Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ћеле - кула нови резултати

При Народном музеју у Нишу, недавно је започет пројекат посебног утврђивања постојећих лобања на зиду познатом као Ћеле кула.
Крајњи резултат, да скратим причу, је замишљен као утврђивање правог ДНК, односно порекла лобања на Ћеле кули.
Ускоро ћемо сазнати да су устанак против Турака водили Турци, Арнаути и Цигани.
Ево, живи били па видели.
Све време покушавам на овом форуму да покажем са каквим идиотима ми имамо посла у свим државним установама културе у Србији, али пустом Србину је битно само шта ће да набије у задњицу.
Одговори

(04-06-2024, 04:55 PM)Бенито Пише:  При Народном музеју у Нишу, недавно је започет пројекат посебног утврђивања постојећих лобања на зиду познатом као Ћеле кула.
Крајњи резултат, да скратим причу, је замишљен као утврђивање правог ДНК, односно порекла лобања на Ћеле кули.
Ускоро ћемо сазнати да су устанак против Турака водили Турци, Арнаути и Цигани.
Ево, живи били па видели.
Све време покушавам на овом форуму да покажем са каквим идиотима ми имамо посла у свим државним установама културе у Србији, али пустом Србину је битно само шта ће да набије у задњицу.

Па како могу да дођу до таквог закључка?
Одговори

Размисли мало....
Одговори

Ја сам прочитао да се ради реконструкција лица на основу лобања, не ДНК анализе.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(04-06-2024, 07:43 PM)Николај Пише:  Ја сам прочитао да се ради реконструкција лица на основу лобања, не ДНК анализе.

То је онда још горе и црње.
Одговори

https://www.rts.rs/vesti/srbija-danas/54...-kulu.html
Одговори

(04-06-2024, 09:00 PM)Патриот Пише:  https://www.rts.rs/vesti/srbija-danas/54...-kulu.html
Вођа пројекта је "политиколог"? "Мултидисциплинарни поступак"? "Физички антрополог"?
Ево, унапред могу да вам дам резултате њихове хај-фај Ћеле - куле када је буду представили јавности -
Први који буде видео рећи ће:"Види онај исти Јуса Шиптар.... Посластичар онај са угла код нас у крају? А погледај оног - исти Сима Циганин? Ова исти мој ђед Радован? Погледај овог - исти Муса Кесаџија из читанке за 5. разред!....."
Е, тако ће то отприлике да буде. Још ће неки бити феминизиран обавезно, да имамо и представника ЛЏБТКЈу клан експозиције међу свим припадницима устаника, тј учесника "народно-ослободилачке борбе". То очекујте....
Одговори

Izuzetno zanimljivi rezultati antropološke analize lobanja iz Ćele-kule predstavljeni su javnosti u Nišu. Među najtužnijim saznanjima jeste da je najmlađa osoba koja je stradala u Čegarskoj bici imala samo 11 godina.

https://sveoarheologiji.com/fenomenalni-...ni-u-nisu/

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним