Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Обојена револуција у БиХ

Овде су се бре котили шиптари о нашем трошку деценијама(дечији додатци и сличне привилегије) и сада се коте несрби опет о нашем трошку,а да не помажемо школовање и размножавање својих ма одакле били!Па наравно да треба да помажемо!Ако не можемо овде у Србији помагати само Србе,можемо Србе из својих земаља(САМО СРБЕ).
Одговори

Ljudi aman, nemam ništra protiv bilo koga. Ako imaš pasoš druge države znači strani si državljanin i školuješ se po programu za strane državljane. Ako si domaći student školuješ se po domaćem sistemu. I to je sve. Kao svuda u svetu i evropi. Mene baš briga koje kave nacionalnosti. Postoje razni načini studiranja stranih državljanina da dobiju od svoje sržave stipendiju, razmena studenata, plaćanje školarina..etc. Ne ovako kao u Srbiji..

Evo u Vršcu imate školu za pilote, cena školarine na godinu dana je 10 hiljada evra. Država Alžir je poslala 20 svojih studenata i platila punu cenu studiranja ishrane i zdravstvene zaštite. Država Tunis je poslala 5 svojih kandidata i platila sve u kešu Tako treba da se uredi i sa Bosnom i CG. Oćete da Vaša deca studiraju dva najjemintnija univerziteta u regionu Beogradski i Novosadski, onda lepo uplatite sumu za njih toliku i toliko i gotovo i oni će se školvati besplatno u Srbiji, a ne da ja plaćam od poreza nekom detetu školarinu iz Prijedora, Nevesinja i ostalih mesta.Em me država jbe em još da plaćam školovanje drugim državlajnima jer su oni Srbi iz druge države.

Po logici stvari onda bi država Srbija trebala da plaća školovanje svim drugim stranim državljanima na celom svetu koji se izjašnjavaju kao Srbiji.

Nađite mi i jednog jedinog studenta iz Srbije koji studira na univerzitetima u RS i Crnoj Gori koji ima plaćenu školarinu, dom, ishranu, zdravstveno osiguranje etc...Ako mi nađete i jednog ja Vas častim, pogotovo u Crnoj Gori... Da Srbinj ima sve plaćeno u Podgorici.

Samo sam za reciprotitet a ne da neko ovu Srbiju čerupa a da domaća deca nemaju pravo na budzet jer državlajni stranih zemalja preko veza popunjavaju njihova mesta.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ти си југоносталгичар испраног мозга!

Свуда на свијету матица даје посебне везе за свој народ, а теби смета!? Ја, некад за понос било окупљање српства, сада за спрдњу таквима као што си ти.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Цитат:Ako imaš pasoš druge države znači strani si državljanin i školuješ se po programu za strane državljane.

Стицај несрећних околности по Србе,те имају пасош наказне државе БиХ!Да би их везао што више за матицу а боже здравља и присајединио матици,треба их школовати по српском програму и у матици Србији!А пошто се један део врати тамо,држи се чврсто идеје српства и матице Србије!
Цитат: Država Alžir je poslala 20 svojih studenata i platila punu cenu studiranja ishrane i zdravstvene zaštite. Država Tunis je poslala 5 svojih kandidata i platila sve u kešu
То је џаланкурија и они и треба да плаћају све и још јефтино пролазе!Није за поређење!
Цитат: a ne da ja plaćam od poreza nekom detetu školarinu iz Prijedora, Nevesinja i ostalih mesta.Em me država jbe em još da plaćam školovanje drugim državlajnima jer su oni Srbi iz druge države.
Ја сам прошле године по два основа платио
1.По решењу управе прихода за мене и жену око 420.000,00 динара
2.По основу ПДВ-а око 800.000,00 динара

и ја се не буним!Колико си ти платио пореза овој држави те се буниш?
Приједор и Невесиње су српски градови вољом туђина привремено ван Србије тако да не видим ни једне разлике између Вршца,Приједора и Невесиња(да не набрајам друге српске градове и РС).Они су Срби који су силом држављани друге републике!Не заборави да је референдум балија и усташа прихваћен без Срба иако су били равноправни у тадашњем уставу и морао је бити консензус!
Цитат:Po logici stvari onda bi država Srbija trebala da plaća školovanje svim drugim stranim državljanima na celom svetu koji se izjašnjavaju kao Srbiji.
Описмени се већ једном!Да треба плаћати свим СРБИМА из целог света ако треба!
Цитат:Nađite mi i jednog jedinog studenta iz Srbije koji studira na univerzitetima u RS i Crnoj Gori koji ima plaćenu školarinu, dom, ishranu, zdravstveno osiguranje etc...Ako mi nađete i jednog ja Vas častim, pogotovo u Crnoj Gori... Da Srbinj ima sve plaćeno u Podgorici.
Је ли ти имаш затвор доле те серендаш на горњој гузици?
Цитат:Samo sam za reciprotitet a ne da neko ovu Srbiju čerupa a da domaća deca nemaju pravo na budzet jer državlajni stranih zemalja preko veza popunjavaju njihova mesta.
Твоји су жути бандити( и стари и ови новокомпоновани) без реципроцитета дозволили хрватима и словенцима све ,те ови и дан данас черупају као у старој Југославији,па ти то не смета!

Ајде бре сиктер!
Одговори

Kizo ne otimaju ti leb Srbi iz RS nego tvoji zuti lopovi sto sve pokrase i rasprodase.
Одговори

(09-02-2014, 09:41 PM)Krajisnik Пише:  
(09-02-2014, 07:56 PM)Mekenzi Пише:  Kakve veze ima što je profesor sa SA univeriziteta. Pa pogledaj koliko muslimana profesora imaš na BG univerzitetu.
Ljude ne treba deliti koje j ko vere, već koje kakav čovek, ali tebi sa srednjom školom objašnjavati sociologiju i filozofiju društva, je isto kao babi objašnjavati šta je internet.
Kizo bio je vrlo zajeban i krvav rat,mnogi su izgubili sve,mnoge su se gnjide punih usta srpstva,hrvatstva i ostalog enormno obogatile.
Mozda bih se i ja prije rata slozio sa tobom,medjutim sad iz licnog iskustva znam da je Srbinu dobro samo u SVOJOJ Srpskoj drzavi.Po mogucnosti jednog dana ociscenoj od crvenog guzicarskog otpada.
Тачно.
Европски диктати о мултиетничности су велика лаж и превара, не само зато што је то већ довољно (и трагично) осудила историја, - а грозно је то што многи образовани људи са тих простора, заљубљени у Европу, не умеју читати лекције које је историја дала – па и зато што су се Хрвати, Албанци и остали већ упутили у супротан смер, а већ од самог почетка политичких промена у бившој СФРЈ Европа их је упутила и охрабрила у формирање националних и етнички хомогених држава.
Европа тражи расположење ка мултиетничности само од Срба и осудила национализам само у случају Срба, исто онако као су и комунисти у своје време имали двоструке аршине.
Дакле, управо људи са тих простора који верују у мултиетничност би морали да гаје велике ресентимане према политици Европе око бивше Југославије.

Громовник Пише:Кажеш, добили смо државу. Ако мислиш на Србију, њу смо имали и пре рата, па и пре Југославије. Ако мислиш на Српску, с обзиром да је у њој већинско Српско становништво, и њу би свакако добили дипломатским путем, само без свих оноликих разарања, протеривања и жртава, само да наше руководство није од почетка хтело да по сваку цену сачува Југославију, па када смо изгубили силно време уверавајући се да од тог посла нема ништа, онда смо зарцтали неке у том тренутку и том стању немогуће границе, где смо хтели да територије где живи иједан Србин прикључимо "Великој Србији". Па кад смо и ту изгубили силно време видевши да ни од тога нема ништа, онда смо кренули да оснивамо разне државе у држави, аутономне области као САО Крајину и сл. Међутим тад је већ било касно за разноразна испробавања, фукара се већ обогатила на рату, и видела да нема више зашта да ратује, па је на крају било дај шта даш, може и Дејтон, може све.
Не могу да се сложим са тиме.
Историја не трпи апеле и не зна за варијанте: ако се нешто догодило и на неки начин, онда се само оно могло догодити и на онај начин.
А која је та варијанта на коју ти мислиш?
Нормално је било у то доба да се београдска власт залаже да задржи Југославију, јер у случају распарчавања земље Срби имају највише да губе. Онако као су и тада (мало) национално свесни Руси покушали да задрже Совјетски Савез. Резултат неуспеха тога је свима пред очима: Руси још данас – мислим на актуелност и на Украјину – нису господари код властите куће.
Милошевић се морао кретати у оквиру права, а ткз „међународна заједница“ то јест европске земље су хтеле међународно признање републичких граница СФРЈ-е, а када су Срби тражили себи повољније ентитете и границе, тј РС Крајину и Републику Српску, Запад их је осудио као „самопроклавоване“ и криминалне републике.
Шта се тачно могло другачије чинити ту?
Одговори

(10-02-2014, 04:58 PM)Mekenzi Пише:  Ljudi aman, nemam ništra protiv bilo koga. Ako imaš pasoš druge države znači strani si državljanin i školuješ se po programu za strane državljane. Ako si domaći student školuješ se po domaćem sistemu. I to je sve. Kao svuda u svetu i evropi. Mene baš briga koje kave nacionalnosti. Postoje razni načini studiranja stranih državljanina da dobiju od svoje sržave stipendiju, razmena studenata, plaćanje školarina..etc. Ne ovako kao u Srbiji..

Evo u Vršcu imate školu za pilote, cena školarine na godinu dana je 10 hiljada evra. Država Alžir je poslala 20 svojih studenata i platila punu cenu studiranja ishrane i zdravstvene zaštite. Država Tunis je poslala 5 svojih kandidata i platila sve u kešu Tako treba da se uredi i sa Bosnom i CG. Oćete da Vaša deca studiraju dva najjemintnija univerziteta u regionu Beogradski i Novosadski, onda lepo uplatite sumu za njih toliku i toliko i gotovo i oni će se školvati besplatno u Srbiji, a ne da ja plaćam od poreza nekom detetu školarinu iz Prijedora, Nevesinja i ostalih mesta.Em me država jbe em još da plaćam školovanje drugim državlajnima jer su oni Srbi iz druge države.

Po logici stvari onda bi država Srbija trebala da plaća školovanje svim drugim stranim državljanima na celom svetu koji se izjašnjavaju kao Srbiji.

Nađite mi i jednog jedinog studenta iz Srbije koji studira na univerzitetima u RS i Crnoj Gori koji ima plaćenu školarinu, dom, ishranu, zdravstveno osiguranje etc...Ako mi nađete i jednog ja Vas častim, pogotovo u Crnoj Gori... Da Srbinj ima sve plaćeno u Podgorici.

Samo sam za reciprotitet a ne da neko ovu Srbiju čerupa a da domaća deca nemaju pravo na budzet jer državlajni stranih zemalja preko veza popunjavaju njihova mesta.

Слушај,

студенти у Републици Српској који су из Србије третирају се као домаћи.
Цитат:Nađite mi i jednog jedinog studenta iz Srbije koji studira na univerzitetima u RS i Crnoj Gori koji ima plaćenu školarinu, dom, ishranu, zdravstveno osiguranje etc...Ako mi nađete i jednog ja Vas častim, pogotovo u Crnoj Gori... Da Srbinj ima sve plaćeno u Podgorici.

Има их, лично знам многе који студирају на Палама.

У осталом теби изгледа смета јединство Срба?
Одговори

Е неће моћу у РС макар ми одавде ишли. Како то перфидно они раде. АлЏазира револуција. Ипак тамо живе бољи Срби.

Smile
Одговори

(10-02-2014, 07:56 PM)ЛукаЛоко Пише:  Нормално је било у то доба да се београдска власт залаже да задржи Југославију, јер у случају распарчавања земље Срби имају највише да губе.

Али није нормално да је београдска власт само петнаестак година пре тога подржавала и учествовала у доношењу устава из 1974. по којима је народима врло "мудро" омогућено да се одцепе из Југославије. Зашто се тада београдска власт није залагала и мислила на Србе?

А колико ми се чини, Срби су потезима београдске власти убедљиво највише изгубили.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Доста бре са форама како Срби са Косова, из Српске,из Крајине неком узимају посао, хлеб. То причају неспособни и лезилебовићи. Последње време је да се опаметимо и интерес Српства ставимо на прво место. Уједињење Српства, обнављање државе па онда обрачун са лоповима.С вером у Бога....
Одговори

Тога ће увек бити.Бојим се да не буде касно.
Одговори

Цитат:Београд - Обрачун и надвикивање оних који подржавају протесте у БиХ и њихових противника, обележили су данашњи скуп подршке грађанским протестима у Босни и Херцеговини. Окупљање је почело у центру Београда код бившег ресторана "Руски цар".

"Стоп репресији", "Једна љубав за радничку БиХ", "Подршка народу БиХ", "Доле капитализам и приватизација", "Данас Тузла, сутра Београд", "Капитализам је у кризи, полицијска репресија га неће спасити", "Националисти у служби крупног капитала, поздрав за антифашисте Тузле, "Храбра Босно, уз тебе смо"... неке су од парола на скупу.

http://www.nspm.rs/hronika/jako-policijs...u-bih.html

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

Организатори протеста набављају оружје?

Цитат:[Слика: mehmedalija-nuhic-2.jpg]
Политички аналитичар из Тузле Мехмедалија Нухић каже да има поуздане информације да су организатори протеста у Федерацији БиХ почели да набаљају оружје које би требало да употријебе против грађана Републике Српске.

Нухић истиче да су поједини активисти неформалне организације "Удар" боравили у иностранству, гдје су им поједине обавјештајне службе ставиле на располагање магацине наоружања.
Он је за "Прес Република Српска" рекао да не постоји ни најмања сумња да је социјални бунт у ФБиХ максимално исполитизован и стављен у функцију насилне унитаризације БиХ.
"Директни интереси бошњачких демонстрација повезани су искључиво са територијом Српске. Оно што се жели постићи овим протестима и што је постало јасно већ првог дана јесте насилна промјена Устава БиХ", рекао је Нухић.
Он је навео да је брзо постало јасно да то нису демонстрације у којима гладни и незапослени траже посао и хљеб, већ да треба да промовишу причу о потреби "босанског јединства" и уставних промјена.
Нухић каже да иза свега што се догађа у ФБиХ стоје центри моћи изван БиХ, који одводе бошњачке политичаре на брифинге у иностранство, гдје им дају инструкције шта да раде.
Он сматра да постоји опасност да се демонстрације пренесу у Бањалуку, Бијељину, Добој, Требиње и да су организатори ових догађаја одувијек играли на карту српског нејединства.
РАСПУДИЋ: ПРОТЕСТИ ПОЛИТИЧКИ ИНСТРУМЕНТАЛИЗОВАНИ
Политички аналитичар Нино Распудић изјавио је Срни да су протести у Федерацији БиХ политички инструментализовани и да су, можда, само први дан били социјални бунт и револт.
Нагласивши да му се нису допале политичке поруке на скуповима демонстраната, Распудић је рекао да не види никакву везу између социјалног бунта и захтјева за укидањем кантона у Федерацији.
Распудић истиче да најлогичније изгледа да се оно што је кренуло као социјални бунт претворило у унутарбошњачки политички обрачун.
"Жалосно је што неки људи, који су дио власти већ три године, осуђују властодршце и подржавају протесте, попут Лијановића и ХСП-а", каже Распудић.
Према његовом мишљењу, чини се да коалиција Радончић-Комшић настоји да покупи симпатије јавности која подржава протесте, док су СДА и СДП у почетку били прилично погубљени.
Он је додао да протести у ФБиХ нису добра порука ни иностраним партнерима и свакако ће утицати на инвеститоре који су имали намјеру да новац улажу на то подручје.

са http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=106079
Одговори

Магацине наоружања!?

Која глупост! Свака кућа у БиХ је пуна лаког наоружања, а нађе се и понешто теже.

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним