Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Рехабилитован Њ.К.В. Принц Томислав Карађорђевић!

Средњи син Краља Александра и Краљице Марије, Принц Томислав, рођен је јануара 1928. у Београду, а преминуо 12. јула 2000. у Тополи. Нова власт, марта 1947. одузела му је држављанство и конфисковала имовину, као и осталим члановима Династије

[Слика: Princ_Tomislav_Karadjordjevic-670x447.jpg]

Одлуком Вишег суда у Београду, 16. децембра, рехабилитован је Принц Томислав Карађорђевић, син Краља Александра. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић, ћерка Кнеза Павла, примила је решење, пишу Новости.

- Примила сам решење уз овлашћење његовог најмлађег сина Михаила, који иначе живи у Београду и који је поднео захтев за рехабилитацију, али је привремено отпутовао – каже Кнегиња Јелисавета.

У решењу на захтев, који је Принц Михаило поднео Вишем суду 22. јула ове године, стоји да се „усваја захтев за рехабилитацију покојног Њ. К. В. Принца Томислава Карађорђевића и утврђује да је указ Председништва Президијума Народне скупштине ФНРЈ од 8. марта 1947. године ништаван од тренутка његовог доношења, као и да су ништаве све правне последице.

Принц Томислав био је познат по свом хуманитарном раду. Био је председник Одбора за обнову Хиландара, а Демократска странка му је на првим послератним изборима 1990. нудила да буде њен председнички кандидат, али је одбио.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

http://facebookreportermonitor.wordpress...%B0%D1%80/
Одговори

Свака част, као мали сам више пута седео у крилу Принца Томислава, био је велики човек, људина, прави Србин, достојан свог презимена. Почивај у миру Принче и нека ти је лака земља, вјечни мир твојој племенитој души

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(26-12-2013, 02:48 PM)Србин Пише:  Свака част, као мали сам више пута седео у крилу Принца Томислава, био је велики човек, људина, прави Србин, достојан свог презимена. Почивај у миру Принче и нека ти је лака земља, вјечни мир твојој племенитој души

Јел те он учио, да је недић и љотић најбоље у српству?

Да знамо.
Одговори

Пошто сам био мали није ми причао о Недићу и Љотићу а није ни о Дражи, причао ми је једино о јунаштву Србе кроз први српски устанак и рат у Босни

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(26-12-2013, 06:46 PM)Србин Пише:  ...

Хвала Србине на одговору.

Што се тиче Томислава, Покој му Души. Није се туђио свог Народа, да му Бог то Погледа.

Мада мислим да би се стидео "рехабилитације" од ових чума...
Они ће неког да "рехабилитују"?!?
Ајд, кхм... добро.
Одговори

Томислав и Јелисавета су оно најбоље што је произишло од краља Петра!Надам се да су им и деца таква!На кога је она сподоба која претендује да буде "краљ" не знам и не занима ме!

У славу предака, на понос потомака!!!

http://cojstvo.rs/
Одговори

Наистина има твърде благороден вид този човек. Могло е да му се има доверие. Тия комунисти разсипаха всичко, до което се докоснаха...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним