30-10-2022, 08:25 PM
(30-10-2022, 08:12 PM)Александар Динчић Пише:(30-10-2022, 06:04 PM)Бенито Пише: У праву је Шуми.Истурање српске војске у првом борбеном ешалону приликом пробоја Солунског фронта. А ни Французи нису ништа бољи били. Они су истурили своје колонијалне трупе.
Да сам знао да ћеш ово постављати, другачије би конципирао ову причу.
Свакако због два важна елемента:
1. приказао би британске злочине на тлу Југославије и Србије, да не би неко ко ме не познаје помислио да сам англофил.
2. написао би пар цитата из љотићевских дела, па би написао пар цитата из дела ових наших славних писаца, који као нису били комунисти, где би се јасно видело не само да су били инспирисани љотанском литературом, него да су директно преписивали од љотићеваца, чија је литература у земљи била званично забрањена. Само зато да се тада не би видело да преписују.
Читао сам све то и причу сам писао у више порука на форуму Погледи без амбиције да то буде неки јавни текст. Управо зато што се ми већина знамо као форумаши бар. Када је то део "фејсбук заједнице" онда могу доконе бабе које су читале Базар и гледале Миломира Марића, с пуним правом, "да ја мислим"....
А то је далеко од озбиљног разметрања теме, а много ближе оном што се у савременом речнику означава речју од три слова, и само мења префиксе.
А то ми сигурно није била намера.
Противљење српским устанцима из 19 века ради одржавања Османлијске империје на Балкану
Спречавање да Србија изађе на Јадранско море.
Има и те како да се пише и за Британце и за Русе и за многе. Сви су се они добро огрешили око Србије. Не зна се ко више.
Јеси ли сигуран за ово прво?
Мислим да су регент Александар и војвода Мишић инсистирали код Депереа и савезника да Српска војска буде у центру фронта, да би прва ушла у Отаџбину. Мислим да је то 100% тако било. Чак је и свађа била у смислу да су наши хтели да повуку војску са фронта ако се поставе на десно крило фронта.