Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Играни филм ''Ђенерал''

Да ли сте задовољни бројем гледалаца?
Одговори

ФИЛМ ''ЂЕНЕРАЛ''
Операцијама на терену командују капетан Васиљевић и мајор Рачић, док се у штабу одиграва драма између два генерала, која су сјајно одиграли Никола Ракочевић и Стеван Мрђеновић.
Генерал Армстронг је искусан британски колонијални официр, познат по строгости и крутости, који је послат да ''дисциплинује'' генерала Михаиловића. Црпи снагу из свести да је представник највеће империје у историји света. Идеал му је извршење задатка по сваку цену. Али, када генерал Михаиловић поступа по договореном плану, а генерал Армстронг почиње да добија наредбе мимо тог плана, па и мимо логике, он се нађе на непознатом терену. По први пут Армстронг осећа да га је империја издала и шаље низ протеста Команди за Средоземље у Каиру. Генерал Михаиловић не зна за те протесте, које Армстронг шаље са своје радио станице, већ у британском генералу види особу која немилосрдно поставља ултиматуме...
Током треће недеље приказивања, филм је на репертоарима у синеплексима Крагујевац, Београд, Нови Сад, Ниш, као и:
Рума - 5. до 11. фебруара, од 21 х
Панчево - 8. фебруар 19 х, Културни центар
Аранђеловац - 20. фебруар.
Република Српска од 19. фебруара.

Инсерт:
https://www.youtube.com/shorts/YwId_prYtJg
Одговори

(07-02-2026, 04:42 PM)Романија Пише:  Да ли сте задовољни бројем гледалаца?

Не баш. Изнад просека је, али ипак мало, изгледа да ће бити укупно 20-25.000.
Само комедије имају преко 100.000.
Одговори

У биоскопе се ишло док није постојала телевизија или су била само два програма.
Одговори

Штета за мали број глеалаца, а филм је заиста одличан. Џаба кад просечан Србин више хоће да живи у подводном свету Аватара.
Одговори

Биоскопска посета је добра. Имајући у виду да је биоскоп једном ногом ствар прошлости. Ипак, да би филм дошао у ширу јавност, мораће ићи и на телевизији.

Филм је одличан, одушевљен сам како изгледа.
Одговори

Јуче, у Јутарњем програму Ред ТВ, са критичарем Игором Ивановићем, о филму "Ђенерал".
Први пут сам био у емисији ове врсте.
Искуство је позитивно, пре свега јер су водитељке сјајно одрадиле свој део посла.

Одговори

(10-02-2026, 02:49 PM)Милослав Самарџић Пише:  Јуче, у Јутарњем програму Ред ТВ, са критичарем Игором Ивановићем, о филму "Ђенерал".
Први пут сам био у емисији ове врсте.
Искуство је позитивно, пре свега јер су водитељке сјајно одрадиле свој део посла.

Која је та што највише прича, са чудним нагласком?

Слобода или Смрт!
Одговори

Из Подгорице, добра фора што прича по црногорски, оригинално.
Одговори

(10-02-2026, 04:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Из Подгорице, добра фора што прича по црногорски, оригинално.

Не знам јел због ње али звучи ми пријатно Blush

Слобода или Смрт!
Одговори

Занимљиво да је Ивановић извукао "поруку" из филма, као што ту рече да су нам Енглези највећи смртни непријатељи....

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(10-02-2026, 09:57 PM)Коста Пише:  
(10-02-2026, 04:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  Из Подгорице, добра фора што прича по црногорски, оригинално.

Не знам јел због ње али звучи ми пријатно Blush

Ма јок... Баја
Одговори

Одложена премијера у Бања Луци:

https://provjereno.info/novosti/drustvo/...iran/45535

Тако да ће од 19. фебруара бити у Градишки, Зворнику, Требињу, итд.
Одговори

Нови детаљи о пројекцији у Бања Луци::

https://www.glassrpske.com/cir/kultura/f...uci/620501

За сада у смо да од 19-тог крећу Приједор, Градишка, Зворник и Требиње.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним