Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Поштовани форумаши и драги гости,
Пре свега хвала на топлим речима подршке. Част ми је обавестити вас да је услед велике заинтересованости књига “Тежина заклетве” готово комплетна распродата за свега пар дана. Преостале примерке заинтересовани могу поручити код издавача - Историјски архив Ужице. У припреми је и друго допуњено издање.
У прилогу достављам и чланак о њеној промоцији, као и приказ објављен у дневнок листу “Политика”:
https://eparhija-zicka.rs/ribasevina-pro...a-djerica/
https://www.politika.rs/scc/clanak/53130...dnika-JVuO
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 05-01-2023, 10:15 PM од
Перун.)
Поруке: 5,864
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,534
Одлично и само напред!
Мислим да је најбољи коментар са сајта Политике:
Свака част младом научнику!
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Књига која је померила границе.
Поруке: 2,279
Теме: 22
Придружен: Jul 2013
Углед:
233
Sa malim zakasnjenjem, sve cestitke Djericu. Zelim da knjiga dozivi mnogo izdanja.
Posebno mi je drago jer je autor vrlo mlad a zaista veoma produktivan. Takodje me raduje da vidim da su kritike naucne zajednice veoma pozitivne.
Nadam se da cu uskoro nabaviti i procitati knjigu.
Svaka cast i samo napred!
Поруке: 4,402
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
Управо завршио читање и утисци су више него позитивни. Књига садржи мноштво мени до сада непознатих детаља и фотографија, као и официра, структура и ратни пут Ужичке бригаде одлично су реконструисани. За мене најбољи део књиге је споменица страдалих по општинама са краћом биографијом за сваког и великим бројем слика.
Поткрало се и пар мањих фактографских грешака, али без утицаја на квалитет рада. Аутору желим да настави своја истраживања и да нас обрадује неком новом књигом у ближој будућности. А ми смо ту да помогнемо колико можемо.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,146
Теме: 25
Придружен: Nov 2017
Углед:
717
Ћирибу, ћириба - Дејан Ђерић.
Оно што је био Симон Визентал за нацисте, данас је у Србији за неокомунисте постао Ђерић.
Просто је невероватно да после толико времена од Другог св. рата и свеколиког српског страдања и свих тих друштвених промена, ниједна државна и научна институција није нешто ни приближно урадила као што је то сачинио Ђерић. И хвала Богу да постоје такви млади људи којима је важнија истина о страдању и оног "најобичнијег" сељака од малограђанске висине споменика поцрвенелих од стида српских величина.
Уз све то, књига Тежина заклетве је комфорна, што смо најзад дочекали и заслужили. Само аутор зна колико је било тешко пронаћи и сакупити онолико примарних и тек нешто мало мање важних, секундарних извора. Оваква издања враћају наду у помало загубљена дела енциклопедијског формата.
Официр Дејан Ђерић може да изговори: Служим народу !
" Благо гробу у тами где се сјаји
док кандило припаљују нараштаји"
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Биће ускоро.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 708
Теме: 5
Придружен: Dec 2018
Углед:
91
Преко 300 људи нс промоцији!
Податак који говори сам за себе.