним ознакама, и често се окупљају, а Бог зна шта планирају и о чему дискутују тамо. Наравно, мислим да би било непристојно па их никада нисам ни запиткивао пуно.
Има дивних људи тамо сигуран сам, интелектуалаца итд. али сам концепт и историјат масонерије ми се никако не свиђа, и то јавно говорим.
Одговори

Какав је био однос комуниста према овом памфлету и генерално ционизму?
Одговори

„Протоколи сионских мудраца” представљају, уз Константинову даровницу, највећи фалсификат у историји.
Одговори

Колико смо се ми сами посветили времена истраживању самог себе и својих личних потенцијала?! Све је на крају крајева – слободна воља.
Комунисти су бар што се Русије тиче забранили ова документа, само из разлога што су хтели и поприлично успели да униште слободну вољу, јер им је то највећи непријатељ

Одговори

(18-10-2023, 09:31 PM)Potporucnik1 Пише:  „Протоколи сионских мудраца” представљају, уз Константинову даровницу, највећи фалсификат у историји.

Фалсификат чега? За Константинову даровницу могу фалсификовати неки постојећи документ или потпис...а шта су фалсификовали код протокола?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним