Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Умро Јово Капичић
#15

Ево између осталог, против кога је ишао ка`пичка, са:
http://www.vaseljenska.com/vesti/staljin...ca-nacije/

Цитат:Грузијска православна црква подржава рехабилитацију „оца нације“

Тбилиси / Грузија – Након последњих парламентарних избора у Грузији и популистичке победе на њима, Православна црква у овој земљи је постала више националистичка и почела je чинити заокрет и чвршће се повезивати са Русијом.

Посебан се акценат ставља, на њену подршку рехабилитацији „оца народа“, – Јосифа Висарионовича Стаљина, пореклом из Грузије, пише Хелен Деспик-Поповић у чланку објављеном у листу Liberation.

„На главном телавијском тргу испред споменика погинулих бораца за време Другог светског рата стоји статуа „генералисимусa“ Стаљина. Његова слика, која је истовремено нестала из свих грузијских села, укључујући и његов родни град Гори, поново се сада појављујући: у својој природној величини, као и у Телави, где се налази његова биста у облику попрсја, као у селу Акура, које важи за главни центар у производњи вина у Грузији“,- пише публикација.

„Појава Стаљинове слике је првенствено дело ветерана, који га виде као победника у Другом светском рату. Али овај процес је такође био резултат повратка традицији, који је био могуће учинити након популистичке победе „Грузијског сна“ на прошлим парламентарним изборима 2012 године“, – тврди дописник.

„Стаљиновy рехабилитацијy подстиче и Грузијска православна црква: „Стаљин је изузетнa личност, која се не рађа често. Поред тога, он је био верник“, – рекао је поглавар грузијске православне цркве Патријарх Илија II, приликом посете Русији, коју је ове године посетио два пута и оба се пута састао са председником Руске Федерације Владимиром Путином“, – примећује аутор чланка.

„Везаност за Москву, која је у Грузији имала и своје агенте, а самим тим и утицаја како на њу, тако и на већину бивших совјетских република“, примећује се у чланку, „Грузијска црква је стога, почела да игра главну улогу у земљи, намећући своје ставове у вези многих питања и вредности. Тако су у августу ове године у селу Чела, православни захтевали и постигли, демонтирање изграђеног муслиманског минаретa.

У Нигвциjани групa верника, на челу са свештеником су неколико месеци спречавали муслиманe да посећују приватну кућу у којој су се молили, ради богослужења.

Коначно, средином маја од 20 до 30 хиљада људи, предвођених свештеницима, спречили су геј параду у главном Граду Грузије, која је затим отказана, пред свој сами почетак.

У свим овим случајевима, држава се није мешала, нити се усуђивала да се супротстави цркви, која представља 84 % становништва, са својим 85 -годишњим патријархом, чија је популарност достигла 94%.

Мањине, шта год онe билe, етничке, верске или сексуалне, по мишљењу традиционалиста, имаjy право на постојање, али ако живе у тајности“, – пише новинарка.

„Стаљин је данас популарнији у Грузији више него у Русији, јер је његов мит променио природу“. Људи овако размишљају: да, да, били смо колонизовани од стране Руса, али он је био Грузинац и водио је земљу“, – истиче историчар Лаша Бакрадзе.

Он сматра да се слика Стаљина не повезује са комунизмом, већ са носталгијом за Совјетски Савез, или сећање на Други светски рат.

Стаљин, као и Црква, су „симбол анти-западног расположења и анти-либерализма. И баш на ове две карте игра Русија“, – пише аутор.

Како сматра грузијски теолог Беки Миндиашвили, Грузијски црква је створила нови национализам – проруски и антизападни.

Етничке, верске и сексуалне мањине су позванe да напусте јавни грузијски простор.

Стаљин, лидер СССР-a, који се сматрао својином руског простора, сада може да поврати своје место конзервативном у пантеону“ – каже се у чланку.

Превод је наравно "вероватно" гејовски, али бољег са Грузијског нема.

Хармоника
Одговори
#16

Е да им је Стаљин жив, сви би они били послати у гулаге да раде осим што опијају народ религијом.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#17

И код Броза је постојала Државна комисија за верска питања, која је имала идеје да оснива сличне организације попут Лиге милитантних атеиста. На челу те комисије био је Спасоје Дилпарић из ивањичког села Ковиље. То је место добило име по чувеном манастиру, а у последње време је постало поново популарно кад је у њему боравио монах Амброзије, познат по свом саживоту са дивљим животињама. Брат овог Спасоја је био свештеник Милоје Дилпарић, иначе, убеђени комуниста и први председник суда у Ивањици, по доласку комуниста 1944. године.
Нас је од ових радикалних комунистичких експеримената спасила мултиконфесионалност која је постојала у Југославији, иначе би се СПЦ тешко сама одбранила.
Одговори
#18

(16-12-2013, 11:53 PM)Громовник Пише:  
(16-12-2013, 11:50 PM)Лепи Бора Пише:  није немогуће да комуниста (који се залаже за бригу државе о Народу, за Милосрђе и Човекољубље, ...)

Кидање

У Стаљиновој држави постојала је и деловала чак и "Лига милитантних атеиста" (Союз воинствующих безбожников), наравно под директном надзорском и инструкторском палицом државе и чика Стаљина. Почетком 1941. ова организација је имала 3.5 милиона активних чланова. Ево изгледа њихових чланских карата:

[Слика: Soyuz_Voinstvuyushchikh_Bezbozhnikov_Mem...p_Card.jpg]
[Слика: _билет.jpg]

Неспорно је да су огромна већина њих били атеистичка гамад али самим тим што су посегнули за иконом и освештањем границе града пред битку говори да су били атеисти ради морања и користи а не суштински.

Свако ко би '48 било шта рекао лепо о Русима би ишао на испитивање па на Голи оток ако им се ћефне.


Smile
Одговори
#19
Photo 

У својој књизи „Где сам ја у овој причи?“ Кустурица цитира транскрипте заседања политичке комисије која је у своје време расправљала о снимању „Оца на службеном путу“, 1983. године, па у њима су забележене речи једног тадашњег званичника по питању природе Удбиног агента, шурака Микија Манојловића, и самог филма:
„Не сме се мање озбиљно узети у обзир једног званичника УДБЕ, јер, ма каква била тадашња ситуација, они званичници и Голи Оток су имали једну велику улогу у борби против Стаљинизма. Мислим да неће никад доћи једно време у којем ћемо судити оно доба као негативним, независно од начињених грешака.“Rolleyes
Одговори
#20

Е мојих лилипутанци овде се зна само по говор.....ко има црвене корене.....

На жалост то ће вам остати у сећање....

У мој комшилук ми смо ималих жене ко су били мучени на струјих.....

Немој заборави казна Божија је наследна....тако ако су вам дедови и очеви лепо пролазилих.....то не значи да ће те ви, ваша деца....или унучади проћи......

Ако не примећивате казне је делу.....
Одговори
#21

(24-12-2013, 07:08 PM)Захумље Пише:  Е мојих лилипутанци овде се зна само по говор.....ко има црвене корене.....
...
Ако не примећивате казне је делу.....

Пошто смо ми овде лилипутанци са црвеним корењем, а шта сте ви бигитутанци са запада?

Какво је ваше корење?

Ја ћу (бар) рећи, на жалост - Почупано. Немате корена.

Оних 0,3-0,4% који су вредели и одупрли се масонерији истовремено, је ОДАВНО мртво. Њихова деца о Србији знају, а колико и сваки становник Папуе-нове гвинеје. Са додатком западњачких истиноћа о Србији:
- комунисти
- будале
- кретени
- једачи пресне деце
- стока за клање
...

Уосталом црни барјак за ка`пичком не виси ни у београду, ни у Москви, на пола копља, већ у лондону (ако они уопште за било киме и жале...)!

А те форе: "кажњени сте (од запада), јер сте усрани комунисти"
Ајд да видим да сачекаш на твом западу време, кад ће Бог делити пацке за комунизам и за тита?!

Онда ће овде у Србији коначно и Сванути од свих тих богохулних западњачких новотарија и препамети.

И наравно да си у праву, "оци једоше кисело грожђе, а унуцима трну зуби" - Али то важи за све. Како за титовце овде, тако и за ВЕЛЕ титовце по демократијама (да избегнем реч комунизам, јер ту има свега и свачега...).

Можда сам и пренаглио у неком смислу - извињавам се и поздрав!

Хармоника
Одговори
#22

борће......
Јели ти имаш проблем са људима из Четничне диаспоре ко стижу на погледи да пишу?

Или си природна тако паранојан да констатно мишлиш да људе су ко стижу на Погледи ко су рођени у диаспори....(где нема Српске школе...сем на неколико факултета....где се озбилно учи језик).....су енглези?

Нешто овде није у реду.....

Овде власник знаде одакле сам......тако што ти мишлиш овсте није ни битно!
Одговори
#23

(24-12-2013, 08:17 PM)Захумље Пише:  борће......
Јели ти имаш проблем са људима из Четничне диаспоре ко стижу на погледи да пишу?

Или си природна тако паранојан да констатно мишлиш да људе су ко стижу на Погледи ко су рођени у диаспори....(где нема Српске школе...сем на неколико факултета....где се озбилно учи језик).....су енглези?

Нешто овде није у реду.....

Овде власник знаде одакле сам......тако што ти мишлиш овсте није ни битно!

А ко каже да имам проблема са дијаспором, или да мислим да су Срби из дијаспоре сви постали енглези? Или да пљујем на писање дијаспоре, или...

Мене нервира тај твој надувени приступ:
Ми из расејања смо чисти Православци, Срби и демократе (?), а ви у србији сте некрштене комунистичке џукеле, па треба да ЈОШ испаштате...

Те бајке неком другом можда и прођу. А мени, ама баш никако.

Не се фалим, али има где је баш моје мишљење битно, а овде како му изволи...

Креза
Одговори
#24

А ко каже да имам проблема са дијаспором, или да мислим да су Срби из дијаспоре сви постали енглези? Или да пљујем на писање дијаспоре, или...

Је очигледно немаш проблем са никоме!

Мене нервира тај твој надувени приступ: Нервира???????
Ми из расејања смо чисти Православци,

Све завици што ти рачунаш што је диаспора зашто има разне миграције.....ту има гомилу до јуће комуниста!

Срби и демократе (?),
Та демократија је једино постојала кад је била проведена у пракце у првим Грчким скупштинама......незнам јели је постојале пре тога...верујем да јесте.

Али та ткз демократија овсте не постојих.....вечито су сви клептократије у разним обликама....поготово саде.

а ви у србији сте некрштене комунистичке џукеле,
да доста део народ то буквално то ЈЕСУ...изпераних, брозовославних лажни џукеле.....
Можда најгоре генерације што су икад рођени на том тлу!

па треба да ЈОШ испаштате...
Због сте вечитих масохисти....верујем да имамо још да чекамо за било које промене......

Так док РТС изјављује да је овај убица национални херој и то на главном државном и лажном РТС.....а убијо више од својих људе него било које друго.....ви сте искрено заслужилих да даље испаштате....

Те бајке неком другом можда и прођу. А мени, ама баш никако.
Па РТС и владајужи систем има монопол на бајке.....ми смо једна врло ситна и небитна средина!


Не се фалим, али има где је баш моје мишљење битно, а овде како му изволи...
Да видим да волиш да свираш!

Желим да закљућим овом ситном расправом, да те посетим, да има доста јаке битне западне изворе......на жалост доста су под кљућом....доста није рекламисани....доста нису проналезани....лепо питајте властник овај сајта.....колико су биле битне тих ткз западне податке....само да окрије ко је зло њањенилих тих битних у једно мало ранија времена!
Одговори
#25

(25-12-2013, 02:33 PM)Захумље Пише:  ...

Ово је већ сасвим разумљиво. Smile

Само да ти кажем, да си у заблуди, ако мислиш да само ви у дијаспори (а што вредите), знате где смо ми "срби" спали и какво нас зло чека због ових сулудих потеза.

Неће мимоићи нас овде велика срања, јер све небулозе понављамо и то јаче него претходници.

Али да знаш, прво Србија иде на поновни Крст, али запад оде после у амбис. Сви који нешто знају о животу, то виде.

Јер и тај усрани комунизам и зверски бољшевизам и фашизам, све је то плод рада безбожне демократије! Мафијашлука коме је гнездо на западу, а не у Србији, или Русији.

Пре него је демократија "просветлила" свет, а у време Краљева и Царева, људи су се делили на добре, мање добре, мање зле и зле...!
А данас се све то покрива идеолошким мантилима, а црним до црњег.

Па и овај ђаволики што умре, дал је био:
- комуниста
- титоиста
- социјалиста
- демократа
- њу ејџ
...

Одговор је прост:
Био је безбожна звер, убица, мучитељ, душман ... - олош!

Али сада је за најдубље жаљење човечије глупости, јер где оде, нема попуста. Опомена свима нама да пазимо шта радимо.
Одговори
#26

Због су овде особе били невероватно и изузетно благих према овог убица.....одлучио да прекопирам текст сина једног Четничког командира Илија Стојсављевић.....

Jovo Kapicic - The Yugolsav Eichmann

Rightly or wrongly, I felt a sense of joy upon learning of the death in Belgrade of the reptile like Jovo Kapicic on December 9th. Unlike Adolf Eichmann who grasped his last breath at the end of a hangman's rope, Kapicic eluded justice and lived in relative comfort to the ripe old age of 94. Although his heinous crimes are well publicized, he died a free man and sickengly, was given a burial with military honors in Cetinje, Montenegro. Surprisingly, his casket was draped with the Montenegrin flag and not the Yugoslav flag with the red star. The comparison between Eichmann and Kapicic is far from exaggerated as both "men" were willing practitioners of evil; ruthless in their pursuit of ingratiating themselves to their respective totalitarian masters by ordering the torture and the mass murder of countless numbers of people. And while it is extremely rare for historians to draw parallels between Hitler's Germany and Tito's Yugoslavia, the similarities are glaringly obvious. Like Eichmann, Kapicic was a sycophant devoid of human decency and morality.

So how exactly did Kapicic manage to avoid justice? It wasn;t as if he assumed any aliases or disguises to cover up his crimes - quite the contrary. As deputy to the infamous Aleksandar Rankovic, the head of Tito's Gestapo-like UDBA secret police, Kapicic was proud of the fact that he was handed responsibility for Goli Otok, the concentration camp set up by the Yugoslav Communist government in 1949 on a small barren Adriatic island bearing the same name. While numbers vary, Tito's biographer Vladimir Dedijer estimated that 32,000 male prisoners were massacred on Goli Otok. Vlade Dapcevic, the brother of one of Tito's top generals Peko Dapcevic, who was himself incarcerated on Goli Otok concentraton camp said this of the sadist Kapicic:

"He was Rankovic's deputy and was given responsibility for Goli Otok and about seven or eight other camps. He was feared by the inmates and his subordinates alike as they knew he had the power to order their deaths. You could say that he was the main enforcer of Tito's and Rankovic's evil whims and wishes."

Reading the comments posted in the Serbian online press following Kapicic's death, I was shocked and disgusted to read when the grandson of an inmate wrote how on a visit to Goli Otok, Kapicic had the prisoners lined up and then in full view of everyone present, removed his trousers and defecated. He then singled out this man's grandfather to come over and ordered him to eat the feces! Enraged when he refused, Kapicic and one of the camp guards, a Croat by the name of Stipe, knocked the poor and defenseless man to the ground and broke his ribs by kicking and stamping on him mercilessly. While members of the Nazi hierarchy normally left depraved and brutal acts to the camp guards, we have an instance here of one of Tito's henchmen actually getting. And yet this viper in human form was alloed to walk the streets of Belgrade unhindered and unpunished. It defies all logic, but above all, it's an indictment of Serbia's shabby and corrupt judicial system. A man's age certainly does not diminish his crimes so question needs to be asked, why did Serbia tolerate this criminal for all these years unabated? Kapicic is on record to have said,
"we arrested people without just cause. At least a third of all we arrested were innocent. The state owes them an apology."
How can a now defunct state apologize?
HE owed them an apology and a lot more. The smack in the face he received a couple of years ago on a Belgrade street doesn't come anywhere close to the price he should have been made to pay. A vocal and rabid hater of Serbs and Serbia, this shameless low life was afforded a state pension and benefits since his retirement from public life in the early 1960's until his death. On what grounds must we ask? Kapicic plumbed new depths in a statement he made in 1999 when he said, "Serbia is the only country on the face of this planet that deserves to be bombed by the NATO alliance."

The son of a theologian and professor of theology, Jovo Kapicic inherited his hatred of the Serbs from his father. He was born in Gaeta, Italy where the army loyal to the King of Montenegro escaped following the Christmas uprising against the Serbian Karadjordjevic dynasty in 1919. A member of the Yugoslav Communist Youth League (SKOJ) since 1934, Kapicic rose to prominence as a political commissar during the second War War. Immediately after the war having attained the rank of general no less, he coordinated the operation that led to the capture of Draza Mihailovic. He openly boasted of his involvement in murdering captured Chetniks during the war, but again the Serbian judicial system failed to follow through and arrest this self-confessed murderer.

While most of the heavy weight slime like Kapicic is thankfully no longer among the living, there exist pockets of misguided people in Serbia today who venerate Tito and his murderous clique of acolytes. In doing so, they share much in common with those who venerate Hitler or Pavelic. Kapicic may have returned to the country of his ancestors but for as long as there is a God in heaven, he will surely never rest in peace.

George Stojsavljevic
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним