Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Претплата на нове књиге: „Разговори“ 3 и „Фалсификати ТВ серије Равна Гора“

Немам времена за дужи коментар, али треба макар нешто рећи након прочитане књиге Фалсификати ТВ серије Равна Гора.
Аутор је још убедљивији него када је писао критику сваке појединачне епизоде. Ствари су се слегле, и одбацио је небитне ствари, а сконцентрисао се на суштину. До танчина је показао које су све грешке у серијалу начињене и више него успешно им је пронашао узроке.
Књига је убедљива критика не само стања у нашој савременој историографији, него, а можда и пре свега, стања у нашој култури данас.
Мана ове књиге је што је штампана у малом тиражу. Била би права штета да до ње не дођу сви они које ова тема интересује. Мислим да би аутор по један примерак требао да пошаље и аутору серије, као и двојици стручних консултаната.
Још једном све честитке.
ПС Некима је можда и познато да сам и ја написао критику ове серије. Она се по закључцима разликује од ове књиге Милослава Самарџића. Време ће показати ко је био у праву.
Одговори

Питање је како да дођу до ње... Кладим се да је неће откупити за библиотеке, јер су њихови људи у комисији за откуп књига.
Аутор серије и консултанти су читали критике на Интернету. Из њихових коментара тих критика види се да њих то једноставно не занима.
Одговори

Ja kao da zivim na Grenlandu, uvek zadnji dobijem Тужан.
Одговори

Stigle juce !
Одговори

(14-03-2014, 10:50 PM)beogradjanin Пише:  Ja kao da zivim na Grenlandu, uvek zadnji dobijem Тужан.

Ипак ниси задњи... Има нас још који чекамо... Такође на Гренланду... Smile
Одговори

(20-03-2014, 09:38 AM)beogradjanin Пише:  Stigle juce !
Јел ти донео поштар, или си ишао у пошту?
Мислим да ти је послато пре 7-8 дана, види на жигу са датумом.
Одговори

(20-03-2014, 06:42 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(20-03-2014, 09:38 AM)beogradjanin Пише:  Stigle juce !
Јел ти донео поштар, или си ишао у пошту?
Мислим да ти је послато пре 7-8 дана, види на жигу са датумом.

Postar je doneo na vrata. Ne znam sto se cekalo toliko, moza je islo kod drgovana proveru kao reakcionarno stivo Креза. Ma vazno da je stigla.
Одговори

Kупих јуче у Р.С. "Дража и о општа историја четничког покрета" 1,2, и 3, за 12 км. Да ли ће да буду сви томови поново, пошто ми фале неки, тј. нисам их ни налазио у продаји?
Одговори

Да, биће.
Одговори

Стигле!
Одговори

Ваљају ли? Smile
Одговори

Полако, тек их је поштар донео... Smile Чим ухватим мало, више, слободног времена, "бацам се на читање"... А онда ћу и да коментаришем...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним