Поруке: 2,490
Теме: 19
Придружен: Jul 2013
Углед:
950
Већ сам многима причао да су неокомунисти намеравали да све оне који су радили на жртвама логора у Нишу награде "Седмојулском наградом", са црвеном звездом петокраком. Кад су видели да су партизански логораши изједначени са четничким и обратно, када су видели колико је стрељано припадника четничког покрета - повучено.
Код мене компромиса нема.
Немања управо улази у ту фазу, где ће или правити компромисе или ће га нападати и саботирати уколико буде непослушан или се повући из Другог светског рата. Њега шеф на врло интелигентан начин истура у прве редове, да гази по минском пољу, па ако закачи...
Углед:
950
Када се обрађује Србија, онда се морају обухватити и анектирани крајеви од Бугара, односно Мађара и Италијана. У противном, обрадом Србије у границама београдског пашалука, тј. предкумановске - Недићеве - наука озбиљно трпи. То сам говорио и Девићу када је узео да обрађује партизански покрет у Србији, тј. у Недићевој Србији.
Углед:
950
Ихај, где си ти отишао...Па то је тек немогућа мисија за научно проучавање у оквирима наше историографије. Замисли поглавље: "Србија у време устанка 1941", а онда наслов: "Борбе за Рогатицу". Па одмах би се направио међународни научни скандал, док би онај који би тако нешто објавио моментално био избачен са факултета или института. С друге стране, ни један доктор историјских наука не би ставио потпис на тако нешто. Зато се држимо Србије у границама наметнутим 1945, а не предкумановским и што је редовна и жалосна појава у нашој историографији. То би тек могло када се стекну услови. А то ће вероватно бити за ннн година.
Зато, корак по корак...Мада и тај први корак је спортским речником грешка у корацима.
Углед:
950
Како рекох, нека се за златни почетак обради Србија у границама које су јој наметнуте 1945. године. Петрановићева студија из 1992. године је одавно зрела за ревизију.
Углед:
950
Ја говорим за државне историчаре који за свој рад примају плату.
Поруке: 16,994
Теме: 632
Углед:
1,870
Већ сам то урадио, књига се зове Истина о Титовом партизанима, 500 и нешто страница.
Али постојало је само дигитално издање, за Амазон, Кобо и сл. С тим смо престали, слаба је тражња, ипак људи више воле папирне књиге.
Али, не бих се усудио да ову штампам, скупо је а не верујем да ће бити нешто тражена.