Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Еуро 24

Барем су пливачи освојили злато на Европском првенству

https://www.tanjug.rs/sport/ostali-sport...na-ep/vest
Одговори

Ми не знамо да играмо фудбал као тим. Ниједну утакмицу од како гледам, нисмо играли фудбал константно свих 90 мин. како треба. Наши играчи се крију иза противничких кад треба да им добаци саиграч. Немамо играче који знају да предриблају бар два играча па да убаце како треба. Немамо играча који зна да шутне из сваке позиције оштро и да да гол. Наши играчи не играју у највећим клубовима, и тамо где играју остали играчи у тиму их на неки начин извлаче, гурају, проигравају па због тога играју солидно тамо где играју. Хрвати су направили за 15 - так година, оно што ми нисмо могли од пре Другог светског рата па до данас.

Што се тиче промена комунистичких имена, амблема и сл. то стоји, и писали смо о томе више пута. Али питање је кад. Јер ми више нисмо као нација способни за мање промене, а не за нешто веће.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Ова бајка о приватизацији спортских клубова као чаробном напитку који ће решити све, је гора чак и од овога што нам се дешава.
У историји, као и у животу, један од главних фактора је време, односно тајминг како би рекли Американци. Ако се нешто не уради када му је време, доцније постаје фарса. А поготово што то ни изблиза не открива у каквој смо ми ситуацији.
Много смо ми заглибили. Много....
И скоро нико не сме више ни да каже ништа.
Сад ћемо ми овде да расправљамо о појединим фудбалерима, а не о суштини. Ајде, поштујте мало ниво овог форума. За те алиби приче имате РТС и Радета Богдановића. Тамо је довољно филозофа.
Одговори

Ово неки мој коментар на ФБ страници о спрту "Сеоски фудбал"
https://www.facebook.com/seoskifudbal.of...&ref=notif

на коме се развила жива дискусија о репрезентацији. Невероватно колики манипулаторски утицај има Раде Богдановић.  Масовно се пљује Пикси и велича Муслин. Елем...

Пошто се велича Муслин, да се опоменемо како је био у његово време, више ради осликавања нашег менталитета.
Ево коментара после пораза од Аустрије:

субота, 07.окт.2017 09:17)
anonymous

Sram vas da bude
Требало би да се стидите како сте мало дали од себе у спортској борби за грб земље који сте носили поштено ово је био страјк избегавање и оповргавање.
Гледам како се боре швајцарски Албанци,француски и енглески дошљаци и кад их упоредим са вама Србима мука ми овако нисте за нигде а по најмање на мундијалу седите дисте ни за дисте нисте а није да незнате јер да сте дали пола онога што дајете као плаћеници по европи био би други резултат
Срамота и греота а имамо толико младих који прижељкују али ...

(субота, 07.окт.2017 18:29)
Sloodan
Gorko
Ako mislite ovako igrati, ne morate pobijediti Gruziju. Nije sramota rezultat, sramota je onakva igra, bolje reći anti Igra. Muslin umjesto da javnosti kaže zbog koga i čega se onako igralo, lakonski n kaže veliku novost da igramo u ponedjeljak novi meč. Nerazumno
Доста ми је штета баш велика штета

(субота, 07.окт.2017 09:20)
Sale
Muslin
Covece podnesi ostavku,ocigledno je da u ovu generaciju gubitnika verujes samo ti...volim moju zemlju naj vise ma svetu ali se iskreno nadam da ce mo ispasti...kao i do sada bruka i sramota ! Nije ovde pojedinac problemi ovde je vec decenijama za otpad citav tim i strucni stab.........vucete se po terenu kao mrcine.....odlazite SVI do jednoga !

(субота, 07.окт.2017 11:23)
anonymous
pokusava da se izvadi
Ni Dunav te oprati nece posle sinocne sramote. U onakvom ambijentu pljuniti na lice cele dijaspore. Ostavka!

(субота, 07.окт.2017 11:26)
Jovanovic Aca
Bruka
Ovo je bruka za Srbiju pored igraca je glavni krivac Muslin koji nema koncept za igru i nije u toku danasnjih desavanja u modernom fudbalu forsira neke igrace kojima nije mesto u repreyentaciju. Sa ovakovom igrom mi cemo izgubiti od Gruzije u ponedeqak. Sa Muslinom mi nemamo sta da trazimo u Rusiji ako uopste i odemo.

ИТД....

Муслина иначе није сменио СМС него Кокеза. Кокеза је тражио да игра за репрезентацију, а Муслин није дао. Друга урбана легенда каже да је Муслин од младих играча наплаћивао да их уврсти у репрезентацију, што је СМС одбио. Све те приче показују ужасно стање у нашем фудбалу. Ако нема ништа, онда се потегну жене, ко је чију крећо, и сл. Наравно, разлози су дубљи и свакако се тичу (и) поделе плена.

Још видимо да је памћење наших фудбалских заљубљеника је као у амебе. Лично, не би ме чудило да су сличне коментаре о Муслину ономад писали људи који данас пљују Пиксија а величају Муслина.
Одговори

Управо је у току утакмица Италије и Хрватске. На званичном сајту УЕФА стоји да је то 10. по реду, а не 9. по реду утакмица између националних репрезентација Италије и Хрватске.
Наиме, на сајту УЕФА стоји да је 1. утакмица између Италије и Хрватске одиграна 1942. године.
Наравно, ово је огроман скандал. Али, не за Италију, а нарочито не за Хрватску.
Скандал је за Србију. Али, пошто овде владају потомци оних који су признавали НДХ као некакву државу, онда и не чуди ово што се дешава.
Одговори

(21-06-2024, 10:33 AM)Бенито Пише:  Ова бајка о приватизацији спортских клубова као чаробном напитку који ће решити све, је гора чак и од овога што нам се дешава.
У историји, као и у животу, један од главних фактора је време, односно тајминг како би рекли Американци. Ако се нешто не уради када му је време, доцније постаје фарса.

Ја, као порески обвезник, не желим да финансирам клубове у јавном власништву. Није у питању никакав чаробни напитак, већ принцип по коме би требало да функционише свака држава, па и ова наша.
А сада што се тиче "тајминга", што би рекли Англосаксонци. Или земана, што би рекле аге Сарајлије.
Слажем се да је многе ствари требало приватизовати одмах након пада Зида. Али ако нешто није урађено када је требало, то није никаква трагедија. Фарса можда, али трагедија никс. То би било као да кажеш - види овог папана, није се оженио до тридесете године, сада је касно. Не, никад није касно за женидбу. Мушкарац може да се ожени и са 60 година, а и да прави децу.
Запамти добро шта ћу ти сада рећи, и то више нећу понављати - никад није касно. То исто тврди и Жика Јакшић.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(24-06-2024, 09:55 PM)Бенито Пише:  Управо је у току утакмица Италије и Хрватске. На званичном сајту УЕФА стоји да је то 10. по реду, а не 9. по реду утакмица између националних репрезентација Италије и Хрватске.
Наиме, на сајту УЕФА стоји да је 1. утакмица између Италије и Хрватске одиграна 1942. године.
Скандал је за Србију. Али, пошто овде владају потомци оних који су признавали НДХ као некакву државу, онда и не чуди ово што се дешава.

На кога тачно мислиш? На Енглезе?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(25-06-2024, 08:37 AM)Vlad Alekš Пише:  
(21-06-2024, 10:33 AM)Бенито Пише:  Ова бајка о приватизацији спортских клубова као чаробном напитку који ће решити све, је гора чак и од овога што нам се дешава.
У историји, као и у животу, један од главних фактора је време, односно тајминг како би рекли Американци. Ако се нешто не уради када му је време, доцније постаје фарса.

Ја, као порески обвезник, не желим да финансирам клубове у јавном власништву. Није у питању никакав чаробни напитак, већ принцип по коме би требало да функционише свака држава, па и ова наша.
А сада што се тиче "тајминга", што би рекли Англосаксонци. Или земана, што би рекле аге Сарајлије.
Слажем се да је многе ствари требало приватизовати одмах након пада Зида. Али ако нешто није урађено када је требало, то није никаква трагедија. Фарса можда, али трагедија никс. То би било као да кажеш - види овог папана, није се оженио до тридесете године, сада је касно. Не, никад није касно за женидбу. Мушкарац може да се ожени и са 60 година, а и да прави децу.
Запамти добро шта ћу ти сада рећи, и то више нећу понављати - никад није касно. То исто тврди и Жика Јакшић.
Требало би, наравно, приватизовати. Али, сада неће имати ефекте какве би имало да је урађено на време. Макар по паду Милошевића, ако није могло, а могло је и за време његове власти. 
Да не говоримо колико је пара покрадено из државног буџета за ове две деценије.... Уосталом, приватизација фудбалских клубова означиће и симболично, а и стварни пад једног, а долазак другог друштвеног система.
Одговори

(25-06-2024, 08:39 AM)Vlad Alekš Пише:  
(24-06-2024, 09:55 PM)Бенито Пише:  Управо је у току утакмица Италије и Хрватске. На званичном сајту УЕФА стоји да је то 10. по реду, а не 9. по реду утакмица између националних репрезентација Италије и Хрватске.

На кога тачно мислиш? На Енглезе?

Мислим, наравно, на комунисте. Они нису признавали никада да је постојала Краљевина Југославија за време окупације, нису то признавали ни за време своје владавине, а не признају ни данас.
А пошто они владају и овом државом и фудбалским савезом, не чуди да прстом нису мрднули на овај скандал.
Одговори

Тешко је наћи адекватан опис.
Одговори

Дивљање удбе над српским фудбалом је доживело свој крешендо. Све сам видео од југословенских и српских фудбалских селектора и умотворина из Мадере, али геније из Пасије пољане је све превазишао. 
По налогу главног селектора и његовог сина престолонаследника.
Одговори

(20-06-2024, 09:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-06-2024, 08:18 PM)Monarhist Пише:  
(20-06-2024, 08:12 PM)Бенито Пише:  Дивљање српске удбе над српским фудбалом се наставља, без наде да икада буде заустављено.

Кад највећи српски клубови буду приватизовани (као у свим државама које имају јак фудбал) српска репрезентација ће се егал носити са другим најјачим репрезентацијама на свету. До тада ништа.

Тако је.

Хоће ли ми неко ово мало појаснити? 
Поприлично познајем Закон о спорту Републике Српске. Вјероватно се тај закон у Србији не разликује битно. Све је то углавном копирано. Практично клубови , тј спортске организације јесу приватна својина.
Одговори

(25-06-2024, 11:39 PM)luka.luke Пише:  
(20-06-2024, 09:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-06-2024, 08:18 PM)Monarhist Пише:  
(20-06-2024, 08:12 PM)Бенито Пише:  Дивљање српске удбе над српским фудбалом се наставља, без наде да икада буде заустављено.

Кад највећи српски клубови буду приватизовани (као у свим државама које имају јак фудбал) српска репрезентација ће се егал носити са другим најјачим репрезентацијама на свету. До тада ништа.

Тако је.

Хоће ли ми неко ово мало појаснити? 
Поприлично познајем Закон о спорту Републике Српске. Вјероватно се тај закон у Србији не разликује битно. Све је то углавном копирано. Практично клубови , тј спортске организације јесу приватна својина.
Удружења грађана. С тим да се не знају имена тих "грађана" који су се ујединили. Тако да су права и обавезе самвер он д фог.... Ако ме разумеш шта хоћу да кажем.
Направљено је да се не зна ко је власник, да би удба могла да се зај.... јер не знају од беснила шта ће са собом. Ето, то је суштина...
Одговори

И оно најважније у свему томе: имовина на којој се "баве" таква удружења грађана су у својини државе, док удружења Брозових официра, агената и њихових потомака имају право коришћења те имовине.

Само по себи право коришћења није проблематично али је проблематично када такве организације улазе у сличне аранжмане. Самоуправљање у спорту је један од најдуже преживелих реликата тог несрећног времена.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему:
Све форуме означи прочитаним