Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

МОНАРХИСТИ У БОЈКОТ ИЗБОРА, ДО ИЗБОРА ЗА УСТАВОТВОРНУ СКУПШТИНУ!!!

Нико мени није "испрао мозак", нити било ко од мене тражи ово шта радим, нити ме плаћа, нити ме уцењује, тиме се служи УДБА, стара и модерна...

РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА!!!

МАРШИРАЛА, МАРШИРАЛА КРАЉА ПЕТРА ГАРДА, МАРШИРАЋЕ, МАРШИРАЋЕ КРАЉА АЛЕКСАНДРА ДРУГОГ ГАРДА!!!
Одговори

Цитат:МАРШИРАЋЕ, МАРШИРАЋЕ КРАЉА АЛЕКСАНДРА ДРУГОГ ГАРДА!!!

Оће, оће, можда али у Лондону на паради, пошто је човек официр Британске војске, нек се врати у своју војску па ће имати ко и да маршира и да му рапортира. Него, не одговори ти нама ко је дао легалитет и легитимитет династији Карађорђевић да дође на српски престо 1903. године????

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Легалитет и легитимитет Династији Карађорђевић је дао онај ко једино и може - Народна Скупштина. 15. јуна 1903. године, а Њ.В. Краљ Петар Први Карађорђевић је током полагања Заклетве изјавио:

Желим да будем прави уставни Краљ Србије!!!

Враћен је на снагу либерално-демократски Устав из 1888., писан по узору на белгијски, по којем је Србија постала уставна монархија (Краљ Александар Обреновић био га је суспендовао 1894.).
Одговори

У овом фингираном вишепартијском систему УДБОКРАТИЈЕ и нема правих избора, јер се сви боре за свој део “колача” привилегија и моћи, а државотворне и народне интересе нико и не помишља да заступа. Кад републиканци, настављачи републиканског континуитета титоизма, испуцају све своје коалиционе комбинације, доводећи, при том, државу и нацију на руб пропасти, верујем да ће онда Васкрснути Круна Немањића на Престолу Карађорђевића!
Одговори

(09-02-2014, 08:50 AM)Владимир Петровић Пише:  Легалитет и легитимитет Династији Карађорђевић је дао онај ко једино и може - Народна Скупштина. 15. јуна 1903. године, а Њ.В. Краљ Петар Први Карађорђевић је током полагања Заклетве изјавио:

Да би његов син касније погазио устав сопствене земље 5+5

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(09-02-2014, 08:50 AM)Владимир Петровић Пише:  Легалитет и легитимитет Династији Карађорђевић је дао онај ко једино и може - Народна Скупштина. 15. јуна 1903. године, а Њ.В. Краљ Петар Први Карађорђевић је током полагања Заклетве изјавио:

Враћен је на снагу либерално-демократски Устав из 1888., писан по узору на белгијски, по којем је Србија постала уставна монархија (Краљ Александар Обреновић био га је суспендовао 1894.).

Ја те упитах прије неколико уписа о тој скупштини, али ти не рече КОЈА скупштина и КО ЈЕ изабрао ту скупштину?
Дечко, немаш појма о историји! На страну то што су завјереници још док је краљ Александар био жив прокламовали Петра за краља, у јутро 29. маја.

Важећи састав скупштине је распуштен од стране црнорукаца, јер није желио да им послужи у озакоњењу државног удара.

Они су онда довели људе за које нико није гласао. то је била стокупљевина свега и свачега само не људи који су добили мандат на изборима. Било је ту и људи који су бирани у предходним скупштинама, а све их је одликовала једна ствар - блискост Карађорђевићима.

Зато онај који ти је то рекао те жастоко преварио или бар довео у заблуду, јер ти је пређутао оно најбитније у свему! Важећи сазив скупштине је распуштен, да би се без избора скупила лажна скупштина за избор Карађорђевића састављена од свега и свачега из предходних сазива.

Извори су у дијелима:
1. Историја српског парламентаризма,
2. Црна Рука,
3. Завереници и Црна Рука,
4. Краљ Петар Карађорђевић
5. Развој српске локалне самоуправе

А он је рекао да жели да буде уставни краљ зато што то није био, јер о чему ће курва него о ПОШТЕЊУ - војник о скраћењу.

Једини Карађорђевић који је имао легитимитет је Александар Карађорђевић, кнез Србије у периоду од 1842. до 1858. Он је имао легитимитет, али га је изгубио и због тога абдицирао.

Он је једини Карађорђевић ослобођене Србије који је имао легитимитет.

1. краља Петра не бира Велика Народна Скупштина која је једина по закону краљевине имала право да бира краља,

2. краља Петра није бирала ни обична Народна Скупштина, тј. важећи сазив, већ она распуштена те је доведен на престо илегалним путем од стране илегалне скупштине.

Те због тога никада краљ Петар није могао да се потпише - Милошћу Божијом, него једино Милошћу завјереника - нити по вољи народа него једино по вољи завјереника!

Краљ Петар ни једног јединог тренутка, од његовог повратка у Србију, није представљао парламентарног и уставног владара!

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Цитат:Легалитет и легитимитет Династији Карађорђевић је дао онај ко једино и може - Народна Скупштина. 15. јуна 1903. године, а Њ.В. Краљ Петар Први Карађорђевић је током полагања Заклетве изјавио:

Хахахаха, па јеси ти при себи, та скупштина је била већа фарса од оне комунистичке, имам још једно питање: Које дао легалитет и легитимитет тој скупштини??? Јел било избора за ту скупштину? Или су довели скуп угледних људи који ће да гласају за то? Па то је исто као да Вучић сада без избора, у скупштини задржи пола садашњих својих посланика а сва остала места попуни својим пријатељима који ће га прогласити за премијера

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Знате ли, браћо, шта је било прво на реду послије проглашења Петра Карађорђевића за краља?

То да су изгласали своју апанажу. За вријеме Обреновића нису постојали професионални политичари, нити си се могао бавити политиком да ниси нешто постигао у животу. Бављење политиком се сматрало чашћу за већ остварене људе. Са Карађорђевићима се јављају професионални политичари, врста која се одржала до данас који свој положај користе само и једино за личну корист и богаћење.

Друга ствар,
Обреновићи су рефолмисали армију по угледу на Пруску, тада најсавременију, поред тога увели интернате за сиромашну дијецу и сирочиће гдје су учили војну науку и постајали официри. То је тада био једини начин да побјегну од сиромаштва за већину од њих.

Поента је та да нису Карађорђевићи поставили темеље армије која је изнијела Балканске и Први свјетски рат него Обреновићи.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Имате на сајту Народне Скупштине изворе, а такође и на сајту Краљевског Двора, биографију Њ.В. Краља Петра Првог Карађорђевића - Ослободиоца, а вашу комуњарску верзију историје окачите мачки о реп Баја
Одговори

(09-02-2014, 05:16 PM)Владимир Петровић Пише:  Имате на сајту Народне Скупштине изворе, а такође и на сајту Краљевског Двора, биографију Њ.В. Краља Петра Првог Карађорђевића - Ослободиоца, а вашу комуњарску верзију историје окачите мачки о реп Баја

Комуњарска верзија?

Немаш ти појма. Само ти забијај главу у пијесак. Ја ти кажем, сагледај истину па реци да те није брига. То је поштеније и према нама и према себи.

Јок, Карађорђевићи ће рећи да немају легалитет ни легитимитет!? Хармоника На страну што немаш аргументе.

Наведи ко је саставио ту скупштину. Који су то избори били? Ко је по закону расписао изборе за Велику Народну Скупштину која је једина била мјеродавна по питању српске круне? Ко је расписао било какве изборе и за обичну скупштину?

Ти си заслијепљен и не прихваташ истину.

ДАЈ АРГУМЕНТЕ! Пусти пароле и глупости! Аргументе, чињенице... доста комунистичког поимања историје!!!

Ја ти наведем дијела у којима изричито пише како је важећа Народна скупштина распуштена јер није желила да озакони државни удар!

Ја ти наведем дијела гдје изричито стоји да је окупљен скуп људи који су нелегално названи скупштином и на нелегалан начин прогласили Петра Карађорђевића за краља.

Дај ми контра-аргументе, а најјачи контра-аргумент је да наведеш на којим је то изборима изгласана скупштина која је прогласила Петра карађорђевића за краља?

Али ти то нећеш нигдје наћи, јер није било избора. Окупљена је стокупљевина из различитих предходних сазива којој је једино заједничко било да су блиски Карађорђевићима.

Краљ Петар ни једног јединог тренутка, од његовог повратка у Србију, није представљао парламентарног и уставног владара!

Одговори

Каква гомила глупости, не вреди ни коментарисати причице неког тамо "херцеговца" КОЈИ НЕ СМЕ (ВЕРОВАТНО ОД СТИДА) НИ ДА ДИСКУТУЈЕ ПОД СВОЈИМ ИМЕНОМ+++

МОНАРХИСТИ У БОЈКОТ ИЗБОРА, ДО ИЗБОРА ЗА УСТАВОТВОРНУ СКУПШТИНУ!!!

[Слика: b_baner3bez-kralja-ne-valja.jpg?w=170]
Одговори

Херцеговац много паметујеш,разумем ја тебе што тако са ниподаштавањем говориш о Карађорђевићима вама ова династија не значи ништа али нама у Србији значи пуно.Без намере да те увредим по месту порекла али једноставно мислим да ви немате тај осећај за Монархију а када је тако ти можеш онда да филозофираш 100 година као Коштуница те "легалитет те легитимитет" .Када би отишао мало у шумадију да чијеш шта ти каже обичан сељак који је највише искрвавио у свим ратовима да чујеш ко је њима на срцу мислим да више не би тако причао.
Одговори

Сељак у срцу Шумадије, на жалост, највише прича о Слободану Милошевићу. Карађорђевићи су нас задужили лешевима најбољих српских синова као резултатом њихове погубне политике! Већ сам ти причао да је дио моје породице учествовао на Солунском фронту као добровољци, а понеки одликовани су и добили послије рата земљу на КиМ, према томе прича је шупљак.

Опрости,
не филозофирам ја него Владимир који нас је гњавио у сваком упису о легитимитету и легалитету, а да нема појма шта значе те ријечи. Изреволтиран сам му поставио пар питања, а он је кренуо паролама.

Човјеку треба објаснити пар ствари.

(09-02-2014, 07:51 PM)Владимир Петровић Пише:  Каква гомила глупости, не вреди ни коментарисати причице неког тамо "херцеговца" КОЈИ НЕ СМЕ (ВЕРОВАТНО ОД СТИДА) НИ ДА ДИСКУТУЈЕ ПОД СВОЈИМ ИМЕНОМ+++

]МОНАРХИСТИ У БОЈКОТ ИЗБОРА, ДО ИЗБОРА ЗА УСТАВОТВОРНУ СКУПШТИНУ!!!

Ово је најбоље што можеш?

Ја теби представим историјске чињенице ти узвратиш овим!?
Смарање бре

Одговори

Јел знаш када нешто неваља доле у шумадији?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним