Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.11 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[раздвојено] Војска Србије

RUSI PITAJU HRVATE: Dali smo S-300 pred Oluju, gde su rakete?
Tanjug | 14. april 2017. 14:13 | Komentara: 0
Ambasador Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov ovih dana je pozvao u ambasadu na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, kako bi ga pitao gde su nestale rakete iz sistema S-300
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
SRODNE VESTI
PENZIONER KOME SU U SPLITU DEMOLIRALI AUTO: U Beogradu ne lome hrvatske automobile
PENZIONER KOME SU U SPLITU DEMOLIRALI AUTO: U Beogradu ne lome hrvatske automobile
GODIŠNjICA NDH U ZAGREBU: Ustaški pir naočigled policije
GODIŠNjICA NDH U ZAGREBU: Ustaški pir naočigled policije
INCIDENT U HRVATSKOJ: Splićaninu razlupali automobil sa beogradskim tablama

Pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga uzvikivali "Za dom spremni", policija najavila istragu

Mekejn danas sa Kitarović i Plenkovićem

Ambasador Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov ovih dana je pozvao u ambasadu na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, kako bi ga pitao gde su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija u prvoj polovini 90-ih godina prošlog veka isporučila Hrvatskoj, tvrdi "Večernji list", ne navodeći izvore.

Zagrebački dnevnik, naime, piše da je Zubak u vreme rata u Hrvatskoj bio u grupi ljudi koja je putem njihove firme "Vinsli fajnans limitid" bila glavni snabdevač Hrvatske oružjem.

Večernji tvrdi da je Azimov pozvao Zubak da bi mu sačinio popis celokupnog oružja koje je preko Rusije od 1992. pa sve do 1997. godine stizalo Hrvatskoj.

Kako prenosi "Večernji", ruski ambasador je u razgovoru sa Zubakom kazao da je Rusija razočarana geopolitičkom opredeljenošću i ponašanjem Hrvatske i "da bi Hrvati trebalo da se sete ko ih je u vreme međunarodnog embarga naoružavao i spašavao".

Navodi se da Rusija po svemu sudeći zna šta je tih godina isporučivala Hrvatskoj zahvaćenoj ratom, ali da joj je potrebna i dodatna potvrda.

U popisu, za koji Večernji tvrdi da ga poseduje, navode se velike količine tog naoružanja.

"Na listi je i čuveni raketni sustav S-300 PMU koji je delom bio isporučen Republici Hrvatskoj uoči ''Oluje'' i koji je potom poslužio kao psihološka kočnica vazdušnim snagama SR Jugoslavije u odvraćanju od intervencije tokom ''Oluje''. Sistem, prema tvrdnjama Zvonka Zubaka, nikada nije otplaćen, pa on još od 2001. vodi sudski proces u kojemu traži isplatu, vraćanje sistema ili nagodbu", piše hrvatski list.

Navodi se da je pred kraj 1994. u Hrvatskoj oformljena grupa vojnika i oficira koja je krenula na obuku za prihvat tada najmodernijeg raketnog sistema S-300, od kojeg i sada strepe sva ratna vazduhoplovstva, a su 1995. počeli da pristižu delovi sistema koji može da ruši sve letelice na visinama od 20 metara do 27 kilometara i na udaljenosti od 200 kilometara.

"Svi protagonisti slažu se da u Hrvatsku nikada nije stigao kompletan sistem. Zubak i njegovi partneri govorili su da je isporučeno oko 80 odsto sistema (osim komandnog modula s glavnim radarima), dok su razne službe Ministarstva odbrane Hrvatske u kasnijim sudskim pprocesima govorile da je stiglo od 25 do 40 odsto sistema. Zubak je uvek isticao da je Hrvatska ostala dužna oko 200 miliona američkih dolara", navodi "Večernji".

List piše da je pre desetak meseci na sudu o sudbini ovog raketnog sistema svedočio i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić.

On je naveo da ga je nekadašnji premijer Ivica Račan obavestio da je ugovor potpisao ministar odbrane Gojko Šušak, da je sistem isporučen, ali ne u celini, kao i da je delimično plaćen.

Замисљи
Хрвати су купили С-300 још у 1992 године
Одговори

Научна фантастика.
Одговори

(14-04-2017, 07:06 PM)Павле Пише:  Научна фантастика.

Шта је бре научна фантастика ?

Цитат:Ruski ambasador samo želi da podseti Hrvatsku na to da je Rusija pomagala našu odbranu i borbu za nezavisnost, i to ne samo oružjem, smatra bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Читај мало о односу КГБ према Југославији и погледај добро чије су кадрове врбовали највише. Па онда нећеш да пишеш научна фантастика.
Одговори

Ај не ложи се.
Одговори

(14-04-2017, 07:39 PM)Павле Пише:  Ај не ложи се.

Па да ,класичан одговор Наташе Кандић и њене совјетофилске антитезе.
Одговори

Ај да ти кажем моје мишљење па иди постави неку слику тамо где јој место није.

Испоручити један такав систем земљи која је под будним оком међународне заједнице је научна фантастика. Све и да су га Хрвати купили, од Украјинаца можда, тешко да су га добили. У ове приче можете да поверујете ви који верујете у Путинрогу. Савладај мало мржњу и пусти да преовлада интелигенција. Јел знаш шта је потрбно да се испоручи такав систем? Која обука, папирологија, тренажа, транспорт, гаранције? Дали им а команде на руском, а Хрвати неће ћирилицу. Ц ц ц! Или мора то да се наручи, мало раније?
Русија испоручује најбољи ПВО систем на свету земљи коју ствара НАТО? Нико није прошао обуку за то? Нису им далу ракете, само систем? Ни радар, или јесу, како, возом им дотерали? У време ратног стања?
Верујете у ове новинарске будалаштине а ја сам још будала што се расправљам.
Дај људи, уразумите се. Од кад сте зајахали расправе на политици су у рангу предшколске установе. Нико не залази овде од оно мало нормалних форумаша које нисте растерали.

Немој се замарати да одговараш. Разумем те.
Уживај у празницима.
Поздрав од Натaше
Одговори

(14-04-2017, 08:03 PM)Павле Пише:  Ај да ти кажем моје мишљење па иди постави неку слику тамо где јој место није.

Испоручити један такав систем земљи која је под будним оком међународне заједнице је научна фантастика. Све и да су га Хрвати купили, од Украинаца можда, тешко да су га добили. У ове приче можете да поверујете ви који верујете у Путинрогу. Савладај мало мржњу и пусти да преовлада интелигенција. Јел знаш шта је потрбно да се испоручи такав систем? Која обука, папирологија, тренажа, транспорт, гаранције? Дали им а команде на руском, а Хрвати неће ћирилицу. Ц ц ц! Или мора то да се наручи, мало раније?
Русија испоручује најбољи ПВО систем на свету земљи коју ствара НАТО? Нико није прошао обуку за то? Нису им далу ракете, само систем? Ни радар, или јесу, како, возом им дотерали? У време ратног стања?
Верујете у ове новинарске будалаштине а ја сам још будала што се расправљам.
Дај људи, уразумите се. Од кад сте зајахали расправе на политици су у рангу предшколске установе. Нико не залази овде од оно мало нормалних форумаша које нисте растерали.

Сигурно.
Претпостављам да су нормални они који више воле Русију од Србије и који бране Русе и кад раде против Срба. То се деси кад годинама гледаш клипове из Украјине и Сирије и кад дозволиш Лазанском да од тебе прави мајмуна. То се такође деси кад не знаш шта је све КГБ радио против Југославије и да су им главне узданице биле рватине. То се деси кад не знаш ко је лансирао флоскуле тамница народа, великосрпски хегемонизам... То се деси кад не знаш где је био прихватни центар за Макса Лубурића и његову екипу. То се деси кад не знаш ко ти шаље стаљинградске усташе да ослобађају Србију.

И још помињеш мржњу. Шатро неко мрзи Русију и Путина зато што му се не свиђа кад ти исти раде против његове земље.

Нема разлике између вас и Чеде Јовановића, Наташе Кандић и њима и вама сличних. Једина разлика је у томе што они маштају да Србија постане једна велика НАТО база а ви маштате да постане база руске војске па да можете да живите ко у Белорусији и Казахстану.
Одговори

(14-04-2017, 08:14 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Нема разлике између вас и Чеде Јовановића, Наташе Кандић и њима и вама сличних. Једина разлика је у томе што они маштају да Србија постане једна велика НАТО база а ви маштате да постане база руске војске па да можете да живите ко у Белорусији и Казахстану.

Шта ти знаш о животу у Бјелорусији и Казасхстану?
Ја бих се мјењао.
Одговори

Видиш како лупеташ.
Помињеш КГБ, Лазанског, Наташу Кандић, Чеду Јовановића, Стаљинград у расправи у којој нема потребе да помињеш те будалаштине. Етикетираш, ти знаш ко је за кога а ко против кога а да си се потрудио да прочиташ некад стварно мој упис скапирао би да етикете које стављаш не пију воду, поготово што критикујем Путина и Русију по питању многих ствари и није ми проблем да се сложим са неким да Руси доста греше и грешили су у прошлости.
Овде је питање транспорт и испорука комплексног противракетног система у време ратног стања. То је тема. Не Наташа, Чеда, пета колона, штрумфови, гулаг, гулаш и паприкаш. Не убацуј у просту расправу непотребне ствари. Проблем је логистички, правни, зависи од војне индустрије, милион ствари! Не од политике! Ја не помињем то да ли Руси воле Хрвате или нас више. Читај прво Србине пре него што почнеш да лепиш етикете. Читај.
Испорука тог система било којој земљи у том стању је научна фантастика.
Одговори

(14-04-2017, 08:46 PM)luka.luke Пише:  Шта ти знаш о животу у Бјелорусији и Казасхстану?
Ја бих се мјењао.

Мењај се, шта мене обавештаваш о томе.

(14-04-2017, 08:47 PM)Павле Пише:  Видиш како лупеташ.
Помињеш КГБ, Лазанског, Наташу Кандић, Чеду Јовановића, Стаљинград у расправи у којој нема потребе да помињеш те будалаштине. Етикетираш, ти знаш ко је за кога а ко против кога а да си се потрудио да прочиташ некад стварно мој упис скапирао би да етикете које стављаш не пију воду, поготово што критикујем Путина и Русију по питању многих ствари и није ми проблем да се сложим са неким да Руси доста греше и грешили су у прошлости.
Овде је питање транспорт и испорука комплексног противракетног система у време ратног стања. То је тема. Не Наташа, Чеда, пета колона, штрумфови, гулаг, гулаш и паприкаш. Не убацуј у просту расправу непотребне ствари. Проблем је логистички, правни, зависи од војне индустрије, милион ствари! Не од политике! Ја не помињем то да ли Руси воле Хрвате или нас више. Читај прво Србине пре него што почнеш да лепиш етикете. Читај.
Испорука тог система било којој земљи у том стању је научна фантастика.

Ок Пајо, лупетам.Али знам одлично како су се Руси понашали на почетку ратова на простору бивше СФРЈ.А и мало после тога.
Одговори

https://rs.sputniknews.com/rusija/201704...a-demanti/

[Слика: IMG_1836.jpg]

Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Совјетски паћеници се такмичили ко ће пре да призна НДХ.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Me%C4%91un...e_Hrvatske

А овај дрљави Спутњик немој ни да се јавља, њихов главни уредник је Александар Вучић.
Одговори

Руско Министарство спољних послова је данас демантовало писање медија о испоруци С300 Хрватима, током рата.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Dasu Hrvati imali s300 oni bi ga garant i ispalili,makar za bozic.
Kakav bre s300 ko da je to zajebancija.

da su

Boj se ovna,boj se govna,a kad ces zivjeti?Boj se svega, ne budi ono sto jesi,ali do kada tako?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним