Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЈЕДНА ДОБРОНАМЕРНА МОЛБА

У овакву позицији су ме довели многи који шире гласине да се много плаћа са стране све што се тиче Драже и равногораца у позитивном контексту, а највише људи који просто упропасте једним писањем све што се годинама ствара, изучава и презентује. Тј. "чувари истине о Дражи Михаиловићу и равногорцима". А боље су котирани од нас обичних "плаћеника".
Да будем јаснији-цело то време и живци који се погубе у прикупљању доказа прве врсте сруше неки назови писаци у само једној колумни. Е то ми највише смета.
Одговори

Ма то није ништа.
Пази ово.
По судовима се стално воде поступци за рехабилитацију и стално је као представник, ваљда друге стране, шта ли, неки члан Субнора ту. Кладим се да је плаћено. А обично се позива на податке из делимичног списка жртава у КГ округу, који сам некад објавио у локалним новинама (има га и овде на сајту). Притом, изгледа, цитира делимично, па се рочиште одлаже и траже се нови докази. Од мене. Јер, треба једно пар седмица чешљати по Архиву Шумадије да би се то истражило и пописало, па је згодније питати мене. И тако увек изнова, данас, јуче, прекјуче... па ће сутра... тј. не баш сутра, јер је викенд.
Прошле године сам све што имам проследио суду, и то у ворду, потребно је само укуцати име у опцији "нађи" - али не вреди.
Па и ко све то види, следи питање да немам још нешто...
Ни то није ништа...
Сваке године се расписују конкурси за истраживање, издаваштво, и сл, на нивоу Града. ''Погледима'' никад ни динар, а видим Субнору дају редовно...
Тако да се на те конкурсе пријављујемо само повремено, да после неко не каже ''нисте тражили''.
Да не помињем републичке конкурсе.
Тако да се на те конкурсе пријављујемо само повремено, да после неко не каже ''нисте тражили''.
Да не помињем републичке конкурсе.
Одговори

" У тројкама, петоркама, по десетинама, како се може, правац Србија. Ја сам са вама. Победа је наша!"
Одговори

Радим и ја за џабе, па ћутим и борим се. Од кукања нема вајде.
Одговори

(17-01-2014, 09:42 PM)Александар Динчић Пише:  
(17-01-2014, 07:05 PM)Захумље Пише:  Па све звучи до организације.....руковођење и делегације!

Као главних стручњаци за препород историје Другог Светског рата.....ви требате да нађете поузданих сараднике ко вама омогућити да организује кроз целе Србије и бивше Краљевине...и то на локалној њиви ....ДОБРОВОЉСКИ САРАДНИКЕ локалне ИСТИНСКЕ историје.

Што се треба да се ствара је један Датабејса информатике....са разним њивима...што могу да даду добрих детаље..... датабејса може бити испуњен од сараднике....ту се може додати сканираних актуелних документи слике....итд.

Исто као овај форум служи као исмена информатике....један датабејса биг могао да служи као озбилна места за прикупљавање информације.

На овај начин омогучаваш и обогатаваш обичних људи да поможе у прикупљавање податке своје прошлости....зашто доста грађаних незнају....што се десило њихових рођаке....итд. Али уместо да то стојих као нека приватна потрага.....та информације се може укључити у некој датабејсу.

Тако се исто може урадити за ових ратове што су прошлих....

Може се користи...мобилне телефон....као један начин прикупљавање инфомације.....важно је начин оквир.....

Проблем што је Поглед има једну потражницу на старих сајт.....што за мене није никад радила!

Битно имати један гугул за Другог Светски Рат у Краљевини!

Проблем је у томе што многи (то знам поуздано) у мени и Милославу гледају парајлије (нарочито Милославу) од писања о равногорском покрету, а не знају да смо само у губитку. Ја што би се рекло један динар од силне те муке нисам видео. Дакле, радимо као волонтери. Милослав да покрије трошкове, а ја тек да пишем и да поделим сиротињи да чита. И када онда прочитам, или чујем да смо плаћени историчари...

На те критике се уопште не треба обазирати. На крају, узмимо да сте се заиста обогатили. Па шта? Обогатили сте се својим радом, залагањем, предузимљивошћу... То пребацивање за "богаћење" од сопственог рада типичан је пример социјалистичке свести. Камо лепе среће да је платежна моћ у Србији већа, сигурно би и ви имали награду за уложен труд!

Иначе, нема много пара од издаваштва у Србији. Само пар великих издавача са бестселер издањима (белетристика) може нешто да заради.

И што каже Ратко, Александре не одустај сада. Радиш велики и значајан посао. Можда тренутно немаш адекватну сатисфакцију за уложени труд и постигнуте резултате али твој рад итекако има смисла и од прворазредног је друштвеног значаја.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

(18-01-2014, 09:54 AM)Николај Пише:  Радим и ја за џабе, па ћутим и борим се. Од кукања нема вајде.
За похвалу. Сви смо волонтери. Још само да то неко увиди.
Одговори

(17-01-2014, 09:42 PM)Александар Динчић Пише:  Проблем је у томе што многи (то знам поуздано) у мени и Милославу гледају парајлије (нарочито Милославу) од писања о равногорском покрету, а не знају да смо само у губитку. Ја што би се рекло један динар од силне те муке нисам видео. Дакле, радимо као волонтери. Милослав да покрије трошкове, а ја тек да пишем и да поделим сиротињи да чита. И када онда прочитам, или чујем да смо плаћени историчари...

Ти си бре неки глумац, а неси плаћет? Скојевац

Сваки рад се плаћа, а поготову онај о Четницима!

СУБНОР и булајић добијају МАСНЕ паре од "државе", од САД, енглеског култур бунда, усташа, ... и по неку титулу, орден, мечку, итд.

А ви добијате Духовну награду, у виду тужби, пљувања, ригања, срања, зелених шлајки, претњи, а морете фасовати и батине и затвор и остале награде за рад...

Заиста немам образа да Вас бодрим да наставите. Како одлучите, нека вам је са Срећом.

Додуше, борећи се за Истину и Правду, добија се Вечна Награда. Немој само да се брукате, остало све ок.

Smile
Одговори

Samardžiću, moj savet ti je da napraviš cenovnik.

Pa ko bude tražio neku informaciju iz tvog ili nekog drugog arhiva koje poseduješ ili možeš da dostaviš lepo naplatiš od 10 pa na više evra/dolara zavisi koji dokument traži.

Nemoj biti lud da radiš za džabe, pogotovo što sada traže podatke kako bi stekli neku korist od države pošto su u toku rehabilitacije i restitucije pa im je svaki podatak bitan.

Plus što je većina njih gastrabjteri iz prekookeanskih zemalja koji su dobro situirani pa bi mogli da plate minornu sumu da saznaju šta se desilo sa njihovim dedom/pradedom tokom drugog svetskog rata.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Па, да признам, и ја сам једном приликом тражио управо такву помоћ. И, информације које сам добио од г. Самарџића биле су ми од велике помоћи у полемици са неким партизанима на новосадском "Дневнику".
Један од проблема је недоступност иформација на интернету. Кад вам непријатељ наведе нешто, неки "доказ", знате да лаже, али побијање мора да се документује. И ту настаје проблем, јер мора да се одговори брзо, а не можете наћи оно што желите, без обзира на "кључне речи" које укуцавате.
Понекад, заиста је потребна консултација. Па и лекари сазову конзилијум кад је у питању неки компликованији случај.

Шири контекст ове приче показује сву невољу са заштитом идентитета Српског народа. Ви описујете недаће са финансирањем појединих пројеката, које указују заправо на дављење памћења. За оно што радите потребно је више сарадника (а да нису из ДБ, кхм!) и тако даље.

С тим у вези, пошто сам врло касно, под старе дане, дошао до интернета, мене је изненадило колико фрапантно мало људи се у опште бави писањем, анализама из српског становишта. Има портала, сајтова, али се махом преноси једно те исто. Наравно да има "писмених" људи, али се такви великом већином поводе за парама, "1000 речи- 20.000д", којих (пара) на "српској страни" нема.

"Занимљиво" је да и кад нешто на интернету тражите, претраживачи ће вам понудити "филтриране" резултате. Та и ја по нешто пискарам, па кад тражим свој чланак наслов ће ми бити понуђен селективно, са једног портала има, са другог нема.

Тако, све полако тоне. И сами пишете да се књиге са историјском тематиком слабо продају. Зато је "женско писмо", тј. ранији рото "љубавни викенд романи" у неверовтном тиражном замаху.
Одговори

(18-01-2014, 01:00 PM)Mekenzi Пише:  Samardžiću, moj savet ti je da napraviš cenovnik.

Pa ko bude tražio neku informaciju iz tvog ili nekog drugog arhiva koje poseduješ ili možeš da dostaviš lepo naplatiš od 10 pa na više evra/dolara zavisi koji dokument traži.

Nemoj biti lud da radiš za džabe, pogotovo što sada traže podatke kako bi stekli neku korist od države pošto su u toku rehabilitacije i restitucije pa im je svaki podatak bitan.

Plus što je većina njih gastrabjteri iz prekookeanskih zemalja koji su dobro situirani pa bi mogli da plate minornu sumu da saznaju šta se desilo sa njihovim dedom/pradedom tokom drugog svetskog rata.
Ма какви богати, и то је сиротиња, комунисти су им некад све покупили. Није било ни једног гастарбајтера са тим захтевима.
Одговори

(18-01-2014, 06:32 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-01-2014, 01:00 PM)Mekenzi Пише:  Samardžiću, moj savet ti je da napraviš cenovnik.

Ма какви богати, и то је сиротиња, комунисти су им некад све покупили. Није било ни једног гастарбајтера са тим захтевима.

Samardžiću, nisi bre ti crveni krst ili centar za socijalni rad pa da radiš volonterski.

Seti se samo koliko si ti muke imao da dodješ do istorijskih i činjeničnih podataka i koliko si vremena, živaca pa i finansijskih sredstava uložio u sve to, da bi neko za džabe dobio od tebe mailom podatke o svojim precima bez ikakvog truda i džabe. I u opštini kada tražiš matični list lupe ti taksu za to.

Zato ti kažem napravi cenovnik optimalan, ne moraš neki astronomski ali čisto da znaš zašta radiš, a da bi i sa tim sredstvima mogao ući i u neke ostale projekte ili za štampanje novih knjiga koje će imati koristi.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним