Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 4.4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Сербиан - ГНУ/Линукс оперативни систем на српском
#15

Ако пређем на њега да ли могу и даље да да користим интернет претраживаче авест и опера и да ли могу да читам и мењам оно што сам написао са вордом екселом и трио офисом?
Одговори
#16

Да ли може да се инсталира на лаптоп?
Одговори
#17

(23-09-2021, 06:34 AM)пек. Пише:  Ако пређем на њега да ли могу и даље да да користим интернет претраживаче авест и опера и да ли могу да читам и мењам оно што сам написао са вордом екселом и трио офисом?

Да, можете на Сербиан да инсталирате и користите Оперу за Линукс, као и да у линуксовом Опен офису отварате вордове документе креиране у Трио офису...  Smile
Одговори
#18

(23-09-2021, 08:01 AM)пек. Пише:  Да ли може да се инсталира на лаптоп?

Наравно, у зависности од техничких карактеристика вашег лаптопа. Ако је лаптоп старији, имате за њега посебно креиран Сербиан - погледајте дате линкове.  Smile
Одговори
#19

Ал сте ме преварили однео сам лаптоп код мајстора да ми убаци овај ваш српски линукс и он га је убацио али не може да га покрене јер програм за покретање није за лаптоп.
Одговори
#20

Ево ме на линуксу
Одговори
#21

Ово је много боље од виндоуза алиникад нисам видео гори ретраживач од ове мозиле.
Одговори
#22

Можеш да инсталираш претраживач који хоћеш.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори
#23

Инсталирао сам после оперу него мајстор је био заборавио да ми да рут шифру а није радио два дана. Аваст који сам користио изгледа да је само за виндоус а нисам нашао сличан пробао сам вивалди али он није нмеште да прво покаже српске сајтове.
Одговори
#24

Не знам кога да питам овде се нико не разуме у линукс. Мењане су ми шарке на лаптопу и прво је добро радио а после је јављао да рут нема довољно меморије. Кад сам га угасио и упалио јављатепм фајл је ван диска не може да се учита плазма. Некако сам отворио делфин и преко њега могу да отворим неке програме. Окулар ради нормално, либр офис не може да отвори .одт (јавља документ је оштећен а калигра га отвара) а .доц отвара. Од интернет претраживача ради само нетсурф. Мајстор који ми је мењао шарке долази тек у понедељак.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним