Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Угледао сам се на тебе па околишам

Колико таквих слика имају садашњи епископи,патријарх,свештеници?Пун их интернет,али слика је слика а речи су дела!
Имаш у мојим постовима мишљење и изјаве Владике Артемија о екуменизму,папи и јереси коју шириш по овом форуму(било би добро да их прочиташ),па тек онда коментаришеш сличице!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 14,445
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Шта са њима?
Питај, Берђајева,
он ће ти рећи и објаснити! Или Буда!
С-ума-динац,
објасни како су настале те фотографије и гдје су настале? Како можеш тражити коментар, а основне ствари не знамо о њима?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
877
(18-02-2015, 10:30 PM)херцеговац Пише: Шта са њима?
Питај, Берђајева,
он ће ти рећи и објаснити! Или Буда!
С-ума-динац,
објасни како су настале те фотографије и гдје су настале? Како можеш тражити коментар, а основне ствари не знамо о њима?
Онда питај Ивана! Мада ја знам за те фотографије. Читај Руске Православне
философе, упоредо са светим Оцима и не бој се! А шта је то што се коси са
Православљем што се тиче Берђајева?
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
221
Како иде лаж са Истином?
Како људски разум са Богооткривеном Истином?
Да ли си похватао шта желим да ти кажем?
И ја сам некада, по својој глупости и неразумности, куповао Берђајева, али послије указивања на свете оце, Берђајев је само једна далека прошлост. Чак ме нервира што још увијек стоји на полицама.
Сада се највише волим консултовати са оцем Ј. око читања неких књига. Није морање, једноставно волим да се консултујем.
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
(Последња измена: 18-02-2015, 10:53 PM од
херцеговац.)
Углед:
877
Која лаж? Наведи конкретно! Друго,које књиге имаш од њега?
Д М
Углед:
221
Имам Судбина човјека у савременом свијету, Филозофија неједнакости, Човјек и машина, Смисао стваралаштва... ма оно што је Меденица издавао.
Не желим ни да размишљам о томе.
Дубина је у светоотачком штиву, ово је плитко мудрованије по људском разуму. Празно, без благодати писано.
Углед:
877
(18-02-2015, 11:00 PM)херцеговац Пише: Имам Судбина човјека у савременом свијету, Филозофија неједнакости, Човјек и машина, Смисао стваралаштва... ма оно што је Меденица издавао.
Не желим ни да размишљам о томе.
Дубина је у светоотачком штиву, ово је плитко мудрованије по људском разуму. Празно, без благодати писано.
Штета што те књиге нису дошле у праве руке,код искренијих и јачих у вери.
Овако само ти чаме узалуд. Дубина је и у Руским Православним мислиоцима,
исто са Благодаћу с више, јер следе и откривају дубине светих Отаца. Овако
само нагађаш, занесен нечим и што сам ниси сигуран. Дакле, која је то лаж?
Д М
Углед:
877
Да, али да видим твије мишљење....шта конкретно је лаж код Берђајева, па и код Булгакова,
Флоренског, Соловјова, Франка, Несмелова, Тарејева, итд. како хоћеш?
Д М
Углед:
221
Не желим ни да мислим ни да тртљам о томе. Прашина.
Ти не желиш добро ни Православнима ни Римокатолицима.
Имам јако добре пријатеље римокатолике. Јако их поштујем и осјећам велико пријатељство без потребе да натурам став и Православље.
Оно што није у реду у овоме што ти причаш је то лицјемерје између наших и њихових екумениста. То је стварање једне вјерске Европске уније која није добра ни нама ни њима.
Ни римокатолици нису задовољни. Погледај ову спрдњу око избора папа.
(Последња измена: 18-02-2015, 11:31 PM од
херцеговац.)
Углед:
877
(18-02-2015, 11:30 PM)херцеговац Пише: Не желим ни да мислим ни да тртљам о томе. Прашина.
Ти не желиш добро ни Православнима ни Римокатолицима.
Имам јако добре пријатеље римокатолике. Јако их поштујем и осјећам велико пријатељство без потребе да натурам став и Православље.
Оно што није у реду у овоме што ти причаш је то лицјемерје између наших и њихових екумениста. То је стварање једне вјерске Европске уније која није добра ни нама ни њима.
Ни римокатолици нису задовољни. Погледај ову спрдњу око избора папа.
Да си све прочитао... оно што сам изнео... како треба, не би такав закључак
изнео. Дакле, ниси у току! Друго, што се тиче Руских баћушка...не да не желиш
или не мислиш о томе, него не знаш о томе, ниси упућен. Треба само признати!
Д М
Углед:
221
Као што рекох, читао у младости. Боље да и нисам.
Људски разум супростављаш Богонадахнутости опитних светих отаца?
Котва је издала књигу Свети Марко Ефески, а Шумадијци Сети Марко Ефески и фјоретинска унија. Имаш и Свети Јован Хозевит из Образа, Мој старац Јосиф Исихаста исто од Образа и од Хиландараца Изложење монашког опита.
Али обавезно Свети Макарије Велики и Аскетски огледи светог Игњатија Брајчанинова, наравно Принос савременом монаштву исто једнако... Хиландарци издали.
И поред оваквих књига, ја да дангубим мантајући лудости неких филозофа?
Удариће ме аутобус сутра, а нисам ни пола библиотеке ишчитао...
Свети Григорије Палама, Слава Господу за све светог Јована Златоустог... па онда Сиријци, поред Кападокијаца...
(Последња измена: 19-02-2015, 12:36 AM од
херцеговац.)