Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Играни филм ''Ђенерал''

Добро вече свима...
Ја сам нов члан на ПОГЛЕДИМА.
На завршним студијама сам једног приватног факултета и исто тако много волим националну историју. Доста сам читао о томе.
Најпре бих желео да честитам господину Милославу Самарџићу на једном другом начину приказивања једног дела наше богате
нациоаналне историје, него што то чини званична историографија.
Ценим његову самосталност у презентацији догађаја из Другог светског рата и мислим да ће то имати далеко више успеха него онај стандардни-књишки.
Исто тако морам да упутим и жаљење због чињеница да наша држава не препознаје праве вредности и не помаже у суфинансирању оваквих пројеката попут ратних филмова.
Одговори

Добродошао на форум!
Одговори

(08-08-2024, 11:52 PM)Душан Вукашиновић Пише:  Добро вече свима...
Ја сам нов члан на ПОГЛЕДИМА.
На завршним студијама сам једног приватног факултета и исто тако много волим националну историју. Доста сам читао о томе.
Најпре бих желео да честитам господину Милославу Самарџићу на једном другом начину приказивања једног дела наше богате
нациоаналне историје, него што то чини званична историографија.
Ценим његову самосталност у презентацији догађаја из Другог светског рата и мислим да ће то имати далеко више успеха него онај стандардни-књишки.
Исто тако морам да упутим и жаљење због чињеница да наша држава не препознаје праве вредности и не помаже у суфинансирању оваквих пројеката попут ратних филмова.

Благодарим, добродошао!
Одговори

Има ли Кондора у филму?
Одговори

(12-08-2024, 10:13 AM)ZdravkoR Пише:  Има ли Кондора у филму?

Нема. Био је у првој верзији сценарија. Али смо закључили да има премало времена за његов лик. Да се разради, било би предуго за филм. Исто закључак био је за Туфегџића, Добрицу Ђукића, Јеремића, немачког генерала и пуковника...
Тако сам убацио имагинарног капетана Марковића, који покрива више ликова и повезује догађаје. Док су уместо немачког генерала више продубљени официри на терену.
Остаје да филм има неуобичајено много глумаца, око 30, од којих барем 15 имају велике улоге.
Најчешће се све врти око једног или два главна глумца и неколико епизодних.
Одговори

Како напредују припреме за филм? Да л' сте нашли довољан број статиста?
Одговори

Једва чекам да видим слике Борбе за Вишеград на филму!!! Хармоника Да ли има шансе,макар у теорији да Филм "Ђенерал ", буде приказан на РТС-у?
Одговори

(24-08-2024, 10:54 PM)Лука Калиманац Пише:  Како напредују припреме за филм? Да л' сте нашли довољан број статиста?

Напредујемо...
Недостаје још мало статиста.
Одговори

(25-08-2024, 04:55 AM)Бесеровић Пише:  Једва чекам да видим слике Борбе за Вишеград на филму!!! Хармоника Да ли има шансе,макар у теорији да Филм "Ђенерал ", буде приказан на РТС-у?
У теорији, да...
Одговори

Како стојите са финансијама и кад планирате да кренете снимање?
Одговори

(25-08-2024, 11:00 PM)Драган Пише:  Како стојите са финансијама и кад планирате да кренете снимање?

Недостаје још пара.
Почињемо 9. септембра.
Одговори

Молимо се сви Богу да се снимање заврши како треба и да имамо један добар филм.
Одговори

Да ли ће филм бити доступан онлајн? И да ли ће се филм емитовати на некој телевизији са националном фреквенцијом?

"Ја нисам Јосип Броз Тито који нема ништа заједничко са овом земљом и овим народом па да могу да побегнем." - Драгољуб Дража Михаиловић 
Одговори

Како је неко уз помоћ вештачке интелигенције одрадио Калабића и Павла, па то је лудило. Самарџићу ако искористите тог стручњака, не морате више ићи у потрагу ни за глумцима ни за локацијом снимања, довољан је само сценарио.

https://www.dailymotion.com/video/x950gfy
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним