28-01-2014, 03:53 PM
Успели сте мртвог дечка да назовете дилером, алкохоличарем, наркоманом и дезертером, и још притом да исмевате његов потез? Сјајно.
(28-01-2014, 02:56 PM)Вања Пише: А који је извор тога да је Срђан продавао робу или шта већ? Прича се по Требињу по кафанама?
Цитат:- Moj prijatelj Nenad Bokić, tada konobar u jednom kafiću, naručio je patike, čarape i Levis 501. S polica sam uzeo naručene stvari i krenuo ka kafiću s namjerom da mu ih prodam – sjeća se Glavović.
Alen je ušao u kafić. Sjeo je za šank. Za šankom su bila dvojica vojnih policajaca, već vidno pripiti. Glavović kaže da su se prezivali Supić i Milošević. Njihovih imena se ne sjeća.
Za šankom mu je zbog njih bilo neugodno, pa se prebacio do stola, gdje mu se pridružila konobarica, njegova prijateljica, Ana Kurtović. Ali,...
- Oni su prišli stolu i osorno mi se obratili uz riječi: Pokaži ličnu kartu! – kaže Glavović.
Alen se usprotivio toj drskosti i nije im je odmah dao. Nešto u njemu nije mu dalo da se odmah preda hirovima pijanih policajaca.
- Spucali su mi dvije šamarčine. Teške. I, morao sam dati ličnu kartu – govori Glavović.
Kada su vidjeli njegovo ime i prezime, onako pijani i zapjenjeni, glasno su počeli da provociraju upirući prstom u njega.
- Gdje ti je Alija Izetbegović, jebo te on?, pitali su me urlajući. Rekao sam da je on u Sarajevu, a ja sam u Trebinju i da nemam nikave veze s njim. A onda su pitali, opet pokazujući prstom: Gdje si na ratištu, gdje si bio...? – prisjeća se Glavović mučne scene.
Kaže da im je mirno, koliko se moglo u tom trenutku, rekao kako je teško ranjen. To je bio znak Supiću da zagrne košulju i da kao u psihodeličnom filmu vrteći se u krug započne pokazivati svoje ožiljke urlajući: Ovo su rane, ovo su rane... Onda se, nenadano, smirio. Spustio je košulju. Laganim koracima prišao je stolu. Unio se Alenu u lice i hladnokrvno rekao: Ideš u Bileću u zatvor!
- Kažem, obojici: Ne bojim se ja zatvora. Radio sam u sudu kao kurir i znam šta je zatvor!I to je za ljude. To ih je izbilo iz cipela. Uperili su puške u mene i pred njihovim cijevima sam morao napustio kafanu – priča Glavović.
(28-01-2014, 04:41 PM)Mekenzi Пише: Gluposti sta pišete ovde. Dečko je bio normalan .Branio je svog komšiju sugrađanina na pijaci gde su zajedno radili. Branio jer je video šta rade naduvani i pjani vojnici gde hoće da ubiju nedužnog čoveka. Čovek je stao u zaštitu.. da bi srbin narkoman, alkoholičar koji je sišao sa nekog brda i doša iz pm u nekoj pocepanoj uniformi ubio građanskog, obrazovanog Srbina.
Može se reći da je to ubistvo dve različite Srbije. Jedne zaostale, primitivne, polusvesne one iz 90-ih i druge građanske i obrazovane, širokosvesne Srbije koja je znala šta je grad, građanin i multikultura. I da nije bitno koje je čovek vere već kakav je ko kao čovek.
Da li bi ste vi ostali nemi da gledate kako vam na Vaše oči u pocepanim urifomama mortus pijani bolesnici prebijaju vašeg komšiju i dobrog prijatelja?
Ubila ga je "tzv. vojska" polupismenih pijanih i naduvanih vojnika onog generala koji danas nije smeo da svedoči u hagu jer nema zube...A za koga neki ovde viču da je "heroj".
(28-01-2014, 04:41 PM)Mekenzi Пише: Može se reći da je to ubistvo dve različite Srbije. Jedne zaostale, primitivne, polusvesne one iz 90-ih i druge građanske i obrazovane, širokosvesne Srbije koja je znala šta je grad, građanin i multikultura. I da nije bitno koje je čovek vere već kakav je ko kao čovek.
(28-01-2014, 05:49 PM)Лепи Бора Пише: Да "србин" прича: "тзв. Војска Републике Српске"?
То само тзв: србин може.
Остало нећу уопште да коментаришем. Жао ми је што Херцеговац није Администратор!
Срамота.
(28-01-2014, 04:41 PM)Mekenzi Пише: ..da bi srbin narkoman, alkoholičar koji je sišao sa nekog brda i doša iz pm u nekoj pocepanoj uniformi ubio građanskog, obrazovanog Srbina.Ти си просто речено један расиста који суди људима тиме да ли су из града или са брда!
Može se reći da je to ubistvo dve različite Srbije. Jedne zaostale, primitivne, polusvesne one iz 90-ih i druge građanske i obrazovane, širokosvesne Srbije koja je znala šta je grad, građanin i multikultura. I da nije bitno koje je čovek vere već kakav je ko kao čovek.