22-01-2014, 10:41 PM
Владика Николај Велимировић
Мада је и Милан Калабић имао врло значајну улогу у рату,можда и најтежу.
(08-10-2014, 12:47 AM)Милослав Самарџић Пише: На страну то после, причам за ратни период.
Има више извора за ово што тврдим један је британски извештај из Дравара маја 1944, да је само Жујовић владао ситуацијом док су сви остали били у паници. Онда, он је био главни у ВШ за сређивање ситуације у појединим регионима, итд. Био им је и најобразованији, диопломирао је права на Сорбини.
(07-10-2014, 11:13 PM)Кент Пише: Пробао сам код непријатеља да видим неког јуначког војсковођу. Па нису сви убице. Мислио сам то је Саво Ковачевић. После истраживања увидео сам грешку.Сава Ковачевић...робот којим су управљали Моша Пијаде, Ђилас и остали комунисти. Многима је пресудио без суда и осуда, а нajвише својим Граховљанима и братственицима Ковачевићима. Савина десна рука када су у питању пресуде српским родољубима и домаћинима, били су Ернест Фишер, Њемац и Марија Кош Хрватица. Ко је ово двоје послао у Грахово са каквом мисијом и зашто не зна се ни данас. Поменута госп. Кош била је секретар пријеког суда, који је многе спремио у земљу прије но су се надали. Зашто...јер су били СРБИ.
(08-10-2014, 01:23 AM)Вук92 Пише:(07-10-2014, 11:13 PM)Кент Пише: Пробао сам код непријатеља да видим неког јуначког војсковођу. Па нису сви убице. Мислио сам то је Саво Ковачевић. После истраживања увидео сам грешку.Сава Ковачевић...робот којим су управљали Моша Пијаде, Ђилас и остали комунисти. Многима је пресудио без суда и осуда, а нajвише својим Граховљанима и братственицима Ковачевићима. Савина десна рука када су у питању пресуде српским родољубима и домаћинима, били су Ернест Фишер, Њемац и Марија Кош Хрватица. Ко је ово двоје послао у Грахово са каквом мисијом и зашто не зна се ни данас. Поменута госп. Кош била је секретар пријеког суда, који је многе спремио у земљу прије но су се надали. Зашто...јер су били СРБИ.
Храброст Саве Ковачевића се не доводи у питање. Али нажалост, отишао је кривим путем и огризао много братске крви, због чега је за мене злочинац. О њему би се могло доста причати....али није вриједан ни ријечи више!
(08-10-2014, 01:27 AM)Кент Пише:Мала је разлика између ових горе поменутих личности и усташа, по питању егзекуција. Херцеговину су нагрдиле усташе, а Црну Гору комунисти. Многе су јаме напуњене, многа огњишта угашена, интелигенција и младост побијена. Убијани су и очеви, од стране својих синова комуниста, како би се исти доказали да су ''већи католици од папе''. Но да не затрујемо тему спомињањем ових горе, који су били слијепи за све боје, сем за црвену.(08-10-2014, 01:23 AM)Вук92 Пише:(07-10-2014, 11:13 PM)Кент Пише: Пробао сам код непријатеља да видим неког јуначког војсковођу. Па нису сви убице. Мислио сам то је Саво Ковачевић. После истраживања увидео сам грешку.Сава Ковачевић...робот којим су управљали Моша Пијаде, Ђилас и остали комунисти. Многима је пресудио без суда и осуда, а нajвише својим Граховљанима и братственицима Ковачевићима. Савина десна рука када су у питању пресуде српским родољубима и домаћинима, били су Ернест Фишер, Њемац и Марија Кош Хрватица. Ко је ово двоје послао у Грахово са каквом мисијом и зашто не зна се ни данас. Поменута госп. Кош била је секретар пријеког суда, који је многе спремио у земљу прије но су се надали. Зашто...јер су били СРБИ.
Храброст Саве Ковачевића се не доводи у питање. Али нажалост, отишао је кривим путем и огризао много братске крви, због чега је за мене злочинац. О њему би се могло доста причати....али није вриједан ни ријечи више!
Саво Ковачевић "Мизара" није убијао своје Ковачевиће зато што су Срби већ зато што нису хтели у партизане или још горе ако су имали нешто против њих. Ковачевић се на тај начин доказивао "друговима горе".
(07-10-2014, 11:13 PM)Кент Пише: Пробао сам код непријатеља да видим неког јуначког војсковођу. Па нису сви убице. Мислио сам то је Саво Ковачевић. После истраживања увидео сам грешку.