Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мирко Рапаић: Личка трагедија

Е страшно је то важна ствар сви је поштовали уважавали, њена врхушка села у авион и отперјала да се брчка по енглеским бањама, пишам се ја по тој држави, требало ју је уништити много раније, него што је то учињено, Дража је требао да се одрекне те државе и да се бори за стварање нове, српске

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(05-01-2014, 10:18 AM)Свевлад Пише:  Зар није вековна Српска идеја, која је и родила идеју Југославије, да сви Срби буду под једним кровом?

Није, није, и није.
Југословенство је хрватска идеја, настала у Аустро-Угарској, коју су одређени кургови у Србији објеручке прихватили. Сама идеја није успјела ни код Срба ни код Хрвата у Аустро-Угарској.
Све док је Србија није прихватила као свој државни програм, од ње не би никад било ништа. Поготово је не би прихватили Срби у Аустро-Угарској, који су у свакоме погледу - економски, културно и политички, национално били на корак испред Хрвата. О овоме има море литературе.
Од Манојла Грбића, Димитрија Руварца, Јаше Томића, Саве Бјелановића, и стотине другије српски првака.

Против Југославије је била Русија, од првог до задњег дана, али су кругови у Србији, радили иза леђа чак и Русији, по томе питању.

Да, по истијем кровом, јер као што сви знамо, било је пар милиона Срба око Загреба и Љубљане.

Цитат:Сад што су неки Срби отишли толико западно, да су их од територија насељених претежно Србима делила територија масовно насељених Хрвата и муслимана, то је друга ствар.

Није, него је ово друга ствар. Сад, што су неки Срби отишли толико источно и јужно, па их је од територија насељених претежно Србима, делила територија масовно насељених Бугара и Албанаца, то је друга ствар. По твојој накарадној логици, ако је требало Хрватима дати западне крајеве, онда су Бугари и Албанци, имали бар десет пута права колко Хрвати, на источне и јужне крајеве.

Као прво и прво, ти немаш ни најосновније представе о историји и географији.
Срби у Босни у Херцеговини су до Другог свјетског рата били већина. Није их ништа "масовно" дјелило од ничега. А на Босну и Херцеговину су се наслањале, и то "масовно", бивша Војна крајина, Славонија и Сјеверна Далмација (у којој су српски манастири тек нешто млађи него они на Косову).
Даље, у Босни и Херцеговини, поред православни Срба, који су били већина, живио је и добар број Срба муслимана и муслимана који се нијесу осјећали национално Србима, али нијесу ни били ненаклоњени Србима.
А ни "хрватска" свијест међу католицима, Босне и Херцеговине, а поготово Далмације, није била нешто нарочито јака (то је надокнађено касније у Југославији).
Одговори

(05-01-2014, 07:05 PM)Србин Пише:  Е страшно је то важна ствар сви је поштовали уважавали, њена врхушка села у авион и отперјала да се брчка по енглеским бањама, пишам се ја по тој држави, требало ју је уништити много раније, него што је то учињено, Дража је требао да се одрекне те државе и да се бори за стварање нове, српске

Него су требали да дочекају да буду заробљени од хитлера?!?
Да их вода ко мечке?
Морали су да оду и наставе борбу, али су се ОБРУКАЛИ, поготову млади краљ, јер је пристао на УЈДУРМУ енглеске квази савезника, а у суштини КРВНИКА!

Наравно да такву државу није требало ни правити!

Али грешиш за Дражу.
Што је по Богу и људима, он је учинио. Друго и није могао. Једноставно, предратне лудости нас поједоше и није било шансе да се спасемо после марсељског атентата. И да је рецимо Дража САМО са Стаљином био у контакту, одрекли би га се краљ и влада. А Стаљин би опет морао да да југославију енглезима, јер је била таква ситуација (пример Грчке).

Задњи воз је био, марсељ (париз) 1934.
Да је Александар тада са малом антантом, ушао у споразум француска - СССР, могле су КЈуг (Србија), чешка, француска, СССР, бити спашене мука, а благовременим БЛОКИРАЊЕМ енглеског товљеника хитлера (сасецањем корова у корену...). Али мрка капа, енглези усташким и ВМРО рукама убише Луја Бартуа (тврдог заступника те спасоносне идеје) и Александра, а који се одмасонио...

Можда би онда Александар и одустао од целог тог пакета масонских срања и направио Србију, са Православном Вером, као Државном, али ШББКББ.

Пилот
Одговори

(05-01-2014, 07:05 PM)Србин Пише:  Дража је требао да се одрекне те државе и да се бори за стварање нове, српске

У демократској држави војска се не бави политиком.
Одговори

(05-01-2014, 08:45 PM)Свевлад Пише:  У демократској држави војска се не бави политиком.

Ђе су се одржавали избори 1941-1945, у тој твојој демократској држави?
Војска која је у шуми, итекако се бави политиком, то јој је једнако важно ако не и важније од борбе. Тад кафенисање и правила за кафенисање и гузање по парадној писти, више не важе.
Одговори

(05-01-2014, 08:45 PM)Свевлад Пише:  У демократској држави војска се не бави политиком.

Нисам сигуран да се у демократским "државама" војске не баве политиком.

Али сам апсолутно сигуран, да ни једна Војска, НЕ СМЕ да се бави политиком. Наравно ако је Војска, а ако је банда, може чиме хоће...

(05-01-2014, 08:57 PM)Горан Пише:  Ми Срби ћемо заувијек остати подијељени, ту нема никакве дилеме.
...
...
Нисам овим желио продубити подјелу, али ми стварно смета што многи форумаши не скривају да не подносе Србе који нису из средње Србије а сличности су пуно веће од разлика.
Браћо не дозволите себи да се спуштате на ниво једног Веље Илића.

Свака част Горане за пост - прво па Мушко!

Тај малограђански елитизам ноторних сељобера, уби Српство и Светосавље!

Па само прочитати како су се осећали Македонци, а које је гамад стално крстила "Бугарима", пре рата!

Или како се осећају Срби које мутирани енглези, зову: шиптарима, крватима, муслиманима...

Огромне је то штете нанело Српству и Србији!

А иста та Шумадија је насељена 70% Црногорцима и Херцеговцима. Барјак Немањића су Срби из Црне горе (Црногорци) пренели до нових времена!

Али обреновићевске сељоберске демократске и комунистичке расистичке веприне, попишаше се на Народ Светога Саве!

Крвав је то ГРЕХ и претежак - биће то ДЕБЕЛО плаћено!

Тако и ово са Личанима.
Па који је то Личанин трпео у СРЕД београда неке рибникаре, који су пре другог рата КОНСТАНТНО пишали по Православљу, Богу и Вери Срба? "Демитологизовали" Господа и јели говна?

"Веровали или не": па бљувотине до неба...

Али такви нису НИШТА, а најмање Срби. Љутко
Одговори

(05-01-2014, 08:57 PM)Горан Пише:  Ми Срби ћемо заувијек остати подијељени, ту нема никакве дилеме. Мени јако смета подјела на Србе из централне Србије (не мислим на администратвну границу него на линију Сава-Дунав-В.Морава-З.Морава-Дрина) и ове остале, "босанце" "црногорце" "влахе" "јужно србијанце" "лале" "хрватске србе!" . . . назива има још пуно зависно из ког је краја. Превише пута сам лично чуо, а на овом форуму и прочитао својатање Српства и аутентичног српског осјећања и идеје од ових "Првих". Као они су аутентични, прави, чак ЧИСТОКРВНИ Срби. Чувени Шумадијски Сељак. Мит о њему и има за посљедицу да су нам чике из сјенке довели оног Џуџана за Предсједника Србије.
Милославе ви сте се потписали као аутор списка првих бораца који су под Дражином командом у Мају 1941. изашли на Равну Гору; зар међу тим људима не предњаче људи родом преко Дрине, Саве и Дунава (пресушиле дабогда). Али испада да су за пропаст Равногорства криви искључиво комунци из Крајине, Босне, Херцеговине и Црне Горе, Славоније мисли се Срби наравно.
Прво треба рећи да је риједак Србин који је рођен у мјесту гдје му је рођен Прађед. Дакле селимо се често.Кажу да је у Босанском пашалуку почетком XIX вијека живјело дупло више православаца него у Београсдском, истина Босански је био и територијално доста већи.
Моја поента је да је Српска нарав иста без обзира ђе се рађамо. Ми смо наивчине! Исте подвале су чике из сјене увалили и "нама" и "вама".
Зар није 1.пролетерска основана од прије свега партизана из Србије, а током рата нападала је Равногорце можда више него било која друга партизанска јединица. У крајевима западно од ријеке Врбас Партизани су у периоду 1942-43 мобилисали без много питања све регрутно способне, нарочит циљ су им били младићи од 16 до 25 година, то исто су урадили и у Србији крајем 1944.
1990 комунисти у Хрватској, Срби су до те мјере убиједили свој народ да гласа за Рачанов СДП да је наша, Српка странка СДС имала само 3. посланика у Хр, сабору,а у Србији, Слоба неколико милиона гласова а СПО 700.000.
Нисам овим желио продубити подјелу, али ми стварно смета што многи форумаши не скривају да не подносе Србе који нису из средње Србије а сличности су пуно веће од разлика.
Браћо не дозволите себи да се спуштате на ниво једног Веље Илића.
Да, то је то!
Одговори

Па требате да погледате из којим центрима стиже иделогије ......прво се сукобљава у глави....

Будуће ће бити у местима где је концентрисана мањина....

Све остале подеље су за ослабљење вечину....а то су Срби

А сам КОМУНИЗАМ/СОЦИЈАЛИЗАМ мора имате те поделе да влада!
Одговори

(05-01-2014, 08:51 PM)мунгос Пише:  Ђе су се одржавали избори 1941-1945, у тој твојој демократској држави?

У ратном стању се не одржавају избори,
Одговори

Нијесу се одржавали од 1938. године. Јел' и тад био рат?
Колко ја знадем, уведена је диктатура једног појединца 1929. године. А онда посље његове смрти, настављена је диктатура другог појединца. Од демократије ни Д ту није било, до 1945., тачно 16 година.
Одговори

Хоћеш рећи да је 1945. уведена демократија?
Одговори

Ни у ком случају. Но, није је било ни до 1945. године. Југославија, свака, било каква, није могла постојати без да буде диктатура. То је био једини начин да постоји.
Југославија је синоним за диктатуру.
Одговори

Нијесу се одржавали од 1938. године. Јел' и тад био рат?
Колко ја знадем, уведена је диктатура једног појединца 1929. године. А онда посље његове смрти, настављена је диктатура другог појединца. Од демократије ни Д ту није било, до 1945., тачно 16 година.

Мислим да диктатура има широк домет..........

Ја мислим да је јако битно да се дефинише та реч диктатуре.....верујем има разне превода

Тако ја бих желио да неко ради неке искрене студије од томе.....зашто сваке погледе на тај Краљевски период стиже из призма КОМУНИЗАМ....... вечито сви у последних 60 година са тлу СФРЈ...осим ти ко су живили под Краљевином....гледа са тог индоктринираног КОМУНИСТИЧКОГ поглед. Не само на тај прериод твз Диктатуре него све што је преходило КОМУНИЗАМ.

Има ту гомила несвесног мисљење....што стиже из индоктринације

Ја бих спекулирао да је Милослав Самаџић био првих са серија мисљење....ко је био супротан тог 45-50 годишног КОМУНИСТИЧКИ индоктринског процес.

Тако превод твз Диктатуре вероватно се може мерити .....
Са број људи ко су били убијених
Број људи у затворима....или у Гулаге (у случај Југословенског КОМУНИЗАМ)
Како су те диктатуре казнилих своје не истомисљеницима?
Стандард хуманисти у оба систем
Слободно говор у друшства..........итд..итд!

Било бих интрасантно да се види што су Словенци мислили од те Југославије.....
Како су Славски Муслимани гледалих стваре под Краљевином и како су твз БОШЊАЦИ
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним