Поруке: 14,452
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
877
(20-03-2015, 04:51 PM)aco Пише: лако је направити масу народа када их позиваш да нападају некога и
дајеш им разрешење да осуђују и оговарају.
Треба их позвати на покање.
Отац Симеон је само један ревносан, саморекламирајући нападач на све које не разуме.
Читао сам његове брошуре са предавања, човек није прочитао ништа
и слабо шта зна.
Ревностан је галамџија за сваку тему, очигледно је да му је публициста узор.
Његова прича се своди на нападање других. Они су лоши, ми смо добри. И то је све.
На те позиве на линч свих непријатеља падају ламомислени људи.
Својим деловањем много је направио штете.
Чуо сам, али немогу потврдити, да је пре монаштва био у некој секти. Из његових ставова се то
може закључити.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 5,715
Теме: 64
Придружен: Aug 2013
Углед:
364
Па ти стварно погубио конце!Мораћу и одело да ти набавим,капу једва нађох!!!
Таман стигло и оделце,пробај одмах,да видимо који број ти одговара?
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
(Последња измена: 21-03-2015, 12:19 AM од
смедерево.)
Углед:
877
Штета да од оваквих тема правити Скандал или Курир!
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
С-ума-динец,
да ли сте дум или фра или језуита?
Није у реду да не знамо ком реду припада Франциско од Шумадије!
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
Углед:
877
(21-03-2015, 12:52 AM)херцеговац Пише: С-ума-динец,
да ли сте дум или фра или језуита?
Није у реду да не знамо ком реду припада Франциско од Шумадије!
Имаш ли шта паметно рећи или изнети поводом ове теме?
ПС. Ово није Скандал или Курир!
Д М
Поруке: 2,854
Теме: 61
Придружен: Jul 2013
Углед:
221
Елем,
дум Франциско од С-ума-дије аплицирајте за Просветарових три стоје!
Иначе како је код вас дум-ова (доминиканаца)?
Ладно, ал' стандард!?
„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.
(Последња измена: 21-03-2015, 12:59 AM од
херцеговац.)
Поруке: 578
Теме: 5
Углед:
20
Брате смедерево,
нисам рекао да отац Симаон није пуноправан члан СПЦ.
"напао" сам га јер сте га ви овде цитирали,
а он је својим радом допринео смућивању верника, држећи предавања,
например о календару и литургији, када сам се и заинтересовао за његов рад.
Иначе га уопште не бих ни помињао.
Цитирао бих радо неке друге људе, али нећу да им овде прљате име
непримереним и неодговорним коментарима.
Код оца Симеона осим, поптуно неодговорног нападања на владике, површног познавања Цркве
и "великих речи" ништа друго нисам нашао.
Лично га нисам упознао и чуо сам да је Рукумија посећена. Али број није увек и мерило,
да је тако онда би муслимани били у праву.
Ако је добар духовник боље је нека се тиме бави, него да буде експерт за теологију и литургику.
Сличан случај је и са оцем Николајем бившим црноречким.
Понесени славом постадоше стручњаци за све.
Оно што је жалосно, је то, да је код нас сваки који јавно оптужује Цркву и епископе
сматра за великог јунака и духовника.
Мени је то пре кукавичлук и љубомора због сопственог незнања или неостварена жеља за епископством.
Слушао сам неке, пре 20-ак година како су "храбро" и "без длаке на језику" пред народом
оптуживали патријарха Павла.
Погрешно је заснивати Православље на противљењу било чему.
Није Православље исто што и "антипапизам", "антикатолицизам", "антиекуменизам", "антикомунизам" и остали антипротивни ставови.
(Последња измена: 21-03-2015, 02:34 AM од
aco.)
Углед:
364
Свако има право на своје мишљење,ја оца Симеона познајем лично а и људе којима је помогао духовно,саветодавно и молитвом.Увек ће бити оних који нападају и који се бране нападом,али опет кажем овде нико не напада Цркву,као што је и ти вероватно не нападаш критикујући оца Симеона.Бројно стање у Православљу није исто што и у муслиманској вери,али може бити показатељ одређених ствари и чињеница у СПЦ.
Разних информација и смицалица било је и биће довека,на крају увек Истина победи!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Углед:
20
Опет кажем, боље му је да се бави монаштвом, него теологијом,
јер није довољно бити само за старо, треба знати и зашто.
Нападам ставове оца Симеона, који штете Цркви и верницима који га слушају.
Бројно стање комуниста после рата се повећало јер је народ позван да
се освети "кулацима".
Лако је скупити људе ПРОТИВ некога или НЕЧЕГА,
Тешко је скупоти ЗА нешто,
Овде не говорим само о оцу Симеону, него је то опште правило.
(Последња измена: 21-03-2015, 01:51 PM од
aco.)
Углед:
364
Ха,ха,ха,а када ја нападам ставове зизјуласа,игњација онда сам расколник и рушитељ Цркве!!!
Углед:
20
Брз си свака част.
Па ако збој једног лошег владике срамотиш и нападаш целу Цркву онда јеси рушитељ Цркве.
Углед:
364
Ха,ха,ха,
ево опет дефиниције:Стално говоре двосмислено, а закључак се може интерпретирати и имати хиљаду значења.
Углед:
20
Православље показује, не намеће, не осуђује, већ показује,
Свако има слободу да ли ће да усвоји или не.
И у Христовим речима неки су нашли спасење, а неки саблазан и лудост.
Чак су и свети Оци по нешто различито схватали.
Тако и овде свако има право на свој закључак.
Али, неће имати оправдање да каже да му није речено и да није имао могућност да разуме.
А прецизном закључивању вашег "публицисте" саблазан је кад неко игра фудбал,
а није саблазан ако силује младиће или монахиње.
(Последња измена: 21-03-2015, 05:19 PM од
aco.)
Углед:
877
Управо тако! Расколничких текстова никад доста!
Д М