Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Бадњи дан и Божић

Прво: свим форумашима желим Срећан Бадњи дан!
Проведите га у миру, али и вредно и спремите се за сутрашњи најрадоснији хришћански празник.
ПС а сада мала анегдота, која личи на афоризам:
У једној малој продавници јутрос сам куповао неке ситнице. Ушла је једна девојчица, старости између 14 и 16 година, избушеног лица, познатијег у данашњем свету као пирсинг. С врата је питала продавачицу:
- Имате ли колач Чесницу?
Продавачица, паметна како ју је Бога дао, благо је посаветовала:
- Душо моја, Чесница се не купује у продавници.
Чесница се кува.
Сирома' Сирома' Сирома' Сирома' Сирома' Сирома'
Одговори

Такође свим четницима и почетницима желим срећан Бадњи дан уз ишчекивање сутрашњег најрадоснијег празника Рождества нашег Спаситеља.

Што се тиче те девојчице с брњицама, Богу хвала те се усудила начинити барем први корак, те се нашао неко ко ће јој колико толико скренути пажњу. Видим и доста окорелих комуњара који су ишли по Бадњаке, што није за потцењивање. Оно што је најгоре је никад гора Божићна Посланица патријарха српског из СНС угла, пуна "братоубилачких ратова".

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Шуми, можда ниси схватио.... Продавачица је свега пар година старија. Нагласак је на "Чесница се кува".
Што би рекли наши стари:"Корила коза овцу."

У мањим срединама су се Срби доста откачили тзв Нове године и вратили се својој вери и традицији. Много је, у том смислу, учинила СПЦ између 1990 и 2010. године, онако оквирно, док су старији архијереји - тврда струја били на овом свету. Сада би могли да се похвале многи сеоски свештеници и вероучитељи млађе генерације, који доста инсистирају код деце да живе у православном духу.
Што се тиче Београда, данас сам био сведок да нико боље није описао последњи попис у Београду од монаха Антонија:
У Београду живи 1 700000 становника, и то: 
милион Југословена, 300 хиљада муслимана разних националности, 300 хиљада Милогораца, Македонаца, Хрвата и осталих националних мањина, и 
100 хиљада православних Срба.
АМИН!!!
Одговори

Такође, срећан Бадњи дан.

Ово је од прошле године, али је стварно поучно

Шта представља бадњак, каква је симболика чеснице и шта треба да урадите уколико нађете новчић

https://www.rts.rs/page/stories/ci/story...ovcic.html
Одговори

Срећан Бадњи дан и нека Вам је честит и благословен Божић

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори

Бадњи дан и Бадње вече

https://www.poreklo.rs/2013/01/06/badnji...ve%C4%8De/
Одговори

Срећно вам Бадње вече, четници.  Smile
Одговори

НЕК ЧЕТНИЦИ БОЖИЋ СЛАВЕ
ДА ОКУПЕ СРБЕ ПРАВЕ
НЕК КОКАРДA ВЕЧНО СИЈА
ЖИВЕЛА НАМ СРБАДИЈА!

[Слика: FB-IMG-1578346924220.jpg]

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ваистину се роди!
Срећан Божић свим форумашима!
Одговори

Ваистину се роди!
Одговори

Xристос се роди!
Срећан Божић!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ваистину се роди!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Христос се роди!
Одговори

Мир Божји! Христос се роди!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним