Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.44 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ДЕМОГРАФСКИ ПАД СРБА

(22-12-2014, 07:18 PM)Pavle Пише:  
(22-12-2014, 06:17 PM)Mekenzi Пише:  Nego jel to i tebi cilj da svi živimo u tri grada?

Не. Циљ ми је да ти дођеш, па да видим како ће да ти тече мед и млеко и како је лаганица живети у Београду. Само се доселиш и то је то. Па кад успеш, да објасниш и мени како да ми тече мед и млеко.
Uspeh je relevantna stvar.
Svaki čovek vidi drugačije uspeh, ja ne pričam o uspehu.

Ja ovde pričam o kvalitetu života o surovoj centralizovanosti vlasti, ekonomskoj situaciji i kvalitetu života gde je cela država smeštena u jedan grad.

-Mnogoo Veća šansa ti je da nađeš posao u Beogradu nego u Valjevu, Šapcu Mionici, Lučanima itd.

Evo moja školska iz Bora tri godine u Boru nije mogla da nađe posao, dok nije poslala CV u BG na par adresa i već su je zvali za posao.

-Da pogledaš dobru predstavu, da ideš u bioskop, da ideš u kvalitetan šoping, da odgledaš utakmicu reprezentacije sve moraš u Beograd.

SRBIJA JE POSTALA BEOGRAD I TO JE GLAVNI PROBLEM.
Niko više od mladih ne želi niti vidi sebe u gradovima kao što su Mionica, Lučani, Guča itd.

-Niti jedan jedini političar ne živi Van Beograda
-Niti jedan jedini činovnik Vlade ne živi Van Beograda.
-Niti jedan jedini poznati kulturni radnik ne živi Van Beograda
-Niti jedan jedini spotista reprezentativac ne živi Van Beograda.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ја сам констерниран,Кизо,колико сереш!

[Слика: aj-seri-jos-malo.jpg]

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Прво да се извиним на предугачком писанију.Слабо пишем по форуму,али на ово сам морао да одговорим, и није ми био план да раширим причу оволико,хтео сам само да одговорим Мекензију на пар ствари,али неке ствари су једноставно изашле из мене, што сам више писао то сам емотивније схватао све то,па се ово претворило у својеврстан вапај.
Па молим за мало пажње сваког ко има времена, а знам да су овде људи паметни,и патриоте.Барем неки, ако не сви.Поготово јер се осећам прозваним да браним свој град, јер нисам сигуран колико нас овде има из истог.А још више да дам глас омладине, јер верујем и да сам јеадан од млађих овде, а стало ми је да тај глас чују људи са свих страна који воле ову земљу и који иза себе имају животног искуства.Овај сам пасус, јелте написао на крају,елем...

На листи људи који ми највише иду на живце негде отприлике 4о, 5о место заузимају мрзитељи Београда.Такви углавном највише сањају Београд, и кад једном дођу не желе никад да иду, и онда се централизују, и све остало с њима.То ти је онај став оног трешњића удбаша.То је провинцијски менталитет.Не односи се на то одакле неко долази, већ баш на менталитет.Носиоци њега су огроман број Београђана.Као што неко из житорађе мрзи житорађу и сања Београд, тако и београђанин таквог менталитета сања њујорке, мрзећи себе што је баш ту, и што је србин јер му се страно и далеко чини лепшим.А то је све зато што ништа није видео даље од свог уског погледа на свет у коме идеализује све оно што није јер га је срамота онога што јесте.Кад би тај из житорађе могао да проживи у просечној београдској породици пар месеци, видео би исто што и београђанин таквог менталитета кад би га бацили у америку да живи у неком великом граду.Видео би да оно одакле је дошао и није тако лоше, и да је оно што је мислио о ''великом граду'' и није баш тако.Не каже се узалуд да нема космополите без локал патриоте.правог космополите.

Цитат:Ja ovde pričam o kvalitetu života o surovoj centralizovanosti vlasti, ekonomskoj situaciji i kvalitetu života gde je cela država smeštena u jedan grad.

Прво и основно.У читавом свету, поготово у данашње време, односно протеклих 20 година огроман број људи је прешао са села у градове.Скоро сам видео,не могу се сетити али цифра је невероватна, колики проценат становништва живи у градовима данас а колики у селима, и колико је разлика у само 20ак година.Тенденција миграција у градове је апсолутно свуда у порасту.Мислите да у америци неко жели пре да живи у арканзасу него у лос анђелесу или њујорку?или да у француској главна мета није париз, или у бугарској софија,у грчкој атина или солун.Наравно да јесте.Само што овде криве људи Београд за то.(исто важи и за НС као велики град, и Ниш али у много мањој мери).А као и у првом делу моје поруке, главни кривац за то је НЕЗНАЊЕ.

Друга ствар.питање што су политика,култура и уметност централизовани у БГ-у?
Па где би требало да ставимо скупштину или народни музеј,у лајковац?Свуда у свету је тако.Београд је престоница,Београд треба да буде светионик свим другим градовима како да се развијају,међутим његова светла привлаче само људске ''инсекте'' уместо да инспиришу.Опет, није проблем у Београду.А трећа ствар, верујте ми да у Београду има јако мало и културе и уметности.Овде музеји раде само за ноћ музеја.

Цитат:-Mnogoo Veća šansa ti je da nađeš posao u Beogradu nego u Valjevu, Šapcu Mionici, Lučanima itd.

Брате, опет најнормалнију ствар користиш као аргумент.Поредиш милионски град са местима од пар десетина хиљада људи.Па наравно да ћеш наћи пре посао у Београду него у Ваљеву, ко што ћеш пре наћи посао у Ваљеву него у Мионици, и ко што ћеш пре наћи посао у Мионици него у Брежђу.

Цитат:-Da pogledaš dobru predstavu, da ideš u bioskop, da ideš u kvalitetan šoping, da odgledaš utakmicu reprezentacije sve moraš u Beograd.

Имамо два биоскопа и то у тржним центрима.А за репрезантицију, је крив савез, а не Београд.веруј ми да ми исто желимо да репрезентација игра свуда а не само овде.И опет, НЕЗНАЊЕ као главни проблем у комуникацији.

ЧИЊЕНИЦА је да се остатак Србије распада и то је претужно.Села нестају,али опет томе је најмање крив Београд као Београд.А друга чињеница је да се овде живи подједнако тешко.На пример, радио сам у кол центру за 23 хиљаде, на трафици и пумпи је плата слична, у бутицима је око 25 хиљада, магацин је исто тако.рачуноводство 30 сома, обезбеђење до 30 хиљада.касирке 19 хиљада.Е сад замисли како је кад имаш 23 хиљаде месечно, пушиш пљуге, имаш девојку и мораш да сипаш бензин или да седнеш некад у такси.Замисли да имаш плату 23 хиљаде, а такси ти је 3 4 км 500 600 динара, пљескавица 250, пиво 200, кафа 150 динара,и још и пљуге.Замисли сад још и вечеру за девојку или излазак негде.Ако немаш подршку родитеља и остале родбине,боље ти је да не пушиш,немаш девојку и не идеш нигде...Наравно, ако се ућариш у неки приватни посо код неког свог,или државну фирму наравно да ће ти бити до јаја.Ил да радиш нешто с комповима за странце.онда можеш да узимаш огромне паре, али то је посао у који си уложио себе годинама а можеш да га радиш и од куће на селу, само ако имаш интернет.
То што ви мислите о Београду, као има се пара троше се паре, сплавови су пуни од понедељка до недеље, као и кафићи то је варка.То су исти људи, мамини и татини синови који имају да троше по 9 хиљада за флашу пића за ноћ, шмрчу, зезају се па после седну у татина кола оду кући, па ајмо јово наново.То је истих 5% града који се врти у круг.

Не прецењуј београд због још низа разлога.Када нас бомбардују, неће сипати у Шабац или Мионицу,него овде, као што је и било.Притом је то НОРМАЛНО, ништа ја не мрзим та места, шта више.Кад се прави парада педера прави се овде,када се дочекују званичници, чекају се овде,када је требало да се буни против било чега дал против слобе, независности косова,хапшења караџића, или параде педера, то се радило овде.Сваки пут је било људи из свих крајева,којима свака част, али смо сваки пут ми као деца овог града испаштали за свако НЕ које је осећала цела Србија.И мени то не смета, нити жалим, нити мрзим било који друг град или место, то је крст овог града и дужност нас као његове деце.То је апсолутно нормално као што је нормално да се овде прави премијера неког филма или изложбе, или да се прави дочек спортистима.

Да додам још.Иза слике ноћног живота где људи мисле да ми овде оргијамо свако вече(притом ја лично никад нисам уживао у томе, и изузетно ми смета што нам се град рекламира као бордел европе) крије се једна велика апатија и зловоља.Овде нема више добар дан комшија,нема изволите,нема добар дан комшија ево мајка направила кифлице па да донесем,или ево дедина ракија са села стигла изволте...Све се убрзало и наштеловало на отуђење какво носи велики град западног модела.Губимо душу и то мене боли.Ја ћу се једног дана вратити селу када средим живот себи и својој деци, даће Бог што пре и што више деце да имам.А враћам му се сваке године барем јендом годишње.Рођен сам у овом граду(оно популарно, ту смо 3 генерације и остале форе), али село волим исто колико и свој град.Мени се људи смеју овде, ал ја бре волим мирис штале,краве, балеге.Мени је кад видим брдо,шуму и камен ко када неком покажете плаже малдива и кариба.
Ево ту мионицу спомињеш.Сваке године сам минимум једном годишње тамо.Дођем на пијацу на путу до села, и на њој се бре задржим сат и по времена причајући са људима,сељацима, бакама оним српским правим.Купим ракијицу од неке баке, она мени персира ЕЈ, каже ми 5 пута хвала у разговору, за небитне ствари, испричамо се о породицама о свему, а не знамо се, па до друге тезге одем,свако ми нуди да пробам ракију његову, негов парадајз,лубеницу.ДАЈУ МИ ЉУДИ СТВАРИ ЏАБЕ,људи су отворени причљиви, па и ја такав постанем од њих.Онда у селу, свако ко прође поред куће, јавља се добар дан, како је, сврати, свратим и ја.Свако доносе нешто.ТОГА ОВДЕ НЕМА, А ТО ВРЕДИ ВИШЕ ОД СВАКЕ ПЛАТЕ, и сваке јебене представе,утакмице или биоскопа, који овде имаш а тамо немаш.,јебо те биоскоп.Тамо су људи људи, а овде су људи роботи.А ви мрзите нешто свето као што је Београд, због робота, којима ове ствари нису биле довољне него их је светло града привукло да забораве и ко им је ђед и ко им је бака.И да их се стиде.Ево мени је суза кренула кад се сетим тих људи.Такви људи су увек били срећни кад им кажем да сам из Београда дошао,нико ми лошу реч није рекао никад за Београд.

Ја волим све Србе, и све српске градове и села.Волим и Петровград, и Нови Сад, и Ниш, Ваљево,КрагујевацБања Луку,све наше крајеве.Иако сам имао и лоших искустава са разнима.Нпр никад нећу заборавити када је на једном породичном окупљању једна крајишница која је побегла 95е овде, 99е за време бомбардовања(или непосредно после) мртва ладна ликовала што падају бомбе по нама,уз реченицу, ''Ако,ако мало и ви да осетите шта је рат''.А ми смо једној крајишкој породици уступили кућу дедину у коју смо требали тада да се уселимо.Остали смо(ја кева ћале) код баба и деда.Док се ова породица није снашла.После су запалили преко.И нису нас заборавили.Имао сам искуства лоших широм србије јер сам се вукљао по утакмицама као млађи.Да не спомињем на пример у Петровграду, када су нас привели жандари, јер смо отишли да пишамо на неки паркинг у неко жбуње,уз реченице није вам ово ваш Београд да се тако понашате,или кад су почели из чиста мира да нас бију у новом саду, или бре у рођеном граду кад ми жандар јебе мајку београдску на паради, па нам после газе по чланцима док лежимо са лицем у прашини са оним цокулама њиховим по зглобовима, уз коментаре шта је шмекери београдски,сад нисте мангупи.Готово да ни у јендом граду у србији од жандара нисам доживео малтертирање или коментаре само зато што смо дошли из престонице.Изузетак који потврђује правило, био је Крагујевац.(што се тиче полиције,иако знам доста крагујевчана који мрзе београд).Тако је уосталом било и 90их кад је слоба довлачио жандаре из свих крајева да се овде иживљавају.
Али ја никада за зло нисам узео тој крајишници с почетка тај коментар да јој је драго што нас бомбардују,правдао сам је несрећом, нити сам генерализовао крајишнике да су такви(а како и могу кад су ми бабе оданде),нити сам икада мрзео неки град зато што ме је неко оданде мрзео,поготово што се тиче полицајца,јер уосталом ко би данас био полицајац а да је све у реду са њим.
А опет нећу никад заборавити једну причу коју нам је деда причао.Враћао се са посла трамвајем,има томе пола века.У трамвај је ушао неки декица,цео онако у гуњу и опанцима,право са села.Дошао је у посету неком.Обратио се људима са децо моја,онако понизно, представио се и извадио кесу бомбоница,понео да послужи људе, такав је ред рече, и почео да дели људима у трамвају.Каже ђед мој, отишо сам кући и проплако цео дан, кад сам опет видео шта је српски сељак.Ео и мени засузи око и дан данас од те приче...
То су за мене Срби, и то је за мене Србија,тај ђед, и она бака с пијаце у мионици, и сви предивни људи које сам сретао свуда где сам ишао.То је оно што је лепо у нашем народу.Осталима не рачунам нити узимам за зло њихове мане, нити сматрам да смо сви такви,ионако смо сви на свету по манама исти, само се по врлинама разликујемо.
ЗАТО ВАС МОЛИМ БРАЋО СРБИ, не мрзите мој град, нити нас, јер мој град је и ваш, и ми смо исто што и ви.И исти нас кукољ јаше, и од истих страдамо.Нису вам деца и људи Београда криви, нити Београд што нема посла нигде и што Србија нестаје, не будите малодушни,размислите мало,распитајте се.
Не јебе вас Београд,него они коју столују у Београду, а међу њима најмање има Београђана.Београд је милионски град, и нормално је да у њему највише има кукоља, али верујте да нас све то боли много више, нас то боли сваког дана, јер то све сваког дана гледамо...

Мене лично много боли када видим да пљујете по престоници без икаквог разлога.Много ме боли исто, кад чујем да нека браћа преко Дрине нас с ове стране називају погрдним именима и сматрају нас за мање Србе.МНОГО БОЛИ БРАЋО, поготово кад ја(не само ја,већ многи мојих генерација) преко Дрине гледам, као што су некад Срби одатле гледали вамо,и као што су италијани гледали на Пијемонт.Нас овде највише боли,што смо везани и окупираи, што један вечно слободарски град клечи на коленима,а сви њега криве за све.МНОГО БОЛИ БРАЋО,ДО СУЗА,све то.Ал никада за зло нећу узети никоме.И МОЛИМ ВАС БРАЋО, упамтите само овај последњи пасус, па га причајте свакоме ко мисли да смо ми мањи Срби од било кога другде јер таква категорија не постоји, или да је овај град пун издајника и лелемуда.А све је то опет понављам, због НЕЗНАЊА и неинформисаности.Оковани смо браћо,и тешко нам је,тешко је овде сваком оном ко се сматра и осећа Србином, верујте браћо, много нам је тешко.
Одговори

Па, Чедо земљаче, где си досад?
Тако се пише. Из срца директно. Ово му дође као Гавриловићева одбрана Београда. Свака част. Одсад да пишеш чешће.
Одговори

Одлично написано, свака част!
Одговори

Чедо,ако се Киза доживљава као форумска(дворска) будала,све је лакше!Њему је и душа жута,она пати што је партијски организовано лоповско удружење знано као ДС пало са власти,те отуд све његове фрустрације!Иначе њега највише боли укидање Динкићеве "акције" један сељак-један џабалебарош о трошку државе,неће да извади руке из гузице да ради нешто,него је он најбољи изданак школе"учи сине да не радиш ништа"(ако је ишта изучио)!

Одговори

Најглупље што чујем на ТВ је како је Београд имао 1946. чак 50 биоскопа а сада дупло мање.. А нико да пита шта ће БГ толико сада биоскопа кад већина људи гледа филм преко интернета/ТВ.. Док 1946. слабо ко имао ТВ па су морали да иду у биоскоп да гледају партизанске филмове.
Изгледа да су људи помијешали потребу за биоскопом и позориштем Blush
Одговори

OOj Кизо сад сам видио на фејсбуку како је неко објавио твој цитат са форума како је погинуло 500 000 Срба 91-95 :/ уништи нас човјече.
Одговори

Братијо драга, морам и ја да кажем коју паметну. Ово је тачно што је Чеда рекао али морам да поставим конкретно питање ако није проблем. Како то да се све "слива" у Београд а да многи делови Србије остану запостављени? Све више се стиче утисак да важи она изрека "Србија ради, Београд се гради". Ја јесам завршио студије у Београду пре 5,5 година али сам побегао главом без обзира у село где су ми родитељи. Зашто? Београд је за мене мала бара препуна крокодила, искрено речено. То је једно. Као друго, нисам могао издржати ни финансијски ни здравствено уопште. Као треће, никако ми Београђани нису ишли под капу ни када сам долазио у Београд пре студија а поготово током студија. Са њима сам имао најмање контаката. Све те нешто гледају са висине, мисле придошлица, сељак из провинције бла бла бла. Само се питам по чему су Београђани бољи од осталих и по чему је Београд бољи од осталих градова у Србији који су све празнији. Ништа више. Чеда је поменуо браћу преко Дрине. Ја могу рећи само једно. Велика је разлика у менталитету Срба у Србији и Републици Српској. Као небо и земља. Њих је грађански рат дозвао памети. То је једно. Прави потез власти у Републици Српској је увођење веронауке као обавезног предмета одмах 1992. године. Људи се тамо више друже, повезанији су, ведријег су духа и расположења. Да има кукоља има али много мање него код нас у Србији. А код нас се ради све супротно. Бар сам ја тако запазио јер минимум 2 пута годишње одлазим или на Пале или Херцеговину. Ево и примера. Прошлог лета када сам био у Пребиловцима на парастосу жртвама из јама, побратим из Требиња је прешао више од 130 км само због мене, покупио ме и успут ми показао све што требам да видим а што се тиче српског народа и сутрадан ме вратио назад у Пребиловце по незапамћеној жеги од преко 50 Ц. Пошто је дошао по мене, хтео сам да му платим макар гориво и клопу. Нарогушио се као мачор и рекао да ми то не падне више на памет иначе ћу се пешке враћати за Пребиловце. То је тамо увреда, братијо. Тамо када си неком гост, будеш у његовој кући, ноћиш и теби остаје само да платиш аутобуску карту. Ово остало је њихово. А овде? Ни трага ни гласа од тога. Ко би овде због тебе прешао толики пут и вратио те назад кући? Нико живи. Ја сам у Банату где је и те како осетан утицај Аустроугарске и дан данас. Неко ће се можда осетити прозван али преко Дрине ствари тако стоје. Немојте ми шта замерити.

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

Kaže Čeda

Цитат:Брате, опет најнормалнију ствар користиш као аргумент.Поредиш милионски град са местима од пар десетина хиљада људи.Па наравно да ћеш наћи пре посао у Београду него у Ваљеву, ко што ћеш пре наћи посао у Ваљеву него у Мионици, и ко што ћеш пре наћи посао у Мионици него у Брежђу.

Tako je. Pre će neko iz Valjeva, Šapca, Leskovca naći posao u Beogradu nego u svom rodnom mestu. Mesta sa 100 hiljada stanovnika Van Beograda su ruinirana. Zrenjanin glavni gradf južnobanataskog okruga ima pre 30-40 hiljada nezaposlenih. Grad pred kolapsom. Nije problem u tome dal neko ima 10 ili milion stanovnika. Problem je što je sve u BEOGRADU. Zašto delta city nije pravljen npr u Vranju ili Niš zašto je morao u Beogradu.

PRIJATELJ, SVE JE DANAS U BEOGRADU.SRBIJA JE ZBOG TOGA OPUSTOŠENA. Milion puta ćeš lakše naći posao u Beogradu nego u Smederevu, Vranju, Užicu itd. Ta mesta su mrtva.

Цитат:ЧИЊЕНИЦА је да се остатак Србије распада и то је претужно.Села нестају,али опет томе је најмање крив Београд као Београд.А друга чињеница је да се овде живи подједнако тешко.На пример, радио сам у кол центру за 23 хиљаде, на трафици и пумпи је плата слична, у бутицима је око 25 хиљада, магацин је исто тако.рачуноводство 30 сома, обезбеђење до 30 хиљада.касирке 19 хиљада.Е сад замисли како је кад имаш 23 хиљаде месечно, пушиш пљуге, имаш девојку и мораш да сипаш бензин или да седнеш некад у такси.Замисли да имаш плату 23 хиљаде, а такси ти је 3 4 км 500 600 динара, пљескавица 250, пиво 200, кафа 150 динара,и још и пљуге.Замисли сад још и вечеру за девојку или излазак негде.Ако немаш подршку родитеља и остале родбине,боље ти је да не пушиш,немаш девојку и не идеш нигде...Наравно, ако се ућариш у неки приватни посо код неког свог,или државну фирму наравно да ће ти бити до јаја.Ил да радиш нешто с комповима за странце.онда можеш да узимаш огромне паре, али то је посао у који си уложио себе годинама а можеш да га радиш и од куће на селу, само ако имаш интернет.
То што ви мислите о Београду, као има се пара троше се паре, сплавови су пуни од понедељка до недеље, као и кафићи то је варка.То су исти људи, мамини и татини синови који имају да троше по 9 хиљада за флашу пића за ноћ, шмрчу, зезају се па после седну у татина кола оду кући, па ајмо јово наново.То је истих 5% града који се врти у круг.

Ostatak Srbije se ne da se raspada nego je izumreo upravo zbog beogradizacije. Drugo niko ne ide sam u Beograd da radi za 25 hiljada ili idu njih dvoje ili ideš sam. Moja drugarica iz Markovca selo kod Velike Plane je promenila fiktivno mesto stanovanja u Beograd i odmah su je zvali bez ikakve veze za posao kao Vaspitačicu na novom Beogradu plata 49 hiiljada. Moj najjbolji drugar radi na ribnjaku pri poljoprivrednom fakultetu dečko je rodom iz okoline Brusa selo podno Kopaonika promenio fiktivno mesto boravka bez ikakve veze dobio je posao plata 62 hiljade. Znam još desetine primera koji imaju dobre plate u Beogradu a iz Srbije su koji rade po bolnicama i dr. mestima. Neće neko iz Užica da potegne za Beograd da radi za 25 hiljada. Kapiraš to.

Цитат:Не прецењуј београд због још низа разлога.Када нас бомбардују, неће сипати у Шабац или Мионицу,него овде, као што је и било.Притом је то НОРМАЛНО, ништа ја не мрзим та места, шта више.Кад се прави парада педера прави се овде,када се дочекују званичници, чекају се овде,када је требало да се буни против било чега дал против слобе, независности косова,хапшења караџића, или параде педера, то се радило овде.Сваки пут је било људи из свих крајева,којима свака част, али смо сваки пут ми као деца овог града испаштали за свако НЕ које је осећала цела Србија.И мени то не смета, нити жалим, нити мрзим било који друг град или место, то је крст овог града и дужност нас као његове деце.То је апсолутно нормално као што је нормално да се овде прави премијера неког филма или изложбе, или да се прави дочек спортистима.

Zato što je sve u Beogradu i gay parada i utakmice i festivali itd. Kada će fudbalska reprezentacija Srbije da gostuje npr u Nišu, Smederevu itd...
Što se tiče bombardovanja Beograd niej gotovo ni taknut. Novi Sad je svaki dan tučen. Tri mosta su mu srušili.Niš da ne prićam, Pančevo rafinerija sravljena sa zemmljom. Smederevo isto tukli železaru i srušili glavni kovinski most koji spaja Srbiju i Vojvodinu. Beograd je bukvalnoi netaknut izašao iz bombardovanja. Žao mi samo Milice Rakić koja je nedužna izgubila život.

Цитат:Да додам још.Иза слике ноћног живота где људи мисле да ми овде оргијамо свако вече(притом ја лично никад нисам уживао у томе, и изузетно ми смета што нам се град рекламира као бордел европе) крије се једна велика апатија и зловоља.Овде нема више добар дан комшија,нема изволите,нема добар дан комшија ево мајка направила кифлице па да донесем,или ево дедина ракија са села стигла изволте...Све се убрзало и наштеловало на отуђење какво носи велики град западног модела.Губимо душу и то мене боли.Ја ћу се једног дана вратити селу када средим живот себи и својој деци, даће Бог што пре и што више деце да имам.А враћам му се сваке године барем јендом годишње.Рођен сам у овом граду(оно популарно, ту смо 3 генерације и остале форе), али село волим исто колико и свој град.Мени се људи смеју овде, ал ја бре волим мирис штале,краве, балеге.Мени је кад видим брдо,шуму и камен ко када неком покажете плаже малдива и кариба.

Što se tiče noćnog života. Beograd je prvi među u Evropom. Ne kažem da se orgija svako veče ima lepih finih mesta za izlazak, kafanica gde je lep dernek. U mom Vršcu nemaš niti jednu jedinu kafanicu. Provod je samo subotm i to na eventualno 1-2 mesta. Života za mlade nema. Tako je u celoj Srbiji. ŽU Beogradu imaš od svetskih Dj-eva do klasike, narodnjaka, šta ti duša po želi. U mom mestu nemaš ništa. Sve se gasi u 1:30. Murija rasteruje ljude. Posle 19h u Vršcu u zimskim vremenima nemaš čoveka da vidiš na ulici. A takvi su ti i Alibunar, Plandište, Kovin, Bela Crkva, Sečanj, takva je cela Vojvodina i Srbija. Prazna. Gradovi su postali gradovi duhova. Prosek starosti stanovništva je preko 45-50 godina.

Što se tiče komšiluka u manjim mestima a pogotovo u selima. Većina ljudi ne govore međusobno posvađani su ili gledaju svoja posla. Pogotovo na selima gde brat sa bratom ne govori, gde su familije zavađene oko imanja itd...

Цитат:Ево ту мионицу спомињеш.Сваке године сам минимум једном годишње тамо.Дођем на пијацу на путу до села, и на њој се бре задржим сат и по времена причајући са људима,сељацима, бакама оним српским правим.Купим ракијицу од неке баке, она мени персира ЕЈ, каже ми 5 пута хвала у разговору, за небитне ствари, испричамо се о породицама о свему, а не знамо се, па до друге тезге одем,свако ми нуди да пробам ракију његову, негов парадајз,лубеницу.ДАЈУ МИ ЉУДИ СТВАРИ ЏАБЕ,људи су отворени причљиви, па и ја такав постанем од њих.Онда у селу, свако ко прође поред куће, јавља се добар дан, како је, сврати, свратим и ја.Свако доносе нешто.ТОГА ОВДЕ НЕМА, А ТО ВРЕДИ ВИШЕ ОД СВАКЕ ПЛАТЕ, и сваке јебене представе,утакмице или биоскопа, који овде имаш а тамо немаш.,јебо те биоскоп.Тамо су људи људи, а овде су људи роботи.А ви мрзите нешто свето као што је Београд, због робота, којима ове ствари нису биле довољне него их је светло града привукло да забораве и ко им је ђед и ко им је бака.И да их се стиде.Ево мени је суза кренула кад се сетим тих људи.Такви људи су увек били срећни кад им кажем да сам из Београда дошао,нико ми лошу реч није рекао никад за Београд.

Pošto ti se sviđa Mionica, lepo spakuješ kofere za 2-3 hiljade evra možeš naći solidnu kuću i da počneš život tamo, kada ti se sviđa i kada su ti ljudi korektni. Dajem ti da bi u tom mestu izdržao 3-4 meseca.

Цитат:Ја волим све Србе, и све српске градове и села.Волим и Петровград, и Нови Сад, и Ниш, Ваљево,КрагујевацБања Луку,све наше крајеве.Иако сам имао и лоших искустава са разнима.Нпр никад нећу заборавити када је на једном породичном окупљању једна крајишница која је побегла 95е овде, 99е за време бомбардовања(или непосредно после) мртва ладна ликовала што падају бомбе по нама,уз реченицу, ''Ако,ако мало и ви да осетите шта је рат''.А ми смо једној крајишкој породици уступили кућу дедину у коју смо требали тада да се уселимо.Остали смо(ја кева ћале) код баба и деда.Док се ова породица није снашла.После су запалили преко.И нису нас заборавили.Имао сам искуства лоших широм србије јер сам се вукљао по утакмицама као млађи.Да не спомињем на пример у Петровграду, када су нас привели жандари, јер смо отишли да пишамо на неки паркинг у неко жбуње,уз реченице није вам ово ваш Београд да се тако понашате,или кад су почели из чиста мира да нас бију у новом саду, или бре у рођеном граду кад ми жандар јебе мајку београдску на паради, па нам после газе по чланцима док лежимо са лицем у прашини са оним цокулама њиховим по зглобовима, уз коментаре шта је шмекери београдски,сад нисте мангупи.Готово да ни у јендом граду у србији од жандара нисам доживео малтертирање или коментаре само зато што смо дошли из престонице.Изузетак који потврђује правило, био је Крагујевац.(што се тиче полиције,иако знам доста крагујевчана који мрзе београд).Тако је уосталом било и 90их кад је слоба довлачио жандаре из свих крајева да се овде иживљавају.

I ja Volim sve Srbe pogotovo one iz Čikaga, Perta, Sidneja, Toronta, Montreala, Vašingtona itd. Divni ljudi.

Drugo Vojvodina ne služi za zapišavanje. To je vid kulturue Takođe u Novom Sadu se isključivo navija samo za jedan klub a to je VOJVODINA.
Što se tiče navijača ja ih smatram bagrom i krtiminalcima. Koje treba momentalno poahpsiti i poslati na višegodišnju robiju.

Kada je postojao KKHemofarm i kada je igrao finale play offa sa Partizanom dođu ovde Grobari i tek u novoosagrađani Milenijum polupaju, opljačkaju dve radnje radnicu zaključali u toaletu, polomili na desetine stolica itd. Nitzi jedan jedini dinar bagra iz Beograda nije platila za štetu.

Kurčenje u drugim gradovima se ne isplati. Evo cigani se kurčili po Istanbulu i jbg i turci ubiše jednog okorelog kriminalca koji se kurčio po sred istanbula.

Цитат:ЗАТО ВАС МОЛИМ БРАЋО СРБИ, не мрзите мој град, нити нас, јер мој град је и ваш, и ми смо исто што и ви.И исти нас кукољ јаше, и од истих страдамо.Нису вам деца и људи Београда криви, нити Београд што нема посла нигде и што Србија нестаје, не будите малодушни,размислите мало,распитајте се.

Nisi u crkvi da moliš. Nego kada Beograđani budu počeli da sa poštovanjem gledaju građane iz cele Srbije, tada će se i stanje promeniti. Kada prestanete da nazaivate Srbiju provincijom, seljacima tada će se odnos promeniti. Beograd poštujem, glavni je grad ali kada budem video i jednog jedinog državnika bilo kog iz vlade da ima mesto prebivališta u Mionici, ili bilo gde Van Beograda kada budem video da se fabrike budu gradile širom Srbije a ne samo u okolini Beograda. Kada budem video da natalitet na Novom Beogradu opada i da se ljudi vraćaju u valjevo, Vranje, Kosjerić, Šabac, Bor, Leskovac.Kada Leskovac ponovo bude bio živ grad. Kada valjevo bude bilo poštovano zbog ličnosti koje su dali Srbiji. Kada Šabac bude opet grad a Raška prestonica Srbije tada ću da zavolim Beogra.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(24-12-2014, 09:36 PM)Mekenzi Пише:  Smederevo isto tukli železaru i srušili glavni kovinski most koji spaja Srbiju i Vojvodinu.
Ти си беше из Демократске странке...Rolleyes
Одговори

(24-12-2014, 03:13 AM)Милан Грујић Пише:  
Братијо драга, морам и ја да кажем коју паметну. Ово је тачно што је Чеда рекао али морам да поставим конкретно питање ако није проблем. Како то да се све "слива" у Београд а да многи делови Србије остану запостављени? Све више се стиче утисак да важи она изрека "Србија ради, Београд се гради". Ја јесам завршио студије у Београду пре 5,5 година али сам побегао главом без обзира у село где су ми родитељи. Зашто? Београд је за мене мала бара препуна крокодила, искрено речено. То је једно. Као друго, нисам могао издржати ни финансијски ни здравствено уопште. Као треће, никако ми Београђани нису ишли под капу ни када сам долазио у Београд пре студија а поготово током студија. Са њима сам имао најмање контаката. Све те нешто гледају са висине, мисле придошлица, сељак из провинције бла бла бла. Само се питам по чему су Београђани бољи од осталих и по чему је Београд бољи од осталих градова у Србији који су све празнији. Ништа више. Чеда је поменуо браћу преко Дрине. Ја могу рећи само једно. Велика је разлика у менталитету Срба у Србији и Републици Српској. Као небо и земља. Њих је грађански рат дозвао памети. То је једно. Прави потез власти у Републици Српској је увођење веронауке као обавезног предмета одмах 1992. године. Људи се тамо више друже, повезанији су, ведријег су духа и расположења. Да има кукоља има али много мање него код нас у Србији. А код нас се ради све супротно. Бар сам ја тако запазио јер минимум 2 пута годишње одлазим или на Пале или Херцеговину. Ево и примера. Прошлог лета када сам био у Пребиловцима на парастосу жртвама из јама, побратим из Требиња је прешао више од 130 км само због мене, покупио ме и успут ми показао све што требам да видим а што се тиче српског народа и сутрадан ме вратио назад у Пребиловце по незапамћеној жеги од преко 50 Ц. Пошто је дошао по мене, хтео сам да му платим макар гориво и клопу. Нарогушио се као мачор и рекао да ми то не падне више на памет иначе ћу се пешке враћати за Пребиловце. То је тамо увреда, братијо. Тамо када си неком гост, будеш у његовој кући, ноћиш и теби остаје само да платиш аутобуску карту. Ово остало је њихово. А овде? Ни трага ни гласа од тога. Ко би овде због тебе прешао толики пут и вратио те назад кући? Нико живи. Ја сам у Банату где је и те како осетан утицај Аустроугарске и дан данас. Неко ће се можда осетити прозван али преко Дрине ствари тако стоје. Немојте ми шта замерити.

Ја сам о томе већ писао - једино Срби преко Дрине могу да помогну Србима с ову страну Дрине да се ослободе комунизма. Само они могу да изведу контрареволуцију.
Него, реци ти мени шта ти значи то "Гацко чисто православно"? Мени то некако мирише на расизам националсоцијалистичког типа?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Да није смешно,било би жалосно...Кизо!Колико је Београд нетакнут,види се и дан данас.Стражевица је једино место у Србији,које је,буквално,сваки дан имало по једну ракету испаљену на њу!Мост на Остружници срушен.И остали би били да Митеран није ставио вето!Лупетеш по обичају.
Шта рећи о Делта ситију?Приватни објекат који је власник изградио тамо где ће моћи да га исплати!
У Београду,а ни негде другде,нико неће наћи посао за ту плату коју спомињеш,ако нема тражену квалификацију!И те цифре које спомињеш су у домену научне фантастике!Просек плата у реалном сектору није већи од двадесетак хиљада.У то не улази јавни сектор.
Зашто је Београд крив што се ,по теби,остатак Србије распада?Да ли утицаја имају вишегодишње санкције на то?Зашто се то једно или двоје који "беже" за Београд не дохвате мотике и пољопривреде?Капираш?
Ево,ја ћу да направим петицију да се педербал одржи у Вршцу,те тако и ви постанете центар европе!
Цитат:Što se tiče komšiluka u manjim mestima a pogotovo u selima. Većina ljudi ne govore međusobno posvađani su ili gledaju svoja posla. Pogotovo na selima gde brat sa bratom ne govori, gde su familije zavađene oko imanja itd...
Цитат: U mom Vršcu nemaš niti jednu jedinu kafanicu.
Да ли је и за ово крив Београд?

Сва ова места су почела да се празне када је почела тзв "индустријализација" и кренуо је талас ка градовима,те да ти поновим опет ,лупаш!

Цитат:Drugo Vojvodina ne služi za zapišavanje. To je vid kulturue Takođe u Novom Sadu se isključivo navija samo za jedan klub a to je VOJVODINA.

Ово није тачно!Гробара и делија онолико по Новом саду и северној Србији!
Цитат:Nego kada Beograđani budu počeli da sa poštovanjem gledaju građane iz cele Srbije, tada će se i stanje promeniti.
Сереш!У Београду се тај народ о јаду забавио како да преживи,како да плати трошкове и купи храну!Шта значи то да гледаш некога са поштовањем?

Цитат:Kada prestanete da nazaivate Srbiju provincijom, seljacima tada će se odnos promeniti.

Србију углавном називају провинцијом џукци,такви као ти,који постадошебеограџани,те се стиде свога порекла и пљују по своме родном крају,значи прокондирене тикве и малограђани!

Цитат: Kada budem video da natalitet na Novom Beogradu opada i da se ljudi vraćaju u valjevo, Vranje, Kosjerić, Šabac, Bor, Leskovac.

Не,напротив,наталитет треба да се повећава,наравно и у Београду.Изрекао једну кретенску констатацију,али шта друго очекивати од тебе!

Цитат:Kada Šabac bude opet grad a Raška prestonica Srbije tada ću da zavolim Beogra.

Шабац је град и то леп и пун(био прекјуче тамо послом)!А то када ћеш ти да заволиш Београд,баш ме заболе туки!

На крају,потражи стручну помоћ,твоје фрустрације ће те коштати пуно.Стегни зубе,погледај се у огледало и кажи сам себи"јесте,Кизо,ти си кретен и што то пре укапираш биће ти боље!

ПС-зашто се исељаваш у Нови сад,кад си толико против београдизације,а самим тим и новосадизације?

Одговори

Ја сам о томе већ писао - једино Срби преко Дрине могу да помогну Србима с ову страну Дрине да се ослободе комунизма. Само они могу да изведу контрареволуцију.
Него, реци ти мени шта ти значи то "Гацко чисто православно"? Мени то некако мирише на расизам националсоцијалистичког типа?
Ради се о томе да је Гацко сада чисто српско када су се муслимани одселили када су почеле чарке са Фазлагића Кулом која је листом била усташки настројена. Неки муслимани су се вратили али је то занемарљив број. То је стих гусларске песме која се често може чути на селима и прелима којих у Херцеговини још увек има. Углавном је певају потомци гатачких четника којих није мало. Често је и ја запевам када сам доле.Баја

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним