06-04-2016, 02:06 PM
(06-04-2016, 02:19 AM)Vlad Alekš Пише:(06-04-2016, 12:02 AM)Павле Пише:(05-04-2016, 11:50 PM)Vlad Alekš Пише:(04-04-2016, 08:28 AM)Громовник Пише: http://novaborba.co.rs/politika/ruska-fe...skom-bloku
Малагурски о госпођи Јасмини:
http://linkis.com/anti-censura.com/5XtE2
Ми без друштвених мрежа не можемо да видимо...
Морам да реагујем на то што поједини медији нападају моју драгу пријатељицу Јасмину Вујић да је „амерички агент“. Професорка Вујић је организовала премијеру „Тежине ланаца“ на Универзитету Калифорније на Берклију 2012. године, где је била деканица, иначе прва жена декан Факултета за нуклеарну технику у САД, а после је и интервјуисана у филму „Тежина ланаца 2“ у којем је говорила критички о западу. Не само да је професорка Вујић показала огромну храброст да на једном од највећих и најпознатијих универзитета у САД представи филм који је критичан према америчкој спољној политици, већ ме је и угостила у свом дому и исказала отвореност и спремност да помогне мој рад. Уместо да наше успешне људе у САД и другде у свету славимо, неки своје фрустрације због сопственог неуспеха лече етикетирањем и пљувањем оних који су успешнији од њих, експлоатишући црту параноје која је још увек, нажалост, веома изражена у нашем народу. И сам сам доживео да ме оптужују да радим за разноразне стране службе, али ја сам се већ навикао на те глупости, док не могу да се навикнем на то кад нападају мени блиске особе због измишљотина. Измишљотина као, рецимо, тврдња да је професорка Вујић изјавила да су Русија, Индија и Кина „непријатељи“, иако је у интегралном тексту, који је за неке људе „споран“, јасно назначила потребу да САД учине све што могу да нуклеарни материјали и технологије не падну у погрешне руке, јер Русија, Индија и Кина већ проширују своје капацитете, те би исто требало да раде и САД. Дакле, и САД и Русија и Индија и Кина треба заједно да штите нуклеарни материјал и технологије од непријатеља. Сулудо је тумачити да треба да се штити нуклеарна технологија од држава које већ имају нуклеарну технологију. Њену изјаву погрешно може да схвати само неко ко не говори добро енглески или има лоше намере. Професорка Вујић је чинила све да Телеком Србије не буде продат, активно се бори против западних интереса у Србији и најоштрије осуђујем примитивне нападе било којег медија, било руског, српског или америчког, на једну од најуспешнијих Српкиња на свету.
Само кратак додатан коментар, пошто видим да има доста реакција у фазону „А јесте, баш би она била тако успешна и на тој функцији да није амерички агент“. По тој логици је и Ноам Чомски амерички агент, такође професор на једном угледном универзитету (МИТ), који се залагао против НАТО бомбардовања и наставља да се супротставља америчкој империјалистичкој политици према Србији. И Оливер Стоун, тек је то амерички агент, иако снима филмове о „америчким непријатељима“ попут Хуга Чавеза и Едварда Сноудена. Свако ко у САД говори против америчке спољне политике је заправо тајни агент ЦИА и све је то контролисано од стране мрачних сила, мутаната који живе испод земаљске коре и хране се врелом магмом, док успешним људима мислима контролишу умове да буду квази-бунтовнички зомбији које људи не треба да следе, већ да седе и на Фејсу мудрују о пропасти света и цивилизације која не може да се избегне, па боље ни не покушавати, јел ‘тако? Доста ми је, бре, глупих теорија завере људи који прстом нису мрднули за Србију, а пуна су им уста Србије. ‘Ајде ви будите као Чомски. ‘Ајде снимајте филмове као Стоун, изборите се! Учите и будите вредни као Јасмина Вујић, па ће ваше деловање имати некаквог утицаја. Све су то људи које сам интервјуисао у својим филмовима и нећу да дозволим да рушитељи свега што ваља блате оно мало вредног што постоји на овом свету. Не занима ме чији су интереси у питању, нећу да ћутим док будале измишљају глупости, а немају појма о чему причају!
Борис Малагурски
Znači li to i da je otpor bio patriotska organizacija...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.