Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Гледао сам и слушао ове вечери Александра Шапића, у емисији ОКО на РТС 1. Главна тема интервјуа била је иницијатива градоначелника Београда да се Брозови посмртни остаци изместе из тзв Куће Цвећа.
Ако изузмемо похвале Овај, већи део онога што је Шапић рекао могао би да потпишем. Да ли је ово магла, што вероватно јесте, јер у овој земљи све одлучује Овај, заиста не знам.
Само могу да кажем да је среће и памети да данас овако говоре сви политичари потомци партизана, а Шапићу су деде и са очеве и са мајчине стране били партизани, где би нам крај био...
Посебно би похвалио оно што је рекао о срамотном музеју Историје Југославије, бившем музеју "25. мај", који је данас више титоизиран него у време када је настао.
Овде само да додам да сам био на улазу у комплекс "Кућа Цвећа", јесени 1991. године, када је Шешељ правио представу са глоговим коцем. Питали су ме после многи како сам могао да идем са удбашем, како је то представа, (све се о Шешељу тада већ знало у Београду, а ни он то није нешто много крио)....
Рекао сам тада, па да поновим и сада, подржаћу било кога ко прави иницијативу да се аустроугарски фелдвебел измести са Дедиња.
Сумњам да ће Шапић успети у овој иницијативи, чак нисам сигуран ни да је искрен у овој својој намери.
Али, добрих ствари је рекао у овом интервјуу и то треба поштовати.
Поруке: 6,672
Теме: 3
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,685
Веселин Шљиванчанин командовао тада 1991. године, а за митраљезом да брани Брозов гроб био Зоран Милановић.
Причао Миломир Марић у некој емисији.
Поруке: 14,500
Теме: 357
Придружен: Feb 2015
Углед:
942
.... и тачка!!!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 6,672
Придружен: Mar 2016
Углед:
1,685
Шапић је рекао доста коректних ствари, а и сам се позвао на то да жели да буде објективан, јер потиче из партизанских породица и жели помирење. А опет, колико је јак аргумент да је Кућа цвећа најпосећенији објекат, па због тога не треба преместити Броза.
Ако се премести гроб, може и даље да остане атракција ако се направи неки други пројекат у циљу привлачења туриста. Или нека друга локација може постати најпосећенија.
А водитељ ме изненадио кад је рекао да су Египат и Либија гласале против резолуције о Сребреници због несврстаних. Испада као да се није десило арапско пролеће и револуција 2011. године у Египту и да су НАТО чланице бомбардовале Либију и скинуле Гадафија са власти.
Лепо је одговорио Шумадинац ко ће да одлучи о премештању гроба.
Поруке: 303
Придружен: May 2022
Углед:
28
Дебољшевизација се не изводи на о-рук систем , ево то може и Милослав да потврди , рецимо по питању партизанских споменика.
Прво се изађе са документацијом о приватној имовини и земљишту , па се на основу тога укључи суд као са рехабилитацијом.Па се предложи измјештање у Алеју заслужних грађана , гдје већ има стотине комуниста , а не одма у другу државу као у старту немогућу опцију.
Грађанима се цијела иницијатива представи као легалан судски процес , а не идеолошка прича која неће проћи ни за деценију.То је поступак који може потрајати годинама али га треба почети на суду.
Дражин споменик се не ставља на Теразије , гдје неће никада добити сагласност , већ пред Војну академију заједно са Путником или Мишићем
(у овој фази Србије)
Писао сам о изгледу у оном посту.
Рекао би да су Погледи успјели нешто много теже од измјештања Броза , а то је рехабилитација Николе Калабића.Значи да ништа није немогуће , само што он није уопште заинтресован ,већ скупља политичке поене и подиже још већу медијску сатанизацију Срба "фашиста".Волио би он , ако може икако да то неко други све спроведе у дјело.
Поруке: 8,883
Теме: 239
Придружен: Jul 2013
Углед:
378
Неће Броз нигде.
Неће ни Зрењанин уместо Петровграда..
Неће споменик "ослободиоцима" у Краљеву нигде...
Једностацно пропуштена је велија шанса 90-92ге године када је у Европи антикомунизам био на врхунцу да се Броз исели са Дедиња.
Пошто се комунизам вратио у Европу на велика врата где доминирају левичари сада у овом тренутку дирати им Броза ко да ставиш шаку у осиње гњездо..
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 435
Теме: 10
Придружен: Oct 2021
Углед:
282
Шапоња изјавио да ће Влада Србије послушати Вучка као највећи ауторитет....Деца комуниста и даље
Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Поруке: 8,883
Теме: 239
Придружен: Jul 2013
Углед:
378
(26-09-2024, 03:54 PM)luka.luke Пише: (26-09-2024, 04:31 AM)Mekenzi Пише: Једностацно пропуштена је велија шанса 90-92ге године када је у Европи антикомунизам био на врхунцу да се Броз исели са Дедиња.
Зар није већа шанса била послије 5.октобра 2000 или су жути имали преча посла?
Пааа
Ми старији се сећамо да су петокраке скидате и улице мењане почетком 90-их...
Међутим..
После војних пораза, погубљених територија, капитулација разрушене земље, изоловане изабачене из свих међународних организација од УН-а, Савета Европе. Једина држава у Свету која није имала нити једне билтералне односе са било којом земљом.
Једина Земља на Свету где нити један европски, афрички, азијски и са америчког континенра председник, премијер није никада посетио ту Шугославију. Једино Лукашенко је на позив Шаиновића долетео у тадашњу СРЈ.
Држава која није имала име, која није имала границе. Председник који није имао војску. Жена председмика водила државу.
Председник који није санкционисао геноцид у Сребреници и остале ратне злочине.
Да ли ти мислиш да у таквој разореној земљи под огромним и тешким притиском Хашког суда, била прва тачка сељење Броза...
Ми смо бре били Црна рупа у Свету. Нико није хтео да се дружи са нама...
Броз још није зрео за исељење...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 1,402
Теме: 9
Придружен: Oct 2014
Углед:
140
Извор Новости, цитат:
- I to im ne nailazi na veoma loš prijem i odjek. Oni su prosledili pismeno ovde svima, cirkularno informaciju, kako sklanjamo Titov grob. Zato što znaju da to naši prijatelji u Africi i Aziji ne bi voleli da čuju. A onda su se šokirali kada su videli moju izjavu. I onda su im ljudi dolazili i govorili: Što lažete? Znamo Vučića, on je predsednik, pogledajte šta je rekao, da li ga je neko smenio u međuvremenu - rekao je Vučić.