Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Друго заседање АВНОЈ-а - 8 деценија доцније

(01-12-2023, 12:03 AM)Јеремија Пише:  
(30-11-2023, 09:29 PM)Бенито Пише:  Овде није тема Друго заседање АВНОЈ-а 1943, него како оно изгледа у данашњој Србији, 80 година касније.

Уз сав респоект Профо, зар ти не видиш да има онолико југо носталгичара?
Хоће ли Дачићев, Шeшељев или син Овај да сочине домаћинску Србију? А таквих, "скојевских кркана" има колико хоћеш
који би силовали и рођену матер за оно што зову власт.

Наравно да видим. Управо то и јесте тема.
Где нам је Србадија данас? Да ли још кличе "љубичици белој од 100 кила" или оној новинарки (била је Јеврејка, ако је уопште битно) која је испричала тај виц, па заглавила силне робије?
Да ли ми видимо данас да се већина Срба, поготово елите, више диви кршењу људских права и то оних најосновнијих, него што има Срба који би, макар формално, саосећали са угњетеним човеком? 
Да ли уопште схватамо где смо стигли?
Живимо ли ми овде или они живе у паралелној стварности?
Знате ли да је једна интелектуалка, пре неки дан, на једном скупу рекла да "нема никаквог оправдања, поготово зато што држава толико улаже у кинематографију, да се не праве нови или праве римејк верзије старих ПАРТИЗАНСКИХ филмова?"
Да ли знате да ће у суботу, под покровитељством општине Лучани, бити одржан ПРВИ Сабор "Котлић Драгачева" и то "у знак сећања на ослобођење Драгачева 1944. године"? А у Драгачево није закорачила нога окупаторске војске од априла 1944. Али, су зато "ослободиоци" ослободили Драгачево од живота неколико стотина Драгачеваца. Да не говоримо да се "котлић" прави у сред Божићног поста.
И тако даље, и тако даље....
Дакле, тема је зашто смо данас, 80 година од АВНОЈ-а, по питању АВНОЈ-а у много горој ситуацији него што смо били када је било 60 година од АВНОЈ-а или 70 година од АВНОЈ-а.
Прво: да ли ми уопште схватамо да смо у много горој позицији?
Друго: ако схватамо, да ли разумемо зашто нам се ово дешава?
Због тога је ова тема направљена.
Одговори

[Слика: IMG-1340.jpg]
Одговори

Покојни Перо Симић је одлично пренео атмосферу са "велике АСНОС", у својој књизи "Србија земља необјашњива". Мислим да је тада био преломни моменат. Појава srbina, који је "посумњао у српско име". Од тада је почела да се васпитава и гаји свака следећа генерација понизних Срба опортуниста и бескичмењака. Интензивно у периоду 1944 - 1954, а после рутински. Старије генерације, које памте, нестају, односно нестале су. Млађе генерације спонтано иду лакшим путем. Ко случјано укаже на то, "задрт" је и "затуцан".

"Ствар је била врло проста. Потребан је био само бескрајан низ победа над својим памћењем.", Џорџ Орвел - "1984"
Одговори

Док србују Милица заноктица, Аца Шешељ, неки Бошко,Милош и остали гилптери из прескупих  лулсузних београдских пентхаусева и станова који нису испод 100 квм дотле ће се тековине АВНОЈ-а  бити поштоване у Србији...

Како да се одрекну тековина АВНОЈА када су им ћаће, партија и добро плаћене државне функције обезбедили све за наредних 5 живота лускузно у Београду.

Ко ће бре у Сврљиг да живи....Они не гледају Косово као целину са Србијом него гледају у оквиру АВНОЈ-а да је Косово деооооо Србије..

Косово не може битии део Србије. Косово ЈЕСТЕ Србија...

Алиии...

Нико неће то рећи, већ сви нудеее Косову неку Аутономииијуууу..

Када ми дођемо на влас' укинућемо све што има везе са АВНОЈ-ским антисгпским, геноцидним границама и успоставити границе Јединствене Србије која ће бити децентрализована са Кантонима који ће једино да одлучују о својим финансијама.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним