Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Играни филм ''Ђенерал''

Девић је писао разне филмске критике. Скоро је писао и за "Лепа села лепо горе".

И за "Жикину династију" је писао критику, али не знам због чега.

Што се мене тиче, нек ради шта му је воља. А намерно сам написао да нема ФДУ користећи управо његов аргумент, јер Девић стално тражи од неког да има завршен факултет који је уско специјализован за ту одређену област.

А међу светским филмским критичарима, има новинара и има академика који се баве филмском теоријом. И имају различите факултете.
Одговори

Какве су му те филмске критике?
Може ли да добаци до "Национална фреквенција"?
Одговори

(15-07-2024, 09:43 PM)Mitic Пише:  И за "Жикину династију" је писао критику, али не знам због чега.

Зато што је сценариста Жикине династије отац његовог шефа Предрага Марковића.
Одговори

(15-07-2024, 10:18 PM)Бенито Пише:  Какве су му те филмске критике?
Може ли да добаци до "Национална фреквенција"?
Како да не Баја
Одговори

"Национална фреквенција" је темељније и стручније обрађена.

Девић је написао и критику о серији "Друг Марко". Та критика му је била добра до одређеног нивоа.
Одговори

(15-07-2024, 10:28 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(15-07-2024, 09:43 PM)Mitic Пише:  И за "Жикину династију" је писао критику, али не знам због чега.

Зато што је сценариста Жикине династије отац његовог шефа Предрага Марковића.

Тако је. Сценариста је Јован Марковић, отац Предрага Марковића.

Дефинитивно се не бих сетио, а скоро сам читао на Куриру интервју са Јованом Марковићем када је испричао неке анегдоте са снимања и како је Гидра шверцовао вотку у лубеници током снимања.

https://www.kurir.rs/zabava/kultura/4408...-dinastije

https://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/...e-u-kuriru
Одговори

Да ли је "пријатељ" Милан негативац?

Штавише, његов антипод, пријатељ Милан, приказан је као инфериоран и помало негативан лик: поред тога што је образован и господских манира, он је негативац и због свог порекла (грађанска породица, отац адвокат, а деда трговац) и буржоаског наслеђа. У њиховој кући (у првим деловима стану салонцу на Косанчићевом венцу) слуша се искључиво класична музика, намештај је стилски, зидови су испуњени уметничким сликама и портретима официра из доба Краљевине Србије.

Речју, свим оним на шта се у Другој Југославији гледало са подозрењем, или у овом случају са исмевањем. За разлику од Жике, који је оличење мушкости у сваком смислу, Милан, реликт прошлог времена, не псује и не конзумира алкохол, а увек нервозан и у оделу (или кућном мантилу) одаје утисак импотентног човека.

---------------------------------

Трећи део серијала (из 1981.) очити је пример кризе идентитета настале након Титове смрти: у неизвесној будућности ојачавао је наратив о епопеји НОБ-а и повратку прошлости. Тако и овај серијал добија снажан политички печат, и то сценом у Милутовцу и здравицом Жикиног стрица. Деда Вукашин (Мија Алексић), представљен је као представник старог патриотског нараштаја ‒ седокоси солунац са шајкачом и у гуњу на ком носи два одликовања из Првог светског рата.

Он у свом говору обједињује две тешко спојиве традиције, солунску и партизанску, шаљући политичку поруку млађем нараштају: "Гледам ја на телевизији, стално ратују плави и црвени. Сине Слободане, немој никад да будеш плави! Немој сине. То ти деда каже. У теби тече Павловићева крв! Мораш увек да будеш црвен! Иначе ће у гробу да ти се преврну кости твог прадеде Љубомира, који погибе '915. (...) Није дао Шваби да му гази младу пшеницу."

https://rt.rs/opinion/nemanja-devic/1378...dinastija/

Ово су му добри делови из критике о Жикиној династији
Одговори

Коњи у филму ”Ђенерал”
Спортско коњичко удружење ”Пастув” из Крагујевца и предузеће за кинематографску делатност ”Погледи”, такође из Крагујевца, склопили су договор о употреби коња у играном филму ”Ђенерал” и у будућим филмовима ”Погледа”. У филму ”Ђенерал” коњи из ”Пастува” појавиће се као товарни и као јахаћи, за мајора Рачића и његове официре.
Текст и видео:
https://www.pogledi.rs/konji-u-filmu-dje...28529.html
Одговори

Свака част, види се да су озбиљна прича.
Ја сам знао само за Марину код Липовачке шуме, и да она ради многе филмске пројекте. У филму Халијард су били њени коњи и онај црни пас што је пратио коњанике.
Лепо је видети да се још неко озбиљно бави том тематиком.
Иначе ми је била замерка што се у филму Опкољени нису појавили коњи, посебно јер је била прича о продавцу потковица. А било је једноставно наћи по селима у околини...
Битно је да се напредује!
ПС. Ту сам ако вам треба неко за падање са коња  Smile Smile
Одговори

Јел си каскадер?
Одговори

Где то има још коњи по селима сад су и краве ретке.
Одговори

(02-08-2024, 09:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел си каскадер?

Не али сам падао са коња, додуше ненамерно...
Нисам одавно јахао али ако су потребни људи за масовније сцене могу да се појавим. Где је потребно проћи ходом, касом. На галопу морам опет да порадим.
Одговори

(03-08-2024, 05:32 AM)пек. Пише:  Где то има још коњи по селима сад су и краве ретке.
Јесу ретки али их има још. 
Да је Милослав написао на форуму бар, или на друштвеним мрежама нашло би се.
Мислим да треба објавити шта је све потребно од ствари и на којим локацијама. Нешто би се сигурно нашло. И то представља такође лепу донацију, не само новац.
Одговори

(03-08-2024, 11:12 AM)DIDzM Пише:  
(02-08-2024, 09:39 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јел си каскадер?

Не али сам падао са коња, додуше ненамерно...
Нисам одавно јахао али ако су потребни људи за масовније сцене могу да се појавим. Где је потребно проћи ходом, касом. На галопу морам опет да порадим.

Има ту много правила.
Не могу коњи без пратиоца са сертификатима. Па чак и тада има проблема, пре неколико година довели два пастува и женку у терању, па је глумац пао, срећом без већих последица.
Тек за падање има много правила, тј. прописа.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним