Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Јесте да му је ћаћа био из Чачка али да ли је син икада био јужније од Београда?
Поруке: 571
Теме: 17
Придружен: Aug 2013
Углед:
62
Baja iz šatora sa sve uniformom peva "da koljemo partizane", "da koljemo ustaše" da koljemo ove one... Kako neki ljudi opšte mozga nemaju. Ne razmišljaju o imidzu, porpagandi, sve se prati, beleži...snima!
Videlo to nije rata, vojske...rulja.
Нагледао сам се окупљања, "смотри", као и разних "конгреса" под именом ове или оне "четничке организације" или СНО за Европу, Америку и Аустралију. Добио плакета, захвалница, па чак и два ордена за неки допринос и заслуге као и многи други у ондашњем "Слободном свету".
То је било у време комунизма и хладноратовске поделе а одржавало се диљем "слободног света" под паском све присутне удбе која је своје људе инфилтрирала у редове Четничких покрета и политичке емиграције још у логорима Сан Сабо, Латина и др.
Како год, ово што данас представљају на Равној гори личи ми на јефтину бурлеску а ликови у крпама које треба да представљају униформе највише подсећају на лакеје или портире из холивудских филмова који брукају негдашње светиње (барјаке и војничку одећу) оних див јунака.
Жалосно је како смо ниско пали.
Поруке: 14,440
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
876
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 16,985
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Свако снима шта воли да види.
Поруке: 161
Теме: 0
Придружен: Feb 2015
Углед:
19
Мислим да има много нових људи који нису нимало у теми. Пило се и раније и остајало до зоре али је музика морала да зна готово све четничке песме. Сада се под шатром врте четири исте песме од којих су три од Баје.
Једни окачили лампу на звоник да боље осветле камп и роштиљ.
Једна бројна група се улогорила тик иза споменика, ватра уз зид гори. Само још кобасице да окаче на споменик мало да се просуше.
Није ми јасно како људи немају бар мало осећаја за такве ствари.
А од силних организатора наравно ни трага ни гласа да укажу на такво понашање јер су сви редом Удба и због тога су горе.
Поруке: 51
Теме: 8
Придружен: Oct 2023
Углед:
17
Није све тако црно... Независно од мајских окупљања на Равној Гори, видео сам да долазе организовано на екскурзије ученици средњих и основних школа, свака част њиховим професорима и наставницима. Упознао сам и младе официре Војске Србије који итекако држе до Генерала Михаиловића и истине о Југословенској војсци у 2. светском рату. Стижу нове генерације...
Поруке: 9,122
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
373
Ми када смо били млађе генерације и студенти пре 20 + година седнемо у Бус, флаша иде од руке до руке...
Бирали Војводу у Бусу, Барјактара била добра заебанција..
Равна Гора је некако тај неки дух обичног народа..вашар, процод, шегаа, зеганциха..
Међутим, Ми смо прошле године уз помоћ једног пријатеља ишли на скуп ветерана бивших припадника ЈСО или ти "Црвене Беретке".
Много квалитетни и озбиљни људи. Пре свега високоинтелигентни. Паметни. О свему можеш причати. Историја. Спорт. Култура. Политика. Патриотски настројени.
Здрави. Прави. Храбри. Много тога претумбали преко главе.
Људине.
Док не дођу озбиљни људи од ауторитета горe, дотле удри бригу на весеље...Дај орла под шатру који је строго заштићена врста и што се сме износити под строго дефинисаним условима и што су казне за злостављење заштићених врста врло велике..ако рикне, кога јбе ће га обрнемо на ражањ..
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 17-05-2024, 08:53 PM од
Mekenzi.)
Поруке: 219
Теме: 0
Придружен: Oct 2018
Углед:
36
Ове године био је бољи програм од претходних неколико година.
Прошле године није било никаквог разгласа, озвучења на централноиј бини код споменика није било прошле године, људи ту и тамо, можда сам избројао 20 так.
Ове године (а наравно није то ни налик оним годинама нпр. 2001 када је Кент долазио) , али шта је ту је. То 2001 кад је Кент био мисим да је био највеећи скуп икада, у животу нисам присуствовао већем, до раскрснице сам пешачио 10 км, игла није могла да падне, а било хладно, киша, скоро снег....
Било је ове године више људи него у претходних 5-6 година сигурно.
Озвучење добро, музика код споменика коначно после неколико година, наше четничке песме Геџине и Мићине, срце ми било пуно.
Дакле има помака и то озбиљног, обновљена је скроз она шумарска кућица, а која је била скоро пред саморушењем, што је такође за похвалу.
У дому улаз наплаћивали момак и девојка (унуци чика Владана Радосављевића, мислим да Бенито напред рече да он више није управник дома него Немања Девић, мени тако чика Владан није рекао, питао сам га да ли је то тачно, рекао је да није.
Штета што и спомен дом пропада и што изложба није обогаћена годинама, исте слике и спискови већ 20 година, али шта је ту је.
Све у свему било је много боље него раније. Боже здравља да ПОКС освоји власт у Новом Саду сад на изборима па догодине да буде опет 50 бусева као некад кад кренусмо из Радничке улице.