Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Како су Титови комунисти прихватили Љотићеву идеологију

(30-10-2022, 08:12 PM)Александар Динчић Пише:  
(30-10-2022, 06:04 PM)Бенито Пише:  У праву је Шуми.
Да сам знао да ћеш ово постављати, другачије би конципирао ову причу.
Свакако због два важна елемента:
1. приказао би британске злочине на тлу Југославије и Србије, да не би неко ко ме не познаје помислио да сам англофил.
2. написао би пар цитата из љотићевских дела, па би написао пар цитата из дела ових наших славних писаца, који као нису били комунисти, где би се јасно видело не само да су били инспирисани љотанском  литературом, него да су директно преписивали од љотићеваца, чија је литература у земљи била званично забрањена. Само зато да се тада не би видело да преписују.
Читао сам све то и причу сам писао у више порука на форуму Погледи без амбиције да то буде неки јавни текст. Управо зато што се ми већина знамо као форумаши бар. Када је то део "фејсбук заједнице" онда  могу доконе бабе које су читале Базар и гледале Миломира Марића, с пуним правом, "да ја мислим"....
А то је далеко од озбиљног разметрања теме, а много ближе оном што се у савременом речнику означава речју од три слова, и само мења префиксе.
А то ми сигурно није била намера.
Истурање српске војске у првом борбеном ешалону приликом пробоја Солунског фронта. А ни Французи нису ништа бољи били. Они су истурили своје колонијалне трупе.
Противљење српским устанцима из 19 века ради одржавања Османлијске империје на Балкану
Спречавање да Србија изађе на Јадранско море.
Има и те како да се пише и за Британце и за Русе и за многе. Сви су се они добро огрешили око Србије. Не зна се ко више.

Јеси ли сигуран за ово прво?
Мислим да су регент Александар и војвода Мишић инсистирали код Депереа и савезника да Српска војска буде у центру фронта, да би прва ушла у Отаџбину. Мислим да је то 100% тако било. Чак је и свађа била у смислу да су наши хтели да повуку војску са фронта ако се поставе на десно крило фронта.
Одговори

Љотићевци и комунисти су се усагласили око најбитније ставке - Срба треба бити што мање и на што мањем простору.

Идеологије су ту само смоквин лист, поготово што се зна да су обе идеје стране српском народу и уљези у националном бићу.

Најбитније од свега - они су свесни да су "странци" овде. Зато и толико упињање да лажима наставе уживање у привилегијама.
Одговори

(30-10-2022, 11:25 PM)Ђорђе Пише:  Љотићевци и комунисти су се усагласили око најбитније ставке - Срба треба бити што мање и на што мањем простору.

Идеологије су ту само смоквин лист, поготово што се зна да су обе идеје стране српском народу и уљези у националном бићу.

Најбитније од свега - они су свесни да су "странци" овде. Зато и толико упињање да лажима наставе уживање у привилегијама.
Комунисти су се усагласили да Срби лао највећи народ не треба да живе у једној држави и да их свуда где год може окружити непријатељима и затирати. Зато су створене АВНОЈ-ске границе.

Такође, Комунистима поготиво цугфиреру Титу јесте био циљ број два да што Више Срба пресели са села и из централне и јужне Србије у градове поготово Београд.
Комунисти су знали да највећа опасност прети од српског геџе. Отуда масовна изградња станова, блокова и индустријализација градова.

Српски сељак за време комуниста није имао од чега да живи ако није ишао у фабрику да ради за мизерну плату или на запад.
Све су то комунисти лепо спаковали и исмејавали српског геџу кроз серије 79-их "Љубав на сеоски начин" "врућ ветар" где се приказивао Београд у изградњи и станове и где су људи из бг представљени као елита док на пример Чкаља и остали играју примитивне, неспретне,  неуке сељаке са села.

Комунисти су кроз серије исмејавали све што је било традиционално, морално и духовно, пик им је био српски сељак у виду чкаље јер он је неспретан кад дође у град, не сналази се, приглуп лик који служи за подсмевање српског сељака. Такође исмејавсли су српску породицу са више деце у Камионџијама где игра чкаља оца те деце

Комунисти где год су могли на све начине су сатирали Србију.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(31-10-2022, 10:39 AM)Mekenzi Пише:  
(30-10-2022, 11:25 PM)Ђорђе Пише:  Љотићевци и комунисти су се усагласили око најбитније ставке - Срба треба бити што мање и на што мањем простору.

Комунисти су се усагласили да Срби лао највећи народ не треба да живе у једној држави и да их свуда где год може окружити непријатељима и затирати. Зато су створене АВНОЈ-ске границе.

Такође, Комунистима поготиво цугфиреру Титу јесте био циљ број два да што Више Срба пресели са села и из централне и јужне Србије у градове поготово Београд.
Комунисти су знали да највећа опасност прети од српског геџе. Отуда масовна изградња станова, блокова и индустријализација градова.

Српски сељак за време комуниста није имао од чега да живи ако није ишао у фабрику да ради за мизерну плату или на запад.
Све су то комунисти лепо спаковали и исмејавали српског геџу кроз серије 79-их "Љубав на сеоски начин" "врућ ветар" где се приказивао Београд у изградњи и станове и где су људи из бг представљени као елита док на пример Чкаља и остали играју примитивне, неспретне,  неуке сељаке са села.

Комунисти су кроз серије исмејавали све што је било традиционално, морално и духовно, пик им је био српски сељак у виду чкаље јер он је неспретан кад дође у град, не сналази се, приглуп лик који служи за подсмевање српског сељака. Такође исмејавсли су српску породицу са више деце у Камионџијама где игра чкаља оца те деце

Комунисти где год су могли на све начине су сатирали Срббе, Док су ћутали о шиптарским злочинима на Косову.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Из онога што је Митић поставио на квизу се види зашто су комунисти тако мислили о Енглезима и Немцима, исто је мислио и Стаљин.
Одговори

Pricao sam sa Hrvatima...oni kazu da je Srbima bilo najbolje u SFRJ jer su bili glavni i svi u jednoj drzavi..Hrvati su se uvek dizali protiv Tita i Jugoslavija...Ustaška emirgacija pogotovo je stalno napadala SFRJ i Tita... Mnogi kazu da je najveca greska SFRJ sto Sarajevo nije proglaseno za glavni grad....tada se ne bi raspala...
Одговори

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним