Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

9. мај - Дан комунистичке победе

(11-05-2026, 01:11 AM)Коле Којот Пише:  Једино што је потребно да зло тријумфује јесте да добри људи не раде ништа.

Кад се већ прича од државној идеологији, у последњих 36 година, да ли је постојала/постоји иједна утицајна група људи на територији Србије/Балкана (странка, листа, клуб, организација, удружење и слично) која је баштинила/баштини државну идеологију и традиције краљевине Србије/Југославије, и да није притом испрљана комунистима (пре свега УДБ-ом), љотићевштином, тоталитарним идеологијама и страним утицајем?
Кад кажем утицајна, онда мислим на људе интелектуалце, елиту, људе око којих се окупља већи број присталица, који нису коруптивни, који имају јасан став, циљеве, планове, организацију, радове/дела из себе.

Постојало је и постоји много.
Наравно прво СПЦ.
Оно што сам видео, од Бања Луке (удружење Баштионик) па даље на исток, рецимо удружење Драгачево, удружење историчара рецимо у Сомбору, или Ужицу где је Крсмановић, а он је и у удружењу које негује средњевековне традиције, мислим да се зове Витез. Кад смо код средњег века знам за више таквих удружења. Или наша фирма, "Погледи", итд, има нас много.
Одговори

Борис Тадић за Н1: Повлачење паралела између усташа и четника је бесмислено. Четнички покрет није био нацистички

"Ја овог тренутка не бих превише инзистирао на идеолошким разликама. Не бих превише инзистирао на том аспекту који у Хрватској вјеројатно производи једну специфичну осјетљивост. У Хрватској, додуше, не постоји јасна перцепција о томе што је четнички покрет и праве се паралеле између усташког и четничког покрета, што је потпуна бесмислица. Пандан усташком покрету могао је бити љотићевски покрет који је био нацистички покрет. Четнички покрет није био никакав нацистички покрет, иако ја припадам партизанској политичкој традицији, али било би добро да добро разумијемо повијест једних и других."

https://n1info.hr/regija/boris-tadic-za-...acisticki/

Ово да ми је неко причао, не бих му веровао.
Одговори

Треба прикупити и гласове националне струје.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним