Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

27. март 1941 - 27. март 2014.

Не ко је већи, него он није хришћански тј. православни филозоф.

Иљин је и филозоф и православни.

Можемо и код нас да правимо паралеле.

Ово је исто занимљиво за протабирити.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

(02-04-2014, 05:08 PM)Романија1 Пише:  Како би по вама, г. Милославе, изгледао март и април 41, да је био жив Александар I ?
Верујем да би ситуација била иста као и да Стојадиновић није био протеран, тј. да не би било ни 25. ни 27. марта. А рата би свакако било, због Мусолинија, Павелића и осталих, дакле чак и да је Хитлер одржао реч, мада реч није држао.
Одговори

(02-04-2014, 05:26 PM)херцеговац Пише:  Не ко је већи, него он није хришћански тј. православни филозоф.

Иљин је и филозоф и православни.

Можемо и код нас да правимо паралеле.

Ово је исто занимљиво за протабирити.

Gajim duboko poštovanje prema Iljinu, kao i prema svim "Belim" Rusima. Čitao sam neke njegove eseje, međutim ne mogu reći da sam dobar poznavalac njegovog dela. Na primer, ostalo mi je u sećanju da je on optuživao evropske socijaldemokratske partije jer je su one nacionalizovale zdravstvene sisteme. Po meni je to jako interesantna tema, budući da ovaj naš srpski koncept socijalističkog zdravstva ništa ne valja. Da li možda znate za kakav koncept zdravstva se Iljin zalagao?

(02-04-2014, 06:11 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(02-04-2014, 05:08 PM)Романија1 Пише:  Како би по вама, г. Милославе, изгледао март и април 41, да је био жив Александар I ?
Верујем да би ситуација била иста као и да Стојадиновић није био протеран, тј. да не би било ни 25. ни 27. марта. А рата би свакако било, због Мусолинија, Павелића и осталих, дакле чак и да је Хитлер одржао реч, мада реч није држао.

Koliko se sećam Stojadinovićevih memoara "Ni rat ni pakt", knez Pavle je bio izrazito nesposoban i maliciozan čovek. Stojadin baca senku sumnje na verodostojnost testamenta kralja Aleksandra, zatim tvrdi kako je Pavle hteo da likvidira Petra II kako bi on postao kralj. Inače, da se ja pitam, momentalno bih uveo tu knjigu u obaveznu školsku lektiru. Stojadinove skice i stil Miloša Crnjaskog - dva u jedan. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Да, то се зна и из других извора (за Павла). А уз целу ову причу о 25. и 27. марту иде глорифуковање кнеза Павла. Наопако!
Одговори

Ко још верује да је 27.март спонтан догађај? Не бих му придавао значај уопште толико колико је заступљен у књигама за основну и средњу школу.

Smile
Одговори

Паралела: ултиматум од 25. марта 1941. и данашњи ултиматуми:
http://www.pogledi.rs/na-raskrscu/
Одговори

Абсолутно исто......кад су сви фугуре у игри.....у твом утицајом или раду за тебе.....онда увек ће бити исто.....!

Ја сам увек рекао требаш да русиш сто на ћему стојих шаховска табла!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним